Nov 23

Ovidiu Portariuc, preşedintele executiv al PSD Botoşani, a ieşit public şi a declarat că partidul pe care-l reprezintă, cel puţin la nivel de Botoşani, îşi va reorienta politica, renunţând la aroganţă şi promovând decenţa şi buna colaborare cu partenerii. Frumoase gânduri şi intenţii declarate, numai că ele au ieşit din gura unui personaj care până acum n-a lăsat loc de bună ziua din partea adversarilor politici iar faţă de cetăţeni a avut un comportament adoptiv pentru susţinătorii PSD şi de marginalizare şi pedepsire a celor care şi-au manifestat alte opinii.
Declaraţia lui Portariuc sună mai degrabă a pocăinţă. O pocăinţă generată de sperietura pe care i-a tras-o românii partidului său, că botoşănenii în majoritatea lor încă îi sunt supuşi pentru o perioadă scurtă de timp.
Cum să credem vorbele lui Portariuc când cu numai câteva zile în urmă ameninţa primarii opoziţiei că dacă nu se înscriu în PSD vor suporta consecinţele. Iar consecinţele constau în controale ordonate politic la Curtea de Conturi, controale de la instituţiile statului care au drept de control în teritoriul judeţului, la înscenarea de dosare penale prin depunerea unor reclamaţii cu infracţiuni inventate.
Aici fac o paranteză. Liderii din PSD Botoşani s-au coborât atât de jos încât nu s-au sfiit să ceară unor activişti ai lor din teritoriu să depună reclamaţii la adresa primarilor cum că au comis oarece infracţiuni ca apoi să-i şantajeze pe acei primari că dacă nu trec la PSD vor fi condamnaţi penal.
Cum să creadă cineva declaraţia lui Portariuc când acum câteva zile trimitea controale la consilierii locali ai PNL care aveau patronate anumite afaceri să li se închidă magazinele, barurile, chioşcurile alimentare, brutăriile, atelierele de producţie şi prestări servicii sau să fie amendaţi pentru fapte inventate.
Cum poate fi crezut Portariuc când a reclamat la Direcţia Antifraudă că la Termica, programul de modernizare derulat a fost prilej de jefuire a fondurilor cu care a fost finanţat, ca apoi, în faţa unor comisii străine să se mândrească cu modul în care a fost modernizată Termica, deşi meritul era al fostului primar Cătălin Flutur şi al fostului director Ioan Diaconu pe care tocmai îi reclamase că au furat din fondurile investite.
Cum să te încrezi în vorbele unui om care până mai ieri semăna ura, lansa acuzaţii nefondate, inventa aprecieri negative despre munca adversarilor lui politici şi care îşi îndemna membrii de partid să saboteze acţiunile preşedintelui Consiliului judeţean numai ca să-l compromită, deşi acest sabotaj afecta direct interesele întregii comunităţi judeţene.
Prins în încleştarea revoltei populare şi a cerinţelor ferme ale noului preşedinte ales, liderii PSD precum Portariuc vor să pozeze în mieluşei, încercând să-şi mascheze ura pe care o au în suflet, ură care ar izbucni înzecit asupra adversarilor dacă mâine s-ar ivi condiţii prielnice.
Portariuc este clasicul lup moralist din fabule care nu trebuie crezut ci izolat într-o cuşcă socială din care să nu mai poată ataca, ci doar să urle a neputinţă. Şi nu numai Portariuc, ci toţi cei din preajma sa. Reformarea PSD-ului nu se va putea face de către Portariuc, Dolineaschi, Federenciuc, Ciofu şi mai ales Mihai Tincu. Cum s-ar putea reforma PSD.-ul cu un derbedeu politic precum Răzvan Rotaru, un interlop periculos propulsat de PSD în fruntea partidului numai pentru că este protejatul prefectului Costică Macaleţ.
PSD-ul, aşa cum arată el în momentul de faţă, cu liderii săi, nu poate fi reformat. El se va reforma numai dacă se va ridica o nouă generaţie de tineri politicieni, un fel de paşoptişti culţi, civilizaţi, cu gândire umanistă specifică politicii de stânga şi mai ales  şi responsabili cu soarta ţării.
Iar cei ca Portariuc nu pot înţelege aceste cerinţe pentru că ei sunt educaţi în spiritul jefuirii banului public, în spiritul de gaşcă şi monopol al puterii, corupţia fiind pentru ei virtute şi funcţionarea statului de drept un periculos viciu al libertăţii lor de acţiune.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia