Sep 17

Nici bine primarul Ovidiu Portariuc nu operase înlocuirea viceprimarilor Cătălina Lupaşcu şi Eugen Ţurcanu că gura lumii deja făcea speculaţii pe seama înlocuitorilor. Se bârfeşte prin oraş, şi nu numai în mediul politic, că primarul Portariuc are pentru Cosmin Andrei o simpatie aparte. Dacă este să luăm de bună remarca protopopului Lucian Leonte cu privire la simbolistica curcubeului, atunci primarul s-ar părea legat de Cosmin prin curcubeul dragostei.
Bârfitorii aduc chiar şi argumente, cel mai solid fiind acela că primarul a fost părăsit de soţie pe motiv de curcubeu. Dar sunt şi sceptici în această privinţă. Scepticii susţin că primarul nu-i legat de Cosmin prin curcubeu ci prin potrivirea de caracter în afaceri pe seama banilor din buget. Şi în această direcţie bârfitorii aduc drept argument afacerea lui Cosmin Andrei când a cumpărat pomi stradali la un preţ de zece ori mai mare decât cel al pieţei.
Un alt argument care înlătură curcubeul dintre Ovidiu şi Cosmin ar fi Iolanda. Se zice că pe Ovidiu l-ar fi costat ceva euroi ca s-o poată aduce pe Iolanda pe post de consilier personal, fata fiind în proprietatea unui crăpcean priceput în a-şi plasa „marfa” prin saloanele de lux. Cert este că Iolanda îl consiliază pe primar atât în Primăria Botoşani cât şi la Lebăda.
Aşa stând lucrurile, bârfitorii trebuie să se decidă în privinţa şui Ovidiu: ori îi cu curcubeul şi Cosmin, ori cu Iolanda şi gaşca de mafioţi de care pomenea acum un an consilierul Local Gheorghe Iavorenciuc.
Mai complicată este problema celuilalt viceprimar, penticostalul Marius Buliga. Aşa cum am mai comentat, când Buliga a apărut pe listele de consilieri ale PDL, protopopul Lucian Leonte l-a sunat pe Flutur şi i-a cerut socoteală de ce s-a dat cu pocăiţii când a fost botezat creştin ortodox.
N-am ştiinţă dacă protopopul ştie să prepare agheasmă malefică cu care să-i stropească pe păcătoşi dar ştiu că Flutur a pierdut în urma alegerilor funcţia de primar. Acum a venit rândul primarului Ovidiu Portariuc să dea socoteală protopopului de ce a promovat viceprimar un pocăit când, el, fiul lui Gheorghe Portariuc, a fost botezat în cristelniţă pe vremea când purta pelinci şi nu botezat la costumul lui Adam la vârsta când părul pubian acoperă cocoşelul.
Spun aceeaşi bârfitori că dacă protopopul Lucian Leonte va fi văzut ieşind din biroul primarului, atunci Portariuc ori va face o afacere proastă cu Cosmin şi va intra pe fir cei de la DNA, ori Iolanda va descoperi că nu poţi trăi senzaţii tari folosindu-te de acelaşi cocoşel de talie americană în fiecare seară. Cu agheasma malefică nu-i de glumit!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cu agheasma malefică nu-i de glumit”

  1. 1. ayala Says:

    Doamne fereste domnule Rotundu,da cu ce-am gresit in fata Domnului sa conduca orasul un pidosnic si un curvar.Da tata-su stie ?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia