Sep 23

Trecerea lui Iohannes Klaus prin Botoşani, candidatul PNL la Preşedinţia României, n-a prea impresionat. Primit de vreo două mii de botoşăneni, aduşi din comunele judeţului de către primarii PNL şi PDL care au avut curajul de a sfida PSD-ul, candidatul s-a comportat natural, prietenos şi fără ifose de mare vedetă politică.
Mult mai nepotrivit cu evenimentul a fost atitudinea celor doi lideri ai Alianţei Creştin Liberale. Florin Ţurcanu, îmbrăcat în costum popular,  a ţinut să se disculpe că el nu este baron local. Lacrimogen, el s-a plâns de atitudinea agresivă a celor din PSD. Şi mai lacrimogen, Cătălin Flutur i-a avertizat pe cei prezenţi că riscăm să trăim o lungă noapte Ponta, dacă botoşănenii vor vota cu Iohannes Klaus.
Impactul vizitei lui Klaus în judeţul considerat a fi fieful socia -democraţiei n-a fost unul de proporţie. Mediatizarea evenimentului în presa locală s-a făcut la nivel de ştiruţe iar accentul s-a pus pe cuvintele care fac senzaţie şi nu pe conţinutul întregului discurs.
În locul unui miting în aer liber, organizatorii au preferat spaţiul închis al sălii de spectacole din Casa sindicatelor. Şi mai de înţeles a fost decizia luată de Ţurcanu şi Flutur ca oaspetele candidat să fie dus pentru o înregistrare la studioul televiziunii Somax, post încă fără audienţă ridicată la nivel de municipiu Botoşani şi fără receptare în judeţ.
Nu cred că până la alegerile din 2 noiembrie Klaus va mai călca prin Botoşani. Faptul că el a fost primit la nivel de municipiu, fără a trece măcar prin principalele localităţi urbane din judeţ iarăşi mi se pare o lipsă de mobilizare. Nu ştiu de ce dar înclin să cred că această vizită a fost tratată ca o obligaţie de partid pe care s-a vrut repede bifată pentru a nu mai da bătăi de cap liderilor locali.
Cu atitudinea lacrimogenă a lui Ţurcanu şi Flutur, Klaus nu va obţine prea multe voturi din partea botoşănenilor. Doar o campanie electorală energică, plină de viaţă, bătăioasă şi chiar agresivă ar putea să-i trezească pe botoşăneni din hipnoza în masă indusă de postul Antena 3.
Dacă în campanie, Elena Udrea va ajunge pe la Botoşani, sunt convins că va impresiona mai mult decât Klaus. Cel puţin în media locală va fi zugrăvită cu mai multă vervă, mai mult nerv jurnalistic.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Plângăcioşii”

  1. 1. alegător Says:

    Părerea mea e că Johannes v-a primi papucii și Meleșcanu v-a fi candidatul liberalilor și a pdl-ului.

  2. 2. Dan Says:

    Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul “Info” la adresa de email: [email protected]

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia