Sep 15

Când am aflat de la radio despre apariţia la vite a bolii numite „limba albastră” primul gând m-a dus la apariţia unei noi pacoste pe capul crescătorilor de animale care s-ar putea solda cu interdicţia de export de carne în spaţiul Uniunii Europene.
Apoi, am aflat că „limba albastră” nu este o boală care să pună în pericol sănătatea omului şi carnea se poate consuma fără nici un pericol. Ciudat este, mi-au spus medicii veterinari cu care am stat de vorbă şi m-am informat, apariţia acestei boli la ovine, ea fiind o boală specifică bovinelor. Brusc, ovinele s-au lecuit, ele neavând căutare la chinezi precum carnea de vită.
N-a trecut nici o zi de la primul anunţ făcut din judeţul Buzău că şi în alte localităţi buzoiene apăruse boala. Iar din judeţul Buzău a trecut repede în judeţul Prahova, deşi tot medicii veterinari spun că boala nu este molipsitoare şi că ea este transmisibilă doar prin înţepătura ţânţarilor.
Al naibii de ţânţari, au pişcat vaca buzoiană şi au dat fuga în judeţul Prahova să muşte şi acolo nişte nevinovate bovine! Deja cursul evenimentelor mi-a adus aminte de gripa aviară din perioada Guvernului Tăriceanu când ministrul Agriculturii era socialdemocrat-liberalul Gheorghe Flutur. Vă mai amintiţi cum a apărut acea gripă aviară? A fost găsită o amărâtă de pasăre în Deltă, după care imediat s-au molipsit găinile din coteţele localnicilor din judeţul Galaţi.
Echipe de casapi îmbrăcaţi în costume speciale cutreierau gospodăriile oamenilor şi le scotoceau coteţele pentru a găsi păsările şi a le extermina. La început oamenii s-au opus, apoi au descoperit că este o bună sursă de îmbogăţire. Brusc, numărul păsărilor din coteţele gălăţenilor a crescut iar numai bine ce se terminau de răpus găinile dintr-un sat că la televizor se anunţa că s-a găsit o găină moartă de gripă şi în satul vecin.
Cert este că acea molimă de gripă aviară n-a fost molimă ci o speculaţie pe seama unor păsări moarte prin Deltă care a fost transformată într-o afacere financiară pe seama bugetului public. Mulţi s-au îmbogăţit atunci, nu numai gălăţenii ci şi pe la noi, la punctul vamal Stânca, unde un egiptean pricopsit pe la noi,  a obţinut de la Direcţia Sanitar-Veterinară Botoşani dreptul de a gestiona punctul sanitar-veterinar din vamă contra unei taxe ce varia în raport de tonajul maşinii. Abdul şi un şef din DSP Botoşani au scos bani frumoşi atunci. Să fie bine primiţi!
Văzând cum ia amploare  boala „limbii albastre” m-am interesat din nou pe la medicii veterinari care este şmecheria cu această boală.
Ce am descoperit mi-a tăiat respiraţia. Afacerea este pur politică. Boala „limbii albastre” a apărut după vizita lui Ponta în China. Ponta a promis chinezilor că vor putea importa carne de vită din România. Numai că preţul oferit de chinezi este mai mic decât cel la care se exportă în lumea ţărilor arabe şi fermierii zootehnişti au refuzat să exporte carnea în China.
Undeva în laboratoarele politice ale PSD s-a luat decizia de a se crea o falsă molimă la vite care să-i descurajeze pe arabi să mai accepte carne din România. Poate că planul ar fi reuşit dacă de la nivelul Comisiei Europene nu s-ar fi comunicat că boala nu este periculoasă pentru om că şi nu i se interzice României exportul de carne de vită în ţările UE. Arabii, luând act de aşa o decizie au continuat să importe carne din România, în ciuda faptului că zilnic se anunţa noi focare de „limbă albastră”.
Deocamdată războiul l-au câştigat fermierii zootehnişti şi arabii şi l-a pierdut Ponta şi chinezii. Să vedem ce vor mai inventa laboratoarele PSD-ului ca să poată mânca şi chinezii carne de la vitele românilor iar Ponta să iasă cu obrazul curat faţă de conducătorii comunişti al Chinei prietene doar cu el.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Interesele din spatele „limbii albastre””

  1. 1. busuioc Says:

    si totusi animalele mor

  2. 2. busuioc Says:

    Mie personal mi-a murit vaca cu toata simptomatologia limbii albastre, medicul veterinar dupa 7 zile de tratament,dupa recoltarea de doua ori in decurs de o saptamana, dupa prelevarea capului dupa deces si dus la dsp, mi-a spus sa nu ma astept la vre-o despagubire deoarece nu se doreste sa iasa virusul la analiza de sange. O FI STIINDA MEDICUL CEVA?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia