Oct 21

Nu-mi dau seama ce l-a apucat pe fostul democrat-liberal Florin Ghiorghiţă să-i ţină morală fostului său şef politic Cătălin Flutur. Mai ales că Flutur l-a susţinut pe Ghiorghiţă să-i fie viceprimar vreme de două mandate.
Predica moralistă a lui Ghiorghiţă către Flutur este cu atât mai incitantă cu cât ea vine din partea unui politician care şi-a construit cariera prin traseism politic şi prin manevre de culise deloc onorabile.
Trebuie să recunosc că în anumite privinţe Ghiorghiţă are dreptate când îi aduce lui Flutur anumite reproşuri asupra modului în care a condus şi conduce partidul şi mai ales asupra oamenilor din partid cu care s-a înconjurat. Dar  critica venind din partea lui Ghiorghiţă, inclusiv el un personaj malefic aflat în preajma lui Flutur vreme de peste opt ani, sună ca şi cum s-ar vorbi de funie în casa spânzuratului.
Florin Ghiorghiţă este unul dintre cei care l-au secondat pe Flutur la conducerea PDL şi care a adus mari deservicii atât lui Flutur cât şi partidului. Dacă Ghiorghiţă a uitat aceste deservicii am să-i amintesc eu câteva. Încep cu acel gogoloi ridicat în vecinătatea sediului PDL fără aprobările legale, el abuzând de funcţia de viceprimar deţinută la acea vreme.
Afacerea dintre Primăria Botoşani lşi firma lui Juncanaru care a ridicat de pe străzi, în cele mai multe cazuri abuziv, maşinile botoşănenilor este „meritul” lui Ghiorghiţă. Ghiorghiţă a muls vaca HSR iar Flutur s-a ales cu duşmănia botoşănenilor pierzând voturi importante.
În mod gratuit, probabil după o noapte de chef, Ghiorghiţă a lansat iniţiativa ca asociaţiile de proprietari să-i pună la plată pe posesorii de animale de companie. Iniţiativa nu s-a materializat dar ura împotriva lui Flutur, ca primar, a prins dimensiuni şi s-a cunoscut la alegerile din iunie 2012.
Tot Ghiorghiţă a iniţiat şi supus aprobării consilierilor municipali un Regulament de comportare stradală a posesorilor de animale de companie. Mai exact ce echipamente trebuia să aibă asupra sa cel ieşit cu câinele la plimbare, fiind prevăzute amenzi care cuprindeau pensia pe mai multe luni sau salariul câştigat. Nu ştiu ca Poliţia Comunitară să fi aplicat cuiva acest Regulament, dar Flutur s-a ales cu un nou val de ură.
Îi amintesc lui Ghiorghiţă că în calitatea sa de viceprimar a muls mai multe vaci, adică agenţi economici. Ce mi-a povestit patronul de la Microbuzul mi-a făcut părul măciucă. Poate, cuprins de remuşcări, ne spune Ghiorghiţă cum a ridicat vila de la Cişmea şi cât a fost contribuţia lui Miky Balan de la Microbuzul.
Dar afacerile cu florile, acele panseluţe atât de duşmănite de Portariuc numai pentru că aduceau bani frumoşi în buzunarul lui Ghiorghiţă? Botoşănenii n-au uitat.
Când a izbucnit scandalul cu racordul ilegal la reţeaua de apă a vilei de la Cişmea, moralistul Ghiorghiţă şi-a apărat pielea aruncând vina pe tată-l său. Curat moral, nu-i
aşa Florine?!
Repet, în anumite privinţe Ghiorghiţă are dreptate atunci când îl trage de mânecă pe Flutur dar nu el este personajul potrivit s-o facă. Ghiorghiţă a acceptat oferta PSD-ului de a ocupa o funcţie la stat trădându-şi partidul de pe urma căruia vreme de opt ani a trăit boiereşte. Acum s-a dus la PSD, adică a ajuns acolo unde-i este locul şi unde corupţia este etalonul valoric al aprecierii muncii unui membru de partid iar imoralitatea stă ridicată la rang de virtute. Să fie bine primit!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Curat moral, nu-i aşa Florine?!”

  1. 1. maricica din siliste Says:

    APROB POZITIV GHEORGHITA E O JIGODIE MOARTA POLITIC

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia