Oct 17

Ovidiu Portariuc l-a atacat din nou, sub aspectul moralităţii activităţii profesionale, pe Cătălin Flutur, fostul primar de Botoşani. Atacul nu este unul întâmplător. Ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale iar liderii PSD n-au cu ce realizări ale Guvernului Ponta să se prezinte în faţa alegătorilor.
Ce să le spună Portariuc botoşănenilor ca să-l voteze pe Ponta? În afară de o puzderie de impozite şi taxe, de scumpire nejustificată a combustibilului, de blocare a tuturor investiţiilor începute în anii anteriori, Portariuc n-are ce să ne spună. Iar pentru că în aceste zile a ieşit la iveală că nemernicia lui Victor Ponta este mai puternică decât ne închipuiam noi, el fiind şi fost/prezent ofiţer de informaţii acoperit al Serviciului de Informaţii Externe, pentru a ne abate atenţia de la aceste dezvăluiri, Portariuc ne-a oferit un atac la adresa lui Cătălin Flutur care, în imaginaţia sa, ar desfăşura activităţi în interes personal folosindu-se de funcţia de director al societăţii Locativa, unitate aflată în subordinea CLM Botoşani.
Nu ne-a spus Portariuc ce afaceri ar învârti Flutur, doar ne-a ameninţat că va face astfel de dezvăluiri. Să ne amintim că în urmă cu mai bine de vreun an Portariuc ne-a ameninţat la fel, afirmând că Flutur fură din averea societăţii. A angajat o firmă turcească de audit, a plătint din bugetul Primăriei vreo 30 mii euro iar la finalul controlului nu s-a constatat nimic ilegal în activitatea lui Flutur. Ce-a făcut Portariuc ca să nu se afle că a cheltuit peste un miliard de lei din bugetul Primăriei fără temei legal şi fără vreo justificare de interes comunitar? A cerut firmei auditoare să secretizeze conţinutul actului de control, decizie absolut ilegală deoarece conţinutul actelor de control privind activităţi publice nu pot fi secretizate.
Acum, că Ponta a fost dovedit ofiţer de informaţii acoperit, adică spion, că în dosarul retrocedărilor cu o pagubă de peste 300 milioane de euro sunt implicaţi liderii cei mai puternici ai PSD precum Ilie Sârbu – tata socru al premierului şi Viorel Hrebenciuc, ca să ne abată atenţia de la aceste furturi uriaşe puse la cale de liderii PSD inclusiv prin iniţierea şi aprobarea de legi în Parlament, Portariuc vine să ne ameţească de cap cu imaginare afaceri ale lui Flutur.
Dacă Flutur face afaceri personale pe seama societăţii Locativa şi Portariuc cunoaşte acest lucru, atunci să le aducă la cunoştinţa Parchetului pentru că altfel poate fi acuzat de tăinuire dacă nu de asociere la comiterea unor astfel de infracţiuni. De vreme ce nu le-a  reclamat la Parchet, înseamnă că ne minte aşa cum a mai făcut-o.
Portariuc are peste doi ani de când este primarul municipiului Botoşani şi nu şi-a legat numele decât de lucruri rele. Vine iarna şi el n-a fost în stare să termine modernizarea străzii Primăverii, vine iarna şi n-a izolat termic decât două blocuri, investiţia de la Co0rnişa se derulează în pas de melc.
Pentru că imaginea sa în ochii botoşănenilor este una catastrofală şi tot mai mulţi dintre votanţii săi din iunie 2012 regretă acum că nu l-au susţinut pe Flutur, Portariuc vrea să ne schimbe impresia despre persoana sa ponegrindu-l pe Flutur.
Sărmanul Portariuc, precum bolnavul de cancer aflat în metastază, şi el îşi trăieşte ultimele zdrenţe de imagine de care se mai bucură. Cu un tupeu neruşinat de agresiv la adresa noastră, Portariuc crede că ne poate determina să vedem că tot negrul mandatului său este de fapt o carte albă plină de realizări uimitoare.
Bietul Ovidiu, în tupeul neruşinării sale nu conştientizează că de fapt se află la stadiul acelui copil de ţară care, cu puţa goală, se joacă aruncând cu pietre pe acoperişul casei şi strigă la maică-sa: Uite, mamă, trec soldaţii!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia