Oct 15

Ieri, la o întâlnire la nivel de Consiliu Judeţean Botoşani, primarii PSD s-au revoltat când au aflat ce sume vor primi pentru proiectele de dezvoltare locală. Iar ca sume, pentru primarii PSD opoziţia majoritară a Consiliului judeţean a alocat între 2 şi 2.000 lei.
Supărarea acestor primari a explodat şi mai puternic când au constatat că la primăria Suliţa, comuna de baştină a preşedintelui Florin Ţurcanu s-a alocat suma de 100 mii lei, la comuna Mihai Eminescu unde primăriţă este nevasta deputatului PNL Verginel Gireadă suma de 150 mii lei, la comuna Ungureni 200 mii lei pentru primarul liberal Ilie Ivanache etc.
Acum, nici primarii PSD nu trebuie să se supere pe preşedintele Ţurcanu ca văcarul pe sat. Vicepremierul Liviu Dragnea, cel care a împărţit banii guvernului numai la primarii PSD din ţară, contra voturi pentru Ponta, lui Ţurcanu i-a repartizat numai 4,1 milioane lei. Faptul că Ţurcanu a  împărţit acest mărunţiş aruncat de Dragnea precum mirele când iese de la biserică în găleata copilului care i-a turnat apă la picioare, numai la primarii Alianţei Creştin Liberale are şi o parte bună.
În ultima perioadă, ca un făcut, DNA-ul nu mai pridideşte să aresteze primari, preşedinţi de consilii judeţeane şi baroni locali ai PSD care au furat la greu din banii publici. Neprimind bani, primarii PSD n-au de unde fura, aşa că vor dormi liniştiţi şi nu riscă să fie sculaţi în zori de zi de către mascaţi aşa cum au păţit colegii lor de la Brăeşti şi Săveni.
Mai guralivi s-au dovedit a fi primarul de Vlădeni, Murariu Voicu, cel de la Văculeşti, Sorin Gânga iar cel mai ofiuscat primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc. Cum toţi trei aceşti primari sunt deja suspecţi că s-ar fi  înfruptat din banii publici, să-i mulţumească lui Ţurcanu că i-a ferit de un nnou păcat, alocându-le doar 2.000 lei.
În schimb, mi se poare normal ca primarului de Suliţa să i se aloce bani mai mulţi. De patru zile publicăm în Jurnalul metodele folosite de Costinel Ciubotaru în a ciurui bugetul comunei. Dovedind experienţă nîn domeniu, 100 mii lei este pentru Costinel o mică atenţie a preşedintelui Ţurcanu pentru a avea bani de sărbători la colindători şi urători, să-i facă să mai uite din ce-au văzut că a făcut el peste an cu bugetul comunei. Având de unde fura, primarii ACL văr intra şi ei în atenţia DNA-ului, urmând a echilibra balanţa arestărilor din rândul pesediştilor acum dezechilibrată rău de tot.
Şi mai am pentru primarii PSD un mesaj. Dragnea nu v-a dat bani direct prin Hotărâre de Guvern, aşa cum a făcut cu primarii PSD din alte judeţe, pentru că ştie că la Botoşani electoratul îl va vota pe Ponta. Dacă sunteţi „bărbată”, îndrumaţi electoratul din comune să voteze cu candidatul UDMR şi, atunci, la următoarele alegeri, dacă nu va ajunge la Jilava, Dragnea o să vă dea şi vouă bani de furat.
Faceţi precum v-am zis, că încercarea moarte n-are, iar de pierdut nu mai aveţi ce pierde că as avut grijă preşedintele Ţurcanu să vă ferească de apucăturile risipitoare.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia