Oct 02

În vremurile comuniste, mulţi negri de prin ţările Africii veneau la Bucureşti să se adape sugând la ţâţa socialismului ştiinţific al lui Ceauşescu. Ajunşi la Bucureşti, negrii învăţau mai întâi cuvintele legate de sex, în varianta populară, şi apoi cuvintele jignitoare. Un astfel de negru călătorea cu tramvaiul şi se tot împingea într-o tânără de-a noastră, probabil să vadă dacă nu se ia albul pielei. Tânăra, fără prea multe politeţuri, i-a replicat:
- Ce tot bagi în mine, boule!
Negrul a priceput cuvântul bou dar nu şia cum sună şi femininul, aşa că i-a replicat:
- La tine eu spus bou cu ţâţe!
Nici prin cap nu i-a trecut atunci negrului că el tocmai îmbogăţise limbajul popular românesc cu un nou cuvânt care definea în limbajul african vaca românească ca metaforă folosită de partea bărbătească  la adresa părţii feminine în momente de respect reciproc avantajos.
Ieri, la Botoşani, s-a prezentat un anume Nicolae Ivăşchescu, un fel de mână dreaptă a Elenei Udrea, adică vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Omul a venit înfuriat precum un taur politic de opoziţie care vede în faţă culoarea roşie a socialiştilor lui Ponta. Toată lumea adunată într-o conferinţă de presă ad-hoc se aştepta ca taurul bucureştean, selectat de Lenuţa cea blondă din naştere după criterii numai de ea ştiute, să-i atace dur pe social-democraţi şi să apere cu străşnicie interesele politice ale dreptei.
Spre uimirea tuturor, taurul l-a luat în coarne pe oierul Florin Ţurcanu, scărmănându-i lâna politică mai ceva de cum se face în mod obişnuit cu ragila. Atacurile bucureşteanului la adresa lui Ţurcanu i-a luat prin surprindere pe guguştiucii lui Cristoiu din presa botoşăneană dar, în speranţa că vor primi o fărâmă din fondurile alocate de Udrea pentru campania sa prezidenţială, au acceptat cu toţii situaţia de fapt.
Pentru că rolul „boului” lui Grigore Alexandrescu era ocupat de către taurul venit de la Bucureşti, Mihai Ţâbuleac, preşedintele PMP Botoşani, şi-a asumat rolul de „viţel”, ca nu cumva fabula „Boul şi viţelul” să-şi piardă din valoarea satirică. Iar viţelul Ţâbuleac l-a criticat pe oierul Ţurcanu că în loc să se ocupe de conducerea judeţului şi-a luat concediu. Ce n-au priceput „Boul şi viţelul” este că oierul Ţurcanu şi-a luat concediu pentru a baricada la Botoşani posibilitatea de instaurare a „dictaturii  Ponta”, căutând să le deschidă botoşănenilor ochii minţii şi să nu voteze în dauna propriilor lor interese.
Ciudat, „Boul şi viţelul” ar fi trebuit să aprecieze strategia lui Ţurcanu, cu toţii fiind din partea dreaptă a eşichierului politic românesc, şi nicidecum să-i submineze strategia de campanie.
Îi aduc aminte viţelului de Ţâbuleac că în cei patru ani cât a deţinut funcţia de preşedinte al CJ n-a făcut nimic original, a trăit doar din moştenirea lăsată de Constantin Conţac, el nefăcând altceva decât să cheltuiască banii alocaţi de Udrea. Şi să mai ştie viţelul că din luna mai 2012, când România a intrat sub „dictatura Ponta”, toti banii alocaţi de Udrea  consiliilor judeţene şi primăriilor au fost retraşi de Ponta, aşa că Ţurcanu n-a mai avut ce cheltui aşa cum a avut norocul Ţâbuleac. Şi, cu ocazia asta, chiar îi urez viţelului să nu aibă parte de norocul de care are astăzi Pinalti de la Piatra Neamţ, că riscă să se întâlnească şi el cu blonda Udrea pe holurile DNA-ului.
În această privinţă, oierul Ţurcanu, spre deosebire de viţel poate dormi liniştit. N-are ai călca proprietatea procurorii DNA la ceas de dimineaţă, cum ne-au obişnuit s-o facă.
Respectând nota satirică a fabulei, taurul venit de la Bucureşti s-a transformat la Botoşani într-un inofensiv bou, demonstrând că în faţa roşului PSD de Botoşani nu-i decât un eunuc. Aşa că s-a întors la Bucureşti  conform definiţiei date de negrul african: bou cu ţâţe. Adică, în stil neaoş românesc: vacă!
Părăsind niţel satira fabulei, ne întrebăm la modul serios de ce liderii PMP nu-l atacă pe Ponta şi regimul dictatorial instaurat de acesta în întreaga ţară şi-i atacă pe candidaţii de dreapta? Românii, în istoria recentă, au avut de suferit de pe urma a două astfel de Elene: Elena Lupescu şi Elena Ceauşescu. Iată că din nou ne-a pricopsit cu o Elenă piază rea, pe deasupra şi blondă. Mai turmentaţi ca până la aceste alegeri n-am fost niciodată. S.o rugăm pe mama Omida să dea în ghioc şi să ne spună cu cine să votăm, că Nostradamus n-a fost în stare să ne prevadă viitorul!

written by Ioan Rotundu


One Response to “A venit taur şi s-a întors bou cu ţâţe”

  1. 1. Diana Says:

    Originale pamfletele domniei voastre !Prezentati in ele exact inversul adevarului.Eu imi amintesc venirea trimfala a lui F. Turcanu la CJ ,la bugetul intreg deoarece nu fusese impartit iar judetul din ian pana in iunie functionase corect si in acea situatie,fara buget,dar administrat de un om ce iubea judetul .Turcanu a gasit cj-ul cu conturile pline si fonduri europene atrase in val de 365 de milioane de euro ,din acest punct de vedere Botosaniul aflandu-se la acea vreme pe locul patru pe tara.Oricine in locul lui Turcanu i-ar fi purtat macar respect celui ce ,prin munca si seriozitate ,i-a lasat o situatie de felul acesta.Ghinionul nostru,al romanilor este faptul ca ne ponegrim ,ucidem si nu ne respectam valorile. V-as spune mai multe ,despre cum a gasit fostul presedinte si cum au fost lasate institutii ca Protectia copilului ce in perioada lui Tibuleac a fost modernizata integral oprindu-se atacurile asupra judetului cu reportaje si fotografii ce nu faceau cinste judetului si nenumarate exemple ,dar nu le cunosc decat din presa si mi-ar fi greu sa le gasesc acum .Nu spune nimeni sa fie laudata o persoana ,indiferent cine ar fi aceea,daca nu o simpatizeaza cel ce ar putea face acest lucru,dar sa lovesti pe nedrept si nemeritat intr-un om care a muncit de-a adevaratelea este trist daca nu strigator la cer.Ma intreb ,oare lui Dumnezeu ii place “pamfletul ” dumneavoastra ,d-le Rotundu,asta in ideea ca noi,romanii mai credem ca Dumnezeu exista.Prin modul in care ne manifestam se pare ca si in cazul in care exista nu se mai uita spre noi.Sigur,ii este rusine! Va doresc sanatate si pamflete multe si cat mai adevarate!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia