Nov 18

În pragul şi pe timul campaniei electorale am tot comentat pe înţelesul consilierilor locali şi al primarilor să nu dea curs Ordonanţei speciale a lui Ponta şi să se înscrie în PSD pentru că după alegeri riscă să-şi piardă statutul de ales. Nu m-au ascultat şi câţiva primari, ceva mai mulţi consilieri locali, au cedat presiunilor celor din PSD şi s-au înscris în acest partid.
Scriam atunci că după alegeri, indiferent că Ponta va fi sau nu preşedintele României, cu excepţia primarilor, consilierii locali înscrişi în PSD îşi vor pierde statutul de ales.
Le-am explicat că trecând la PSD, imediat ce alegerile prezidenţiale se vor încheia, se revine la vechile reglementări. Ori, vechile reglementări prevăd că un consilier local care-şi pierde sprijinul partidului pe listele căruia au fost aleşi îşi pierde acest statut.
Ajunşi consilieri locali PSD, fie prin migraţiune de la PNL, PDL sau alte partide, aceşti transfugi nu puteau fi acceptaţi de adevăraţii sociali-democraţi care stau la rând să prindă şi ei un loc de consilier local. Urma ca după alegeri să li se retragă sprijinul politic, fiind trimişi la plimbare, iar de pe lista PSD urcau pe aceste posturi următorii. Calculul celor din PSD era simplu dar de o hidoşenie şi imoralitate greu de acceptat de către orice om normal.
Nu acelaşi scenariu îi vizeaza şi pe primari, care nu pot fi demişi decât numai dacă pleacă la demisie din partidul care i-a susţinut în alegeri.
Iată că acum lucrurile se clarifică. Ieri, Klaus Iohannes a anunţat că Ordonanţa specială a fost respinsă în camera deputaţilor şi va fi respinsă şi la Senat. Care vor fi consecinţele? Crunte şi devastatoare pentru transfugi. Respingerea ordonanţei în Parlament înseamnă că migraţiile politice realizate în baza ei devin nule. Aşa că acei consilieri locali care au plecat spre PSD nu mai pot fi consideraţi consilieri ai PSD dar nici nu mai sunt consideraţi aleşii partidului din care au plecat. Efectiv şi-au pierdut statutul de consilier local iar locul lor va fi luat de următorii de pe lista partidului de pe care au fost validaţi în urma alegerilor locale din iunie 2012.
Drama se extinde şi la primari. Respingerea ordonanţei de către Parlament îi lasă pe primarii migratori către PSD descoperiţi în faţa legislaţiei vechi. Ei au demisionat din partidul care i-au susţinut în alegeri şi s-au dus în PSD. Plecând la demisie, vechea legislaţie care reintră în vigoare permite partidelor din care au plecat să-i revoce din funcţia de primar deschizând calea unor noi alegeri locale, ceea ce nu cred că le surâde.
Ieri, încă co-lider al PNL, Klaus Iohannes a anunţat că nici un consilier local şi primar plecat din PNL sau PDL nu va fi reprimit, locurile lor urmând a fi completate conform cu legea veche. Aşadar primari precum cel de la Pomârla, Săveni, Lunca, Corlăteni şi mai ştiu eu de pe unde, dacă au apucat a demisiona din PDL şi PNL îşi vor pierde mandatul. Poate le va fi de învăţătură de minte la toţi cei care aleşi pe lista unui partid să nu mai privească în curtea altora că le-ar fi mai bine şi ar putea profita mai mult de pe urma statului de ales.
Sper că la Botoşani cei doi co-lideri ai PNL, respectiv Cătălin Flutur şi Florin Ţurcanu vor respecta recomandarea lui Klaus Iohannes şi nu vor face rabat de la aplicarea legii în cazul transfugilor, indiferent de motivele pe care le vor invoca ca să-şi justifice plecarea Numai aşa se vor lecui aleşii din partide să nu mai migreze spre partidul aflat la putere, chiar dacă sunt supuşi unor presiuni.
Dacă sunt ameninţaţi, şantajaţi, cu familia speriată de derbedei politici precum Răzvan Rotaru, să iasă public şi să dezvăluie actele de terorism politic la care sunt supuşi.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “S-a stabili soarta consilierilor şi primarilor transfugi”

 1. 1. dorohoian de Spania Says:

  ha ha ha.
  Bravo,era de asteptat,insa ei credeau ca smecheriile masinariilor de partid vor functiona la nesfarsit.
  Inainte de toate trebuia sa se uite in ochii lui Ponta cand a promis cate ceva.Omul asta minte si cand doarme,insa toti se uitau inspre loviturile ce le vor da,sprijinind puterea.
  Au dat lovitura ce-i drept.Dar a castigat democratia.Bravo Iohanis.Daca nu-l provoca el pe Ponta la ultima intrevedere,daca Ponta n-ar fi fost atat de cameleonic,asta nu s-ar fi intamplat.Si sigur nu se va termina aici.Urmeaza tata socru,Mazare si altii.De unde si vorba ca unii ar vinde-o si pe masa,numai sa la iasa “cartile”.E…avem unul din astia.Daca era eliminat inca de la descoperirea plagiatului,tara era scutita de atatea nemernicii.Se fac experimente cu bietii cetateni.Cu toate astea nici nu vor sa auda ca zici ceva de Ponta,Iliescu sau Nastase.Astia sunt Dumnezeii lor.Ca sunt mai multi nu?Albii il au pe al lor,negrii pe al lor,galbenii pe al lor si satanistii asisderea.De ce n-ar avea si “enoriasii PSD’unul sau m multi?

 2. 2. Archie Storbeck Says:

  Uite ca am gasit asta pagina despre S-a stabili soarta consilierilor şi primarilor transfugi

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia