Nov
09
|
Instrumentând ancheta referitoare la activitatea profesională a poliţistului Mihai Cliveţ, am dat peste altă dandana. Din relatările poliţiştilor cu care am stat de vorbă sub protecţia anonimatului am aflat cum senatoarea Doina Federovici se pricepe nu numai la a anunţa pomeni publice din banii celor ce muncesc ci se pricepe şi la niţel trafic de influenţă când se apelează la ajutorul său.
Ajuns la ananghie cu o anchetă a şefilor săi asupra actelor sale de indisciplină profesională, poliţistul Mihai Cliveţ a simţit că-i groasă şi că riscă să primească o a treia cizmă.
Speranţele sale s-au îndreptat asupra senatoarei PSD Doina Federovici, despre care auzise că re mare putere de influenţă inclusiv asupra şefilor săi. Dacă avem în vedere că actual şef al IJP Botoşani, comisarul Cristian Cucoreanu, a fost promovat în funcţie adus de la Poliţia Dorohoi prin sprijinul politic al deputatului preşedinte al PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, şi dacă avem în vedere că Dolineaschi este destul de mic în faţa senatoarei, atunci înţelegem de ce poliţistul Cliveţ şi-a pus speranţele salvării în mâinile Doiniţei.
Ca să ajungă însă la Doiniţa, Cliveţ avea nevoie de un intermediar, o verigă de legătură. Fiind şeful celui ce conduce Poliţia comunei Coşula, locul de naştere şi copilărie ale senatoarei, Cliveţ a apelat la serviciile acestui agent. Agentul s-a deplasat la locuinţa părinţilor lui Federovici şi i-a convins să-l însoţească la Botoşani, la fiică, pentru a o convinge să-l ajute pe şeful său Cliveţ.
În maşina salvatoare a urcat la volan agentul de poliţie din Coşula, inspectorul de poliţie Mihai Cliveţ şi părinţii senatoarei. Finalul acestei deplasări a fost că senatoarea Doina Federovici a fost convinsă să intervină la „şeful cel mare” iar Cliveţ a scăpat basma curată.
Ce n-a ştiut agentul de poliţie din Coşula, atunci când a acceptat să-şi salveze şeful de la ananghie, este acel proverb cu facerea de bine…
După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, adică scăpat din pericolul de a fi făcut civil, Cliveţ s-a gândit să-l recompenseze în vreun fel pe agentul de poliţie din Coşula. Prilejul n-a întârziat să-i vină la îndemână. A aflat că agentul se găsea într-o casă de coşulean, unde stătea la o vorbă şi un pahar cu vin. Cliveţ a sunat la 112 şi a solicitat un echipaj de Poliţie de la Botoşani, pe motiv că nu are încredere în poliţiştii din Flămânzi ca să prindă în flagrant un subaltern care se va urca beat la volan.
De la Botoşani a venit un echipaj care, împreună cu Cliveţ, s-a deplasat în Coşula şi a luat sub observaţie casa în care Cliveţ ştia că bea agentul subaltern. Ori agentul, băiat deştept şi mai bine pregătit profesional ca şi Cliveţ, s-a prins că-i filat, ori conştiinţa profesională l-a determinat, ca băut fiind, să nu se urce la volan, cert este că echipăajul de la Botoşani şi Cliveţ au luat plasă, flagrantul lor ducându-se pe apa tulbure a Miletinului odată cu noaptea.
Din toată această ţesătură de relaţii pusă la cale între poliţişti se detaşează influenţa politicului asupra unei instituţii importante a statului: Un senator a practicat traficul de influenţă asupra unui şef de Poliţie la cererea unui subaltern al acestuia care se făcea vinovat de grave acte de indisciplină profesională. Dar, se pare că în familia Federovici se cochetează cu penalul de mai mult timp.
Iată o mai veche relatare de presă: „Familia fostei şefe de cabinet a actualului subprefect Viorica Afrasinei a avut unele probleme cu accent penal legate de … locuinţă. Este vorba de Doina Federovici, fost consilier judeţean. Soţul acesteia, Dinu Federovici, a fost cercetat de procurori întrucât ar fi primit o locuinţă ANL deşi nu ar fi avut dreptul. Potrivit legii, persoana care a avut o casa si a vândut-o nu mai are dreptul sa primească un astfel de apartament de la stat. Conform procurorilor, Dinu Federovici ar fi cumpărat in 2001 o casa cu banii unui frate. El a fost insa absolvit de vină întrucât a demonstrat că nu ar mai fi plătit toţi banii, că nu ar fi devenit efectiv proprietar şi că i-ar fi înapoiat banii fratelui.”
Aş pune pariu că şi în acest caz şi-a băgat coada politicul. Adică cineva a practicat traficul de influenţă şi printre procurori. Mai ales că în vremurile premierului Adrian Năstase procurorii şi judecătorii nu îndrăzneau să se atingă de politicieni sau protejaţii lor decât dacă erau sunaţi şi primeau îndrumările necesare.
Reevenind la micul trafic de influenţă practicat de senatoarea Ddoina Federovici, care susţine că ar fi şi absolventă a unei facultăţi de drept, putem lesne constata de ce se dau de ceasul morţii toţi pesediştii ca să iasă Ponta preşedinte: ca să poată practica traficul de influenţă fără teama că le va bate cumva la uşă DNA-ul.
November 15th, 2014 at 18:51
Te pomenesti ca a vrut sa-l influienteze pe scarta-parta sa scrie in vavoarea lui Ponta.