Oct 23

Ieri, pe meleagurile botoşănene a poposit ministrul Muncii Rovana Plumb, cea mai demagogă politicianistă a PSD-ului. Deşi Crăciunul pe la noi se sărbătoreşte în decembrie, Rovana a venit la Botoşani cu ditamai sacul de promisiuni electorale, fiind convinsă că şi de această dată fraierii de botoşăneni vor voita cu PSD-ul, adică cu Ponta preşedinte.
În fond, doamna ministru n-a făcut altceva decât să ne întărească convingerea că promisiunile mincinoase sunt arma cu care PSD-ul îi convinge pe majoritatea românilor să voteze după cum le este interesul.
Profitând de prezenţa unui ministru, mărunţii la caracter şi tari în minciună şi promisiuni din PSD Botoşani au ţinut să se înghesuie în preajma acesteia, nu de alta dar să-i vadă cei care se vor uita la televizor cât de importanţi sunt ei.
Ar fi fost nefiresc ca printre măruntele caractere ce promovează viciul la rang de virtute să n-o fi văzut şi pe mult strălucitoarea noastă senatoare Doina Federovici von Coşul. Am utilizat „von”-ul pentru a-i respecta rangul de baron local, cei mai umblaţi prin Europa ştiind că la nemţi rangul de baron este marcat prin adăugarea la nume a particulei „von” care se traduce „de”, în cazul nostru „de Coşula”.
Îmbrăcată în veşminte strălucitoare precum paiaţele de la circ, de şi-au ros unghiile de invidie pirandele privind-o, Doina s-a postat când la dreapta şi când la stânga doamnei ministru, eclipsând-o.
Aseară, privind ştirile de la Tele’M, am avut fericita ocazie s-o văd pe doamna ministru în compania Doinei vizitând Centrul social de la Stăuceni, loc unde sunt găzduite persoanele cu dizabilităţi. Spun că am văzută pe doamna ministru în compania Doinei şi nu invers pentru că aşa s-a coportat în faţa acelor nefericiţi.
În timp ce Rovana i-a sărutat şi mângâiat pe toţi cei cu dizabilităţi, când un nefericit ar fi vrut s-o sărute şi pe Doina, aceasta s-a speriat rău de tot şi instinctiv a întins mâinile în faţă spre a-l împinge departe de ea pe îndrăzneţ.
Scena este criminal de sugestivă şi ne arată adevăratul caracter al Doinei, diferenţa rostire şi fapte. La Doina ipocrizia este mai strălucitoare ca veşmintele cu care se îmbracă.
Dacă Victor Ponta ar fi fost prin preajmă, na-r fi ratat sub nicio formă prilejul de a mai rosti odată celebrele sale vorbe de duh: „Fa Doino, parcă n-ai fi din Coşula?!
Când a scris „La ţigănci”, oare ce mesaj a vrut să ne transmită Mircea Eliade?
„Tu ştii, fa Doino?”

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “„Fa Doino” pară n-ai fi din Coşula?!”

 1. 1. Badea Cartan Says:

  Mesajul pe care ar fi vrut sa-l transmita Eliade,este ca in lume sunt si PROSTANACI.Desi mesajul a fost scris cu mult timp in urma,unii inca nu l-au priceput.

 2. 2. Anonim Says:

  Întrebarea finală, fiind vorba de “La ţigănci” este o aluzie la cea mai veche meserie a femeilor ce. metaforic, defineşte caracterul politicienilor, adică şi al Doinei. Nu ai priceput nuanţa pentru că, aşa cum te-ai definit, aparţii Prostănacilor, adică eşti membru PSD alături de prostănacii Geoană şi Ponta.

 3. 3. om Says:

  sa fim corecti Doina nu a fost singura dornica sa se bage in seama erau multe si multi care nu-si dadeau rand dar ea,ca de obicei vrea mai in fata.I-o fi folosind la ceva? Doar ea stie si cei aidoma ei

 4. 4. om Says:

  Pacat ca nu umbla cu verginel decat in bucuresti, asa il poza si pe el cu greata de semeni, cat despre caracter amandoi profitori. El o invata sa faca bani, ea presteaza ca i frumoasa natura, tare bine se inteleg

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia