Nov 17

Spuneam într-un comentariu anterior că înalţii reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române vor trebui ca după alegerile de duminică, 16 noiembrie, să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul politic, economic şi social în care au fost aruncaţi românii de către premierul Victor Ponta, sprijinit pe faţă de preoţime ca să ajungă preşedintele României.
Duminică după amiază, când deja apăruseră semne clare că Iohannes Klaus va câştiga alegerile, patriarhul Daniel a ieşit cu o predică prin care a lăsat să se înţeleagă că şi străinii pot face bine românilor. Chiar a dat exemplu înfăptuirea actului Unirii de la 1 Decembrie 1918 prin contribuţia covârşitoare a regelui Carol I şi Ferdinant I ai României, nemţi sadea la origine.
După felul în care predica, parcă nu mai era acelaşi patriarh Daniel care la Paşti stătea la aceeaşi masă cu Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Mugur Isărescu, punând la care sprijinul Bisericii pentru a-l scoate pe Ponta preşedintele ţării.
După cum perora despre pilda samariteanului milostiv care, deşi în vrăjmăşie cu evreii, n-a pregetat să-l ajute pe un evreu jefuit şi bătut, părăsit prăbuşit la pământ şi pe lângă care trecute un preot şi un levit fără să-i acorde un prim ajutor. Samariteanul îl va ajuta şi salva de la moarte, iar prin această pildă patriarhul Daniel voia să ne sugereze că Iohannis poate fi samariteanul care-i va salva pe români de nenorocirile Guvernului Ponta.
Practic, după ce a stat la masă cu cei trei, ieri patriarhul s-a lepădat de ei ca de satana şi i-a trădat românilor precum Iuda pe Iisus Hristos romanilor. Nu trebuie să ne fie de mirare trădarea patriarhului pentru că-l caracterizează şi n-o face pentru prima dată. Să ne amintim de anii anteriori când era urmărit prin ţară de un grup de călugăriţe şi contestat ca patriarh tocmai pentru imoralitatea sa creştină, să ne amintim de fratele său din judeţul Timiş cu care s-a judecat pentru averea moştenită de la părinţi.
Bun, patriarhul s-a lepădat de ceu trei nefericiţi dar cum rămâne cu implicarea preoţilor în campania electorală de partea lui Victor Ponta? Încălcându-şi statutul de părinte spiritual al credincioşilor, preoţii au cerut ortodocşilor să nu voteze un străin, mai ales că este şi protestant. Iar mulţi creştini le-au urmat sfaturile.
Acei preoţi care au dat dovadă de exces de zel în susţinerea lui Ponta cu toate mijloacele ce le stau la dispoziţie cu ce autoritate morală şi spirituală se întâlnesc acum în biserică cu credincioşii? Cum îi vor privi ei în ochi pe credincioşii care muncesc acum în străinătate şi vor veni acasă de Crăciun şi pe care i-au condamnat la slujbele din biserică că nu mai sunt buni români, buni ortodocşi şi că s-au îndepărtat de ortodoxie iar acum vor să voteze conducător un revoltat asupra credinţei care se numeşte Klaus Iohannes.?
Parcă spunea patriarhul Daniel că toţi aceşti preoţi care s-au implicat politic de partea lui Ponta vor fi judecaţi şi pedepsiţi. Ei, aş?! Nu este prima dată când patriarhul îi minte pe credincioşi precum premierul Ponta pe români. Nu va fi judecat şi pedepsit niciun preot pentru că tot ce-au făcut ei a fost cu binecuvântarea patriarhului.
Sunt creştin ortodox dar laic agnostic. Cum să mă duc să mă spovedesc la un astfel de preot când el este altarul moral pe care minciuna, ipocrizia şi vicleşugul sunt viciile care se simt acasă la ele? Cum să-i încredinţez păcatele mele ştiute şi neştiute când el le poate folosi în beneficiul său ca armă de şantaj material şi financiar?
Adevăraţii preoţi îi mai putem găsi pe la schituri şi mănăstiri dar şi aici sunt tot mai puţini.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Iuda şi-a făcut datoria şi de această dată”

  1. 1. Laurentiu Says:

    Nu mai arincati cu noroi aiurea. De 25 de ani suntem saraciti in permanenta de toata clasa politica, indiferent cum s-a coafat. Nu Biserica a guvernat Romania. Acuze nefondate si nesustenabile. Parerea mea! Reactia Poporului este una a saturatiei fata de insolenta clasei politice in general. A ales unul nepatat prin vreo guvernare. Dacaiese bine, stim ceavem de facut in 2016. Asta e!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia