Nov 14

„Este greţos” a fost concluzia jurnalistului Moise Guran despre cifrele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Aşa cum am anticipat în comentariile anterioare că INS s-a întors în vremurile lui Ceauşescu şi-i minte pe români cu cifre denaturate, jurnalistul Moise Guran, prin rubrica sa Biziday de la radio Europa FM de aseară, mi-a întărit convingerea că am dreptate.
Iar Guran nu poate fi suspectat de părtinire politică pentru că a demonstrat de-a lungul anilor că emisiunile sale, fie la radio Europa FM sau posturile de televiziune, a prezentat informaţiile fără a le da conotaţii politice. Puir şi simplu a comentat adevărul gol-goluţ, motiv pentru care i-a deranjat puternic pe politicieni iar premierul Ponta a cerut celor de la TVR să scoată din grila de programe emisiunea cu conţinut economic realizată de Moise Guran.
Revenind la comentariul său, a reţinut un aspect pe care nu-l sesizasem. Cu o brumă de conştiinţă profesională, statisticienii din cadrul INS, obligaţi p0olitic să falsifice datele despre economia românească, le-au falsificat în aşa fel încât specialiştii să-şi dea seama că cifrele nu reprezintă realitatea. Iar economiştii şefi de bănci au şi declarat că nu dau crezare acestor cifre şi nu ăşi refac calculele de politică bancară
Este anormal să ai creştere economică de vreo 500 milioasne de euro în condiţiile când investiţiile au scăzut cu un miliard de euro. Ca nneiniţiaţii în interpretarea datelor statistice să nu-şi dea seama că sunt manipulaţi, INS nu a publicat şi datele structurale, ceea ce şi Iohannes Klaus a cerut public, pentru a demonstra românilor că Ponta îi minte cu o creştere economică fictivă.
Este posibil ca după ziua de duminică, dacă Ponta nu va ieşi preşedinte, politrucul pus de premier în fruntea INS să fie demis, chipurile ca măsură că a fost minţit. Dacă iese preşedinte, este posibil ca politrucul să demisioneze pe motiv că a furnizat date eronate premierului, adică îşi asumă răspunderea dezinformării şi plăteşte cu funcţia. După care, ori va ajunge consilier prezidenţial la Cotroceni, ori noul premier îi va oferi un post şi mai onorabil şi bănos.
De-o fi una, de-o fi alta, cert este că INS a dezinformat o ţară întreagă iar dezinformatorul, preşedintele INS prof.univ. Tudortel Andrei, pus în funcţie de premierul Ponta în ianuarie 2013 va fi răsplătit pentru devotamentul său faţă de Ponta şi al lui PSD.  Numai că răsplata nu va putea şterge pata de ruşine ce tocmai şi-a pus-o pe cariera profesională şi de om de ştiinţă.
Să ne amintim episodul de acum trei zile, când miercuri seară, la confruntarea de la B1 TV c Iohannes, Ponta a anunţat vesel o creştere economică de peste 1% pe trim.III. Pentru că anunţul său a dezvăluit faptul că ştia date statistice înainte ca ele să fie comunicate la termenul legal, purtătorul de cuvânt al INS a ieşit public şi a anunţat că nu s-a primit de la Guvern nici un telefon ca să se ceară datele înainte de termenul legal.
Vacs, ieşirea purtătorului de cuvânt seamănă cu curva care iese cu prăjina înainte! Practic, declaraţia celor de la INS a avut scopul de a acoperi faăta lor netrebnică de a nu fi respectat legea şi că au furnizat premierului date în afara termenului legal, pe deasupra şi falsificate. Da, domnule Guran, într-adevăr greţos mod de a încerca să ocupi funcţia supremă în stat.
Iată încă un motiv extrem de solid ca duminică, la vot, românii să nu dea ţara pe mâna unui impostor ca Victor Ponta.

written by Ioan Rotundu


One Response to “„Greţos!” Nu daţi ţara pe mâna unui impostor”

  1. 1. Badea Cartan Says:

    Mananci ciuperci otravite si totusi rezisti.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia