Sep 10

După ce ne-a ameninţat cu un urbanism de tip nemţesc şi ne-am pricopsit cu nişte bucăţi de stâncă presurate de-a lungul Căii Naţionale, după ce ne-a ameţit de cap cu o înfrăţire a unei importante localităţi din vestul SUA şi nu ne-am mai înfrăţit cu nimeni, iată că primarul Ovidiu Portariuc a adus în Botoşani o iniţiativă portugheză.
Cu ceva timp în urmă, un primar dintr-o localitate portugheză a avut inspiraţia de a acoperi o stradă cu umbreluţe multicolore. Iniţiativa sa a fost imediat preluată prin oraşele Europei, ajungând şi în România.
N-am habar pe unde a văzut primarul Portariuc, în România sau aiurea, cum arată o stradă acoperită cu umbreluţe dar a preluat moda şi la Botoşani. Şi iarăşi n-am habar a cui a fost ideea ca umbreluţele să fie colorate în culorile curcubeului, ceea ce a fost repede remarcat şi apreciat, făcând înconjurul ţării pe Internet.
Strada aleasă să fie acoperită cu umbreluţe a fost porţiunea din Centrul Vechi cu pornire de la restaurantul Cetatea Veche şi până în apropierea bisericii Uspenia. Efectul de culori ale curcubeului a atras atenţia şi preoţilor care, prin vocea protopopului Lucian Leonte, i-a cerut primarului cu fermitate să renunţe la umbreluţe pentru că ele sunt un simbol al comunităţii gay. Mai exact, susţine protopopul Leonte, culorile curcubeului sunt culorile homosexualilor.
Să mă scuze părintele protopop şi să-mi ierte ignoranţa dar eu ştiam că apariţia curcubeului este ceva sfânt, ceva benefic pentru credincioşi şi nicidecum o mândrie a comunităţii homosexualilor. În Biblie stă consemnat că semnul pe care Dumnezeu i l-a dat lui Noe de a oprit potopul a fost tocmai apariţia curcubeului, semn că mânia lui Dumnezeu asupra Pământului a încetat şi odată cu ea toate nenorocirile create de potop.
Două motive ar fi avut protopopul să se supere pe umbreluţele aşezate în culorile curcubeului şi să-l someze pe primar să renunţe la simfonia acestor culori care dădeau o notă de originalitate Centrului Vechi al Botoşanilor.
Primul motiv este pur speculativ şi aparţine de comportamentul preoţilor. Eu ştiam că preoţii catolici au probleme cu homosexualitatea, mai ales cu înclinaţii pedofile. Preoţii ortodocşi fiind căsătoriţi, nu sunt atraşi de plăcerile fraţilor lor catolici. Dacă părintele protopop nu rezistă unor tentaţii, asta nu înseamnă că o întreagă comunitate formată din peste 140 mii de locuitori trebuie privaţi de plăcerea de a privi la ceva pictat în culorile curcubeului.
Personal aş da mai mult credit celui de-al doilea motiv. Ştiind părintele protopop simbolul biblic al apariţiei curcubeului, adică sfârşitul nenorocirilor, a crezut că stă în obligaţia sa de a-i atenţiona pe botoşăneni, prin cerinţa sa către primarul Portariuc de schimbare a aranjamentului coloristic al umbrelelor,  că nenorocirile lor n-au luat sfârşit. Mulţumim, părinte, am priceput aluzia! Câtă vreme primarul Botoşanilor va fi Portariuc iar la guvernare PSD-ul, curcubeul vestitor de sfârşit de nenorociri nu are cum să apară. Şi mai are un mesaj interzicerea apariţiei curcubeului, unul legat de arginţii lui Iuda. Dacă Portariuc vrea ca noi să mai vedem curcubeul, să mai aloce de la buget ceva bani către Protopopiat şi atunci părintele Leonte se va îmbuna şi va vedea cu alţi ochi culorile curcubeului.
Până când curcubeul va răsări şi pentru noi, deocamdată, graţie părintelui protopop Lucian Leonte am devenit celebri în toată România. De parcă nu la Caracal s-ar fi răsturnat vestita căruţă, ci la Botoşani.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Mesajul încifrat al protopopului Leonte”

  1. 1. Rada Says:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZUveHONYEXQ

    Nea Rotundu, trebuie sa fii neinformat sau prea rau intentionat, incat sa pledezi pt umbrelutele (cur)cubeice…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia