Nov 03

Înţeleg să fii devotat partidului care te-a propulsat în viaţa publică şi care, fără să te întrebe ce servicii ai adus comunităţii din care faci parte, să te sprijine în a deveni  demnitar al statului. Dar de la a fi devotat partidului la a te destrăbăla moral este de acum o dovadă de crasă nesimţire faţă de cei care pretinzi că-i reprezinţi la cel mai înalt for legislativ al ţării cum este Parlamentul.
Aseară, în cadrul emisiunii speciale dedicate de Tele’M Botoşani turului I al alegerilor prezidenţiale a intrat în direct cu cei aflaţi în studioul de emisie şi cu botoşănenii care în acel moment erau telespectatorii postului, senatorul PSD Doina Federovici.
Trec peste faptul că Federovici l-a declarat deja pe Ponta preşedintele României, deşi abia după turul Ii al alegerilor se va şti cine este acesta. Trec şi peste manipularea grosolană a telespectatorilor cum că botoşănenii, într-o proporţie covârşitoare, l-au votat pe Ponta. Consider aceste declaraţii ca fiind normale pentru un lider de partid, deşi morale nu sunt.
Dar ca Federovici, în faţa probelor clare că primarul de Drăguşeni, Eugen Nichita, l-a umplut de sânge pe un alegător liberal fără ca acesta să aibă vreo vină, să nege bătaia aplicată de primar şi să susţină că primarul nici n-a coborât din maşină este de acum destrăbălare morală şi nesimţire fără limite la adresa bunului simt al omului de rând.
Nici când i-am rezumat senatoarei cum în noiembrie 2013 acelaşi primar a bătut în clasă un elev de-a VI-a, copil aflat în plasament familial, aceasta n-a recunoscut fapta primarului. Mai mult, deşi am filmat un reportaj care a fost difuzat pe Tele’M Botoşani şi din care rezultau clare mărturiile dirigintei de clasă al elevului, mărturia familiei în care elevul se afla în plasament, mărturia asistentului social din Primăria Drăguşeni, în faţa tuturor aceste probe evidente senatoarea a negat cu încăpăţinare că primarul l-ar fi bătut pe acel copil.
Am comentat cum senatoarea, aflată în suita ministrului Muncii, Rovana Plumb, în vizită la un cămin de persoane cu dizabilităţi din Stăuceni, a evitat să fie îmbrăţişată de un copil cu handicap fizic. Femeia aceasta, cu copil de crescut, este de o cruditate umană greu de acceptat pentru o persoană civilizată. Nu ştiu ce educaţie dă propriului copil dar după cum se comportă faţă de copiii din societate, o consider ,lipsită de suflet matern.
Destrăbălarea morală este o caracteristică a parveniţilor în PSD iar Federovici este o simplă fată de ţară scoasă la lumina societăţii urbane printr-o conjunctură fericită a vieţii şi nu pe baza unor merite profesionale.
Ca să se facă remarcată în partid, ca un soldat credincios şi supus comandantului, pentru a se bucura de privilegiile obţinute deja, Doina Federovici a abdicat şi de la educaţia primită de la părinţi. Pentru că ştiu de la sătenii săi din Coşula că în familie s-a bucurat de o educaţie sănătoasă, de acea educaţie simplă dar onestă pe care ţăranii o au în gena lor socială.
Cu sufletul de o cruzime greu de acceptat pentru o femeie, Doina Federovici a devenit un monstru politic, aducându-şi aportul la contribuţia PSD în a degrada moral şi etic societatea pentru a o putea stăpâni. Iar minciuna şi negarea adevărului evident sunt doar două dintre armele imorale existente în arsenalul acestui partid.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Destrăbălarea morală a senatorului Doiniţa Federovici”

  1. 1. valeriana Says:

    mi-este rusine ca sant contemporana cu asemenea specimena

  2. 2. Badea Cartan Says:

    Sunt in Botosani multi moralisti care nu au dat intoata viata lor,nici macar o bombonica unui copil nevoias,daramite sa-l mai si imbratiseze.E bine ca s-a sesizat momentul!Poate se mai uita unii si altii la barna din ochi.Cat priveste devotamentul pentru cineva care te-a ajutat,eu credca e o latura pozitiva a caracterului uman.La bine ori la rau trebuie sa ai aceeasi atitudine.Jagardelele sunt aprope la bine si te lasa la greu.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia