Nov 11

Venit şi el al Botoşani, în ajun de turul II al alegerilor Prezidenţiale, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi-a deşertat sacul cu promisiuni menite să-i fraierească pe botoşăneni şi să adune ceva mai multe voturi pentru Victor Ponta.
Fără vreo ezitare în gândire, Bănicioiu a aprobat toate cerinţele primarilor Portariuc şi Alexandrescu.
Lui Portariuc i-a dat binecuvântare pentru a construi un spital pentru boli cronice în vecinătatea actualului Spital de recuperare. Nu i-a dat şi bani, că n-are de unde. Dorohoianului Dorin Alexanfdrescu i-a aprobat modernizarea Spitalului municipal, considerând cerinţa primarului ca justificată. Numai că neavând bani, i-a promis că va studia problema când se va întoarce la minister.
La Spitalul judeţean Botoşani a constatat că toată nenorocirea financiară se datorează prostului management. Desigur, managerii fiind liberali, era firesc ca ministrul social-democrat să găsească ţapul ispăşitor în curtea PNL. S-a mai supărat ministrul şi pe Florin Ţurcanu că şi-a luat concediu chiar în perioada când a venit el la Botoşani, lăsându-l fără dialog la nivel de judeţ. Pe primarul Poirtariuc, şi el în vacanţă de campanie, nu s-a supărat, că-i „roşu” ca şi el.
Vizita lui Bănicioiu la Spitalul judeţean n-a fost deloc întâmplătoare. Cum deloc întâmplător n-a adus ministrul vorba despre medicul Gabriel Oprişanu, actualul său consilier, că ar fi bun de manager la spital şi că ar fi omul ideal să se înţeleagă cu Florin Ţurcanu.
Ştie, el, ministrul câte ceva de Oprişanu, că nu degeaba l-a acceptat consilier personal. Când vine vorba de părăduit banul public se potrivesc amândoi ca o mănuşă. În Guvernul Tăriceanu, pe vremea când Bănicioiu era şeful tineretului PSD şi celebru prin chefurile sale nocturne lăsate cu orgii sexuale, acest Don Juan venea şi pe la Botoşani. Numai bine ce sosea în parohia PSD-ului că-l şi consulta pe experimentatul în domeniu Răzvan Rotaru, pe atunci ucenic în ale politicii PSD, cam ce-i pică la pat în vreme de seară. Îi picau câte două, trei că pe la PSD Botoşani, în acele vremuri, roiau multe fustiţe dornice să sde ridice la primul semn al unui şef de la Bucureşti, numai să prindă şi ele o poziţie pe listele de candidaţi şi în conducerea partidului. Lista dornicelor de promovare o avea Rotaru în cap, că o listă scrisă ar fi devenit periculoasă şi în favoarea celor din opoziţie.
În cele vremuri l-a cunoscut Bănicioiu pe Gabriel Oprişanu, pe atunci liberal pe cai mari, adică şeful Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. N-am ştiinţă ce liant i-a apropiat dar ştiu că mai târziu Oprişanu avea să părăsească PNL-ul şi să devină fruntaş social-democrat. Ce ştiu fără putinţă de tăgadă este faptul că în vreme ce Oprişanu era directorul DSP, l-a pus manager la Spitalul judeţean pe inginerul Doru Munteanu pe care şi-l apropiase într-o vacanţă comună prin Grecia.
Pus manager la Spitalul judeţean, Munteanu a deschis larg porţile unităţii pentru angajare de personal auxiliar. Vreo 200 de amatori de un post la stat, contra cuvenitei şpăgi, s-au pricopsit cu un serviciu, angajările fiind făcute sub controlul stric al lui Oprişanu.
. Din perioada lui Munteanu s-a prăbuşit financiar Spitalul judeţean şi de atunci nu şi-a mai revenit. Abia au reuşit managerii Damian şi Iliuţă să mai aerisească schema cu personalul auxiliar că, iată, Don Juan de PSD alias ministrul Bănicioiu, vrea acum să-i dea din nou lui Oprişanu pâinea şi cuţitul angajărilor la Spitalul judeţean. Nu-i prost Bănicioiu! Un tandem Oprişanu – Ţurcanu nu va fi declarat incompatibil de către ANI şi ar putea reînvia vremurile bune din perioada premierului Tăriceanu. Mai ales că şi Tăriceanu îşi face încălzirea pentru funcţia de premier lăsată moştenire cu limbă de moarte de către Ponta.
Ştiţi ce cred eu? Bănicioiu a venit la Botoşani să vestească o altă molimă dintre cele nouă care au lovit Egiptul în perioada lui Moise. Ad-o Doamne, că numai aşa se vor trezi şi botoşănenii din hipnoza la care i-a supus cei de la Antena 3!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Sforile trase la Botoşani de Don Juan Bănicioiu”

  1. 1. judge dredd Says:

    Taicuta Rotundu, da’…de devalizarea fondurilor de la Spit de Psihiatrie, nu se mai aminteste nimic? Asta din perioada cind dl Oprisanu “ierea” derector, bre…

  2. 2. Badea Cartan Says:

    Banicioiu o fi tras niste sfori la Botosani.Nu a tras si sforile cu care sunt manevrate papusele platite sa faca tam-tam electoral.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia