Sep 21

Primarul Ovidiu Portariuc l-a chemat în judecată pe directorul general al Tele’M Botoşani, Ionuţ Poclid, pe motiv că ia- ştirbit onoarea. Cum poţi ştirbi unui om ce nu are în manifestările sale de caracter, de exprimare a personalităţii  voi comenta cu alt prilej. Problema este că Portariuc, pentru promovarea acţiunii şi susţinerea procesului a angajat o casă de avocatură din Bucureşti. Şi aceasta în condiţiile în care, potrivit adresei sale din cererea de chemare în judecată, locuieşte pe aceiaşi scară de bloc cu unul dintre cei mai buni avocaţi botoşăneni. Mă refer la Simona Bosovici, soţul căreia este director comercial la Modern Calor, un motiv în plus pentru Portariuc s-o fi angajat.
De ce-o fi dispreţuit Portariuc avocaţii botoşăneni în favoarea celor din Bucureşti, răspunsul îl găsim într-un lung şir de acţiuni ale sale.
Imediat ce a ajuns primar a solicitat o firmă turcească să facă auditul financiar la societăţile subordonate Primăriei Botoşani, fiind vizate în mod special Urban Serv şi Locativa, deşi în Botoşani sunt firme de audit extrem de bine pricepute la aşa ceva. S-au plătit zeci de mii de euro din banii publici iar auditul n-a constatat deficienţe de natura celor reclamate de Portariuc.
Pentru că şi el şi-a dat seama că a risipit nejustificat banii publici, a cerut firmei turceşti să secretizeze raportul ca să nu ajungă informaţiile la presă. Un alt abuz al primarului, informaţiile de interes public neputând fi secretizate. Pur şi simplu peste un miliard de lei a plecat din bugetul primăriei la firma turcească fără vreo justificare cât de cât.
Deşi în Primăria Botoşani sunt buni specialişti peisagistici şi de urbanism, Portariuc a preferat să ne aducă un specialist neamţ, plătit şi el cu bani mulţi din bugetul primăriei. De ce a fost necesar neamţul? Pentru că Portariuc nu apreciază valorile umane botoşănene şi pentru că el este un dispreţuitor al acestora. Neamţul a luat miile de euro iar noi ne-am ales cu grădina de trandafiri care înfrumuseţa Calea Naţională tăiată şi în locul ei cu nişte pietre.
Două festivaluri de vară a organizat Portariuc, respectiv în 2012 şi 2013. Deşi în Botoşani sunt firme prestigioase şi cu palmares bogat în organizarea unor astfel de evenimente, Portariuc a preferat să lucreze cu firme din Bucureşti. Nu se ştie câţi bani s-au dus în visteria firmelor bucureştene cum nu ştim câţi bani s-au strâns din sponsorizări şi cum au fost ei cheltuiţi dar ştim că Portariuc i-a dispreţuit iarăşi pe botoşăneni.
De curând declara că se duce într-un stat al Federaţiei Americane pentru a studia cum este organizată administraţia locală de acolo. În România cel mai vrednic primar de municipiu reşedinţă de judeţ, apreciat în toată Europa, este Iohannes Klaus de la Sibiu, actual candidat la Preşedinţia României.
De ce o fi vrând Portariuc să studieze administraţia publică locală americană şi nu una românească de succes nu ne-a spus. Dar nici nu se impune ca Portariuc să umble aiurea pentru a studia pe la americani cai verzi pe pereţi albaştri. Municipiul Botoşani în timpul primarului Cătălin Flutur a fost premiat la nivel de ţară pentru modul în care era administrat oraşul de către oamenii din primărie. De ce nu i-o fi folosind Portariuc pe aceşti funcţionari premiaţi pentru competenţa lor profesională? Pentru că-i urăşte pe botoşăneni.
Şi şirul argumentelor poate continua.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia