Nov 14

Cel puţin la nivel de discurs public Victor Ponta a manifestat în mod consecvent o ură faţă de preşedintele Băsescu. Însă. cu toată ura sa nu s-a sfiit să-i copieze (în cazul lui Ponta vorbim de plagiat) metodele de campanie electorală.
Să ne amintim că Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale din anul 2009 cu voturile românilor din afara ţării, cele mai multe din Republica Moldova şi ţările europene. Pierdantul Mircea Geoană şi liderii PSD au clamat atunci o uriaşă fraudă electorală pusă la cale de Băsescu şi premierul Emil Boc.
Victor Ponta n-a uitat ce s-a întâmplat în alegerile din toamna anului 2009, mai exact cum le-a pierdut MirceaGeoană, aşa că a copiat mot a mot toate metodele folosite de Băsescu.
Chiar în acest an a făcut câteva vizite la Chişinău, s-a tot lăudat cu operativitatea construcţiei gazoductului peste Prut, a donat microbuze şcolare, a acordat ajutoare financiare, adică a făcut tot ce i-a trecut prin cap şi a văzut că a făcut şi Băsescu, numai să intre în graţiile moldovenilor care au primit dreptul de vot în urma obţinerii cetăţeniei române.
Rezultatele n-au întârziat să apară şi în turul I al alegerilor, în Republica Moldova, Victor Ponta a obţinut cu câteva mii de voturi mai mult decât Iohannes Klaus. Şi cu românii de prin ţările europene şi-a făcut un plan de a-i corupe de partea sa. Dacă cu românii din Italia s-a înţeles cumva, primind şi sprijinul premierului italian, socialist şi el ca şi Ponta, în Spania, la Madrid nu i-a mers. A
ici a fost luat la întrebări de ce merge prost economia românească şi chiar huiduit.  La românii din Anglia şi Germania n-a avut curajul să se mai ducă să le ceară votul. În schimb, a stabilit ca să se folosească de voturile românilor din diaspora, aşa cum a făcut-o şi Băsescu, inversând metodele acestuia. Dacă Băsescu i-a atras pe români la vot, Ponta le-a blocat drumul spre urne.
Aşa a apărut uriaşul scandal între Guvernul Ponta şi românii din diaspora, scandal care a atras atenţia marilor cancelarii ale lumii şi ridică mari semne de întrebare cu privire la dorinţa premierul român de organiza alegeri corecte atât în ţară cât şi pentru românii din străinătate.
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost sacrificat de către Ponta dar a salvat sistemul pus la care de a bloca votul celor din diaspora. Teodor Meleşcanu, un fel de rezervă a lui Corlăţean, a intrat în joc dar tot de partea lui Ponta, că acesta îi rea rolul rezervat încă de pe vremea când era şeful Serviciului de Informaţii Externe.
Dacă opoziţia din ţară şi românii din diaspora au avut pe moment convingerea că Meleşcanu va rezolva situaţia, speranţele lor au fost repede spulberate. Meleşcanu s-a dus la cei de la Biroul Electoral Central, nu ca să afle cum poate înfiinţa noi secţii de votare, ci cum să-şi camufleze mai bine interesul de a bloca votul diasporei, slujindu-şi cu credinţă şi devotament şeful Ponta.
Acum este vizibil pentru toată lumea că Ponta este cel care a cerut să se aplice orice metode numai ca românii din diaspora să nu poată vota. Dovezile sunt extrem de multe. Primarii italieni au oferit spaţii de organizare a secţiilor  dar Corlăţean şi, apoi, Meleşcanu le-au refuzat. Germania a oferit posibilitatea de organizare a secţiilor şi în afara ambasadei şi consulatelor române dar premierul român a refuzat oferta.
Biroul Electoral central a declarat public pentru a doua oară că prin ordin al ministrului de Externe se pot înfiinţa noi secţii de votare fără a se încălca legea electorală a alegerilor prezidenţiale. Opoziţia, prin vocea fostului ministru de Justiţie, Cătălin Predoiu, i-a amintit premierului că în 2012, prin ordonanţă de urgenţă, a creat cadrul legal pentru militarii aflaţi în misiuni din afara ţării , lucru care se poate repeta şi acum pentru românii din diaspora.
În ciuda tuturor acestor evidenţe, Ponta rezistă cu stoicism presiunilor şi nu cedează, sperând ca blocarea votului celor din diaspora să-i aducă mandatul de preşedinte al României. Ce nu ştie Ponta, sau nu poate plagia, este că românii sunt extrem de inventivi în situaţii care le restricţionează dorinţele. Vor găsi şi de această dată românii din diaspora mijloace să-l facă pe Ponta să piardă alegerile aşa cum au găsit să-l facă pe Băsescu preşedinte. Ponta îi urăşte dar nu le poate plagia inventivitatea.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Îi urăşte, dar nu le poate plagia inventivitatea”

  1. 1. Badea Cartan Says:

    Cei din diaspora au drept de vot,cu conditia sa se incadreze in 13 secunde.Asa a cerut Basescu.Altfel votul se anuleaza si se ia in calcul,pentru oponentul celui pentru care a fost dat.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia