Oct 11

Joi, săptămâna ce tocmai a trecut, am fost din nou invitat de către Tele’M Botoşani pe post de comentator în emisiunea moderată de jurnalistul Ionuţ Poclid. Invitaţi au fost liberalul Viorel Coman şi social-democratul Cosmin Andrei, proaspăt revenit în funcţia de viceprimar de Botoşani.
În fond, emisiunea a fost una electorală iar cei doi trebuiau să demonstreze botoşănenilor de ce ar trebui votat preşedinte Iohannes Klaus sau Victor Ponta. N-am ştiu că emisiunea are rol electoral pentru că dacă ştiam acest lucru nu participam. Astfel de emisiuni sunt  plătite şi eu nu pot accepta să particip la dezbatere sancţionând prin comentarii numai partea care n-a plătit emisiunea şi să-l protejez pe cel care a cumpărat spaţiul de emisie.
Spre norocul meu, Ionuţ Poclid nu este moderatorul care să pună pumnul în gură invitaţilor, aşa că şi eu am putut să comentez cu aceeaşi tentă critică afirmaţiile ambelor părţi.
În primul rând am constatat că liberalul Viorel Coman a venit nepregătit pentru o astfel de emisiune. N-a demonstrat că ar cunoaşte programul cu care Klaus candidează la Preşedinţia României şi mai ales n-a demonstrat că ar cunoaşte punctele slabe, nevralgice ale contracandidatului Victor Ponta.
Nu Coman este vinovat că s-a prezentat nepregătit la o astfel de emisiune ci cei de la Alianţa Creştin Liberală care se ocupă de imaginea şi desfăşurarea campaniei electorale a candidatului Iohannes Klaus. Nu i-au furnizat materiale informative, nu l-au instruit cum să procedeze când discuţia alunecă spre subiecte care nu au legătură directă cu candidatul dar care pot arunca îndoieli în sânul electoratului cu privire la susţinătorii lui Klaus.
În schimb, adversarul său Cosmin Andrei  a venit în emisiune cu un întreg dosar cuprinzând materiale cu date concrete despre acţiunile Guvernului Ponta, cu iniţiativele acestuia la nivel de judeţ Botoşani, cu măsuri concrete pe care le va întreprinde dacă va fi ales preşedintele ţării.
Mult mai abil decât Coman, Andrei a împins discuţia mai mult spre realizările Guvernului Ponta şi blocând adversarului orice posibilitate de a aduce în discuţie şi sacrificiile la care este supus poporul român sub guvernarea PSD, la valul de impozite şi taxe noi introduse, la lipsa investiţiilor, la creşterea şomajului şi mai ales la avalanşa de acte de corupţie şi furturi din banul public ceea ce situează Guvernul Ponta ca cel mai corupt guvern postdecembrist dar şi din istoria modernă a României.
Una peste alta, social-democratul Cosmin Andrei a reuşit să-i facă pe mulţi dintre cei care au urmărit emisiunea şi care sunt „abonaţii” Antenei 3 să se simtă mândri că susţin candidatura lui Ponta.
Cosmin Andrei face parte dintr-o nouă generaţie de politicieni, alături de şeful său politic şi administrativ Ovidiu Portariuc, de senatorul Doina Federovici şi alţii. Aceşti tineri înregimentaţi în PSD sunt veriga intermediată între rinocerii  proveniţi din comunism şi beizadele lor care au primit în familie o educaţie comunistă cosmetizată cu elemente democratice, acele elemente care să le folosească lor şi nu comunităţii.
Altfel spus, Cosmin Andrei, Ovidiu Portariuc sunt ostaşi credincioşi beizadelelor politice gen Ponta, Dragnea, formaţi şi educaţi politic de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, rinoceri comunişti.
Sunt convins că Andrei nu conştientizează cât rău îşi face şi face celor din jur susţinând politica unui partid care a participat din plin la devalizarea economiei ţării, la promovarea urii sociale, la manipularea conştiinţei naţionale, la menţinerea sărăciei şi privarea tinerilor de o educaţie europeană tocmai pentru a putea stăpâni aceste segmente de alegători. Eu îl consider că ceea ce face o face din onestitate şi credinţa că face un lucru bun pentru că nimeni, la nivelele sale de educaţie de până acum, nu l-a învăţat să discearnă neghina de grâu, minciuna şi ipocrizia politică de interesul comunitar şi naţional.
Cu fiecare zi ce trece, ca membru al PSD, personalitatea lui Cosmin Andrei se degradează şi-l va transforma într-o beizadea politică care se va căli într-o luptă politică dominată de minciună, ipocrizie, ură şi corupţie. Iar dacă acum mai are nişte semne de întrebare, nişte remuşcări interioare, peste doi, trei ani totul i se va părea că aşa este normal şi că ceilalţi, adversarii săi politici, sunt singurii vinovaţi că partidul său nu poate fura şi corupe la nivelul nevoilor liderilor şi membrilor săi.
Închei cu constatarea, care sper să nu devină o realitate: Cosmine, păcat de tinereţile tale!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cosmine, păcat de tinereţile tale!”

  1. 1. cetatean Says:

    individul asta Coman pe care l-am vazut si in alte emisiuni ale posturilor locale e creat dupa chipul si asemanarea sefului sau Florin adica,pe romaneste e bâta.Chiar nu au liberalii si oameni cu carte pe care sa-i scoata la inaintare?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia