Sep 22

L-am urmărit şi eu duminică seară, în emisiunea Sorinei Matei, pe jurnalistul Robert Turcescu. Arăta ca un om în pragul nebuniei şi prea religios în declaraţie ca să fie cu adevărat un ofiţer de informaţii sub acoperire al Armatei Române. Militarii sunt instruiţi să omoare sau să fie omorâţi. Când eşti în misiune nu ai timp să te gândeşti la Dumnezeu sau la alte recuzite religioase. Eşti călăuzit de un singur gând: cum să-l omori pe cel din faţa ta ca să nu te omoare el pe tine.
Ofiţerii de informaţii sunt militari cu o personalitate foarte puternică, cu un caracter extrem de cerebral, gândesc şi acţionează cu sânge rece iar emoţiile le lipsesc. Duminică seară Robert Turcescu arăta ca un om distrus, refugiat în credinţă cu convingerea că sufletul îi va fi salvat de căderea în păcat, o stare fizică şi psihică total incompatibilă cu cea a unui ofiţer de informaţii acoperit.
Sunt multe semnele de întrebare cu privire la adevăratul său statut de ofiţer de informaţii, dacă joacă teatru sau trece printr-o situaţie dramatică. Personal, care-i urmăresc activitatea jurnalistică de peste zece ani de zile atât la radio cât şi televiziune, cred că Turcescu este victima unui şantaj politic venit din partea unor persoane care se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a fi stăpânii supremi ai românilor. Iar gândul mă duce la Băsescu şi Ponta.
Traian Băsescu a fost un privilegiat al postului Tv B1 şi mai ales al emisiunilor lui Robert Turcescu. Victor Ponta a fost tot timpul tratat de Robert Turcescu ca un paria al actualei politicii româneşti. Prin politica sa redacţională postul Tv B1 şi-a  atras eticheta de post băsist şi anti PSD.
Dacă la Antena 3 Băsescu era tocat seară de seară de către toate emisiunile de după-amiază şi noapte. La B1 Tv era tocat Ponta şi PSD-ul. Numai că de la începutul acestui an CNA-ul a început să-i amendeze pe realizatorii emisiunilor B1 Tv cu sume exagerat de mari faţă de atacurile mârşave şi lipsite de orice conţinut jurnalistic ale lui Mihai Gâdea şi Mircea Badea la adresa preşedintelui Băsescu şi a unor magistraţi rămase nesancţionate de CNA.
Doi jurnalişti de la B1 Tv erau mai radicali în atacurile lor la adresa lui Ponta şi PSD: Bădin şi Turceâscu. Pe Bădin l-au eliminat prin dezvăluirea publică a modului în care s-a lăsat mituit de PS-distul Duicu, ajuns acum după gratii pentru trafic de influenţă făcut chiar din biroul premierului Ponta. Rămăsese incomodul Turcescu. Iată că de duminică nici Turcescu nu mai încurcă socotelile lui Ponta cu privire la Preşedinţia României. Înclin să cred că Turcescu este victima colaterală a războiului dintre Băsescu şi Ponta. Şi mai cred că sacrificarea jurnalistului Robert Turcescu este începutul dezastrului pentru Victor Viorel Ponta.
Bătălia Băsescu – Ponta a intrat pe un nou făgaş iar prima victimă a fost să fie Robert Turcescu. În aceste zile vom afla şi de ce a trebuit să fie sacrificat Turcescu.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cheia enigmei este la Băsescu sau Ponta”

  1. 1. dumitru Says:

    Depinde care Serviciu tradeaza primul si cand. Restul e can-can.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia