Dec 02

Vestea demiterii  inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ s-a răspândit repete în întreg oraşul Flămânzi dar şi în comunele limitrofe. Sef al Poliţiei Rurale Flămânzi şi cu atribuţiuni de coordonare asupra posturilor de poliţie din zonă, inspectorul Mihai Cliveţ a fost permanent contestat atât de către subalternii săi cât şi de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Flămânzi cu care avea diverse colaborări.
Perceput ca un carierist care a promovat în grad folosindu-se de relaţiile personale cu diferiţi superiori, inclusiv de la nivel de Inspectorat General de Poliţie Bucureşti, Cliveţ nu a câştigat respectul subalternilor şi a şefilor ierarhici nici prin activitatea profesională.
În mai multe rânduri, comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, Cristian Cucoreanu, a dispus efectuarea unor anchete privind actele de indisciplină şi abuzuri în funcţie comise de Cliveţ însă sancţiunile aplicate au fost contestate de acesta la IGP unde ori au fost anulate, ori transformate în simple avertismente.
Atunci când a simţit că poziţia sa de ofiţer cu funcţie de comandă este în pericol, Cliveţ şi-a căutat şi protectori politici, senatorul PSD Doina Federovici fiind unul dintre aceştia.
Revoltaţi de comportamentul şefului, un grup de agenţi de poliţie m-au contactat şi m-au rugat să realizez un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. Aşa s-a născut reportajul intitulat „Poliţistul contestat”, reportaj difuzat recent pe postul Tele’M Botoşani. Fie în urma difuzării reportajului, fie datorită numeroaselor acte de indisciplină comise de inspectorul Mihai Cliveţ, cert este că ieri inspectorul a fost demis din funcţia de şef al Poliţiei Rurale Flămânzi, retrogradat şi trimis să-şi desfăşoare activitatea la un alt post de poliţie din judeţ.
Este meritul comisarului şef Cristian Cucoreanu că a reuşit să rezolve situaţia de la Flămânzi, detensionând starea de conflict care se instalase şi creând condiţii legale de desfăşurare a activităţii agenţilor de poliţie din zonă.
Operativitatea cu care comisarul şef a acţionat în rezolvarea „cazului Cliveţ” mă face să exclam: Jos pălăria, domnule comisar şef! Sper că de această dată şi superiorii lui Cliveţ din cadrul IGP Bucureşti au înţeles gravitatea situaţiei create şi au renunţat să-l mai protejeze, lăsând legea să-şi spună cuvântul.
Să fie măsura destituirii şi retrogradării din funcţie a inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ un semn de normalitate în activitatea Poliţiei Române? Poate că da, poate că alegerea ca preşedinte al României a sibianului Klaus Iohannis le-a dat încredere în a-şi exercita corect profesia şi a se pune cu adevărat în slujba cetăţeanului, refuzând să mai percuteze la comenzile politicienilor. Încă odată: Jos pălăria, domnule comisar şef!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia