Dec 10

Ovidiu Portariuc a făcut o declaraţie către presa locală prin care solicită liderilor PNL să îngroape securea războiului şi în anul 2015 să fie pace şi armonie. Este greu de stabilit dacă declaraţia lui Portariuc este în calitate de primar sau de preşedinte executiv al PSD Botoşani. Este greu pentru că şi şeful său politic Victor Ponta declara anul trecut că el în calitate de premier votează pentru exploatarea aurului la Roşia Montana dar în calitate de deputat nu este de acord.
Această dedublare este specifică celor din PSD, de unde şi nedumerirea mea în ce calitate a făcut Portariuc declaraţia. Dar dacă mă gândesc la modul viclean şi ipocrit în care acţionează liderii PSD, atunci cred că am desluşit cum stau lucrurile. Ca primar, Ovidiu vrea pace pentru că, speră el, îi va îmbrobodi pe co-preşedinţii PNL Florin Ţurcanu şi Cătălin Flutur să nu-i mai schimbe pe cei doi viceprimari proaspăt puşi în funcţie de PSD prin mijloace politice frauduloase .
Ca preşedinte executiv al PSD, Portariuc nu s-a angajat la pace pentru că nu-i stă nici în caracter şi nici evoluţia scenei politice din cursul anului 2015 nu-l va lăsa să stea cu braţele încrucişate şi să se uite cum PNL-ul a ajuns la guvernare iar PSD-ul în opoziţie.
Fie ca primar, fie ca preşedinte executiv „Vicleană borbă, Ovidiule!” ai spus, nici tu nu crezi în ea darămite s-o ia de bună şi adversarii politici. Şi cum să creadă adversarii politici ai lui Portariuc în vorbele sale când de mai bine de un an de zile nu face altceva decât să declare public cât de corupt a fost Flutur ca primar al Botoşanilor, cât a furat din banii cetăţenilor şi cum i-a trimis el controale peste controale la Locativa şi reclamaţii pe la toate organele de anchetă.
Cum să-l creadă Florin Ţurcanu când încă-i este proaspăt în minte cum Portariuc şi ai lui i-au cerut directorului de la DSP, Minodora Vasiliu, s închidă Abatorul Dracşani administrat de tatăl său în chiar pragul sărbătorilor de iarnă. Cum să se încreadă Ţurcanu în vorbele lui Portariuc când acesta s-a dus pe la Guvern şi i-a blocat orice demers de a obţine bani pentru investiţii în judeţ.
După tot acest comportament răzbunător, manipulator al opiniei publice şi de discreditare a celor doi vrea acum Portariuc să facă pace? Cum ar putea uita Ţurcanu cum Portariuc l-a umilit pe Viorel Iliuţă cât a fost viceprimar şi cum l-a sabotat ca să demisioneze. Cum ar putea uita Ţurcanu cum l-a sabotat Portariuc pe acelaşi Iliuţă ajuns manager la Spitalul judeţean Botoşani, punându-l pe social-democratul Costel Lupaşcu, incompetentul ce conduce CAS Botoşani, ca să-l boicoteze pe Iliuţă cu finanţarea spitalulu.?
Toate aceste şicane şi altele neamintite nu au cum să aducă pacea solicitată atât de viclean şi ipocrit de Portariuc. Botoşănenii trebuie să cunoască adevărata faţă a celor care conduc PSD-ul şi răul făcut comunităţii judeţene. Sunt demersuri legitime pentru co-preşedinţii PNL, sunt obligaţii morale nu numai politice. Portariuc cere pace ca să se şteargă din memoria individuală şi colectivă a liderilor opoziţiei şi a botoşănenilor toate faptele mârşave puse la cale de PSD.
Nu se poate o astfel de pace, acceptarea ei ar fi o trădare a celor din actuala opoziţie faţă de aşteptările botoşănenilor. Prin alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, România a păşit pe un nou drum şi aşteptările românilor la o viaţă mai bună trebuiesc împlinite. Iar împlinirea aşteptărilor lor se va face izolând definitiv din viaţa politică a actualului PSD, un partid al corupţilor, profitorilor şi de protecţie a infractorilor, un partid condus de baronii locali ce sunt mai hrăpăreţi decât medievalii fanarioţi.
Actualii viceprimari sunt o pacoste pentru municipiul Botoşani şi trebuie schimbaţi cât mai repede. Schimbarea lor va fi semnalul începerii operaţiunii de curăţare a societăţii româneşti de ticăloşii adunaţi ciotcă sub umbrela PSD-ului. „Lucrul bine făcut” trebuie să se simtă şi la Botoşani.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia