Dec 04

Prefectul Costică Macaleţ vrea să fie considerat independent politic aşa cum dealtfel îi cere şi legea, avându-se în vedere statutul său de înalt funcţionar public. Numai că ce vrea prefectul să pară, este o imagine tot atât de reală ca şi cea pe care o privim pe Internet.
Cum să fie considerat independent sau neutru din punct de vedere politic când în campania electorală prezidenţială, imediat ce s-a emis de către premierul Ponta acea ordonanţă de urgenţă pentru migrarea consilierilor locali şi a primarilor către PSD, dumnealui în persoană a luat la rând primarii din opoziţie şi, cu vorbă bună sau prin şantaj ori ameninţări, le-a cerut să treacă la PSD?
Prefectul Macaleţ este independent atât cât îi permit cei din sediul PSD, respectiv preşedintele organizaţiei Andrei Dolineaschi, preşedintele executiv Ovidiu Portariuc şi chiar veşnicul hopa-Mitică, Gheorghe Vâzdoagă.
Ce fel de independent politic poate fi considerat prefectul Macaleţ când el, chiar în aceste zile, a demonstrat prin intervenţia la Guvernul Ponta, mai exact la vicepremierul Dragnea şi poate premierul Ponta, a cerut să nu se aloce toată suma cuvenită cu titlu de despăgubiri în urma calamităţilor naturale din vară primarilor din opoziţie.
Când a fost luat la rost de către primarii din Stăuceni şi Dângeni, ambii PDL, de ce li s-a acordat doar 6.000 lei din 60.000 lei la Stăuceni şi 300 mii lei din 600 mii lei la Dângeni, prefectul a tăcut mâlc. Nici când a fost întrebat cum s-a ajuns ca primarul de Săveni, Relu Târzioru, trecut recent de la PNL la PSD, a primit bani la calamităţi fără să fi avut gospodării calamitate, prefectul n-a avut vreun răspuns. N-avea pentru că totul s-a făcut politic.
Cerând lui Dragnea să taie din sumele cuvenite la primăriile cu primari din opoziţie, Macaleţ, Andrei Dolineaschi nu pe primari i-au pedepsit ci pe cei calamitaţi care poate că l-au votat pe Ponta. Pedepsiţi de vitregiile naturii, cei calamitaţi au mai fost pedepsiţi a doua oară de către ticăloşii din PSD.
Ce nu realizează Macaleţ şi Dsolineaschi este faptul că PSD nu va fi o veşnicie la guvernare. În curând va veni vremea când va fi trecut în opoziţie. Iar atunci, ce fac ei acum cu primarii din opoziţie vor proceda cei de la putere cu primarii PSD. Le va convine celor din PSD? Sigur că nu! Vor ţipa că sunt pedepsiţi politic. Dar ei ce fac acum?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia