Jan 05

În prag de Anul Nou, preotul ortodox de la biserica Aurel Vlaicu din comuna Avrămeni, Daniel Andricioaei, şi-a omorât tatăl în bătaie. Mare consumator de băutuiri alcoolice, violent la băutură, preotul era părăsit de preoteasă de câţiva ani. Continua să locuiască cu tatăl său. Se îmbătau şi se băteau, ameninţându-se reciproc cu moartea. Crima s-a produs în prag de Anul Nou, fiul Daniel omorându-şi tatăl. După ce l-a omorât, a continuat  vreme de alte patru zile să doarmă cu mortul în casă. Cum a fost posibil să se ajungă la o asemenea dramă?
Cauza trebuie căutată la nivelul Protopopiatului Săveni şi a Mitropoliei Iaşi. Protopopul de Săveni, preotul Constantin Macuc,  ştia că preotul din Aurel Vlaicu este cu sufletul vândut diavolului din cauza consumului abuziv de alcool şi nu l-a ajutat în nici un fel. Mai ştia părintele protopop că preotul este părăsit de nevastă şi că într-o atare situaţie nu mai avea voie să slujească. Situaţia preotului de la Aurel Vlaicu era cunoscută şi la nivelul Mitropoliei Iaşi de către părintele inspector Constantin Pârvu, acel preot care-şi clătina burtoiul pe străzile Iaşului, alături de premierul Ponta, asigurându-l pe acesta că pe raza Mitropoliei Iaşi toţi preoţii slujesc cu credinţă PSD-ul. Numai că preotul Pîrvu are stilul său de a rezolva problemele preoţilor aflaţi în contradicţie cu canoanele Bisericii Ortodoxe: îi taxează cu sume importante de bani şi-i lasă în plata Domnului să-şi facă de cap.
Cazul preotului Daniel Andricioaiei nu este unul izolat pe raza judeţului Botoşani. Amintesc cazul preotului Cosmin Ivasuc de la Buhăceni, comuna Truşeşti, şi el un beţiv părăsit de preoteasă din cauza bătăilor ce le primea. Mai poftea preotul la trup de fetişcane de liceu pe care le racola de la Liceul Truşeşti şi le ţinea goale puşcă în casa parohială din Buhăceni, petrecând nopţi întregi în orgii sexuale. Două reportaje am realizat despre viaţa imorală şi total contrară moralei creştine a preotului Ivasuc până ce de la Mitropolia Iaşi s-a luat decizia ca preotului să-i fie interzis a mai sluji în biserică.
La Bajura – Darabani, preotul Virgil Buhăianu şi-a bătut preoteasa până şi-a dat duhul. S-a încurcat apoi cu o nevastă de colonel pe care a bătut-o până ce l-a părăsit şi aceasta. Acum îi sfârâie călcâiele după o vadană ce îngrijeşte un bătrân bogat prin Italia. Nici preotul Buhăianu nu ar trebui să mai slujească în biserică, fiind în incompatibilitate cu canoanele Bisericii Ortodoxe, dar protopopul de Darabani, preotul Constantin Pânzaru, îl protejează iar preotul inspector Pârvu de la Mitropolie se mulţumeşte să primească geanta cu partale şi să treacă cu vederea comportamentul preotului păcătos de la Bajura.
Mai sunt preoţi aflaţi în conflict cu legea penală pentru că au fost prinşi făcând trafic cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova. Deşi sunt cunoscuţi la Mitropolia iaşi, nu s-a luat cu ei nicio măsură. Cică se aşteaptă soluţionarea dosarului penal. Altfel spus, cei de la Mitropolie preferă statutul de părtaşi la păcatele acestor preoţi decât să se lepede de ei, păcătoşii.
Iată, dar, că drama vieţii unor preoţi ortodocşi este şi consecinţa toleranţei unor decidenţi din Biserica Ortodoxă, protopopi şi slujitori din Mitropolie fiind părtaşi la şi chiar autori morali la păcatele pe care le săvârşesc preoţii ce duc o viaţă desfrânată şi care nu de puţine ori îi împing la crimă ca în cazul preotului de la Aurel Vlaicu.
Preotul Daniel Andricioaei va suporta pedeapsa legilor penale. Nepedepsiţi rămân cei care l-au împins la comiterea păcatului suprem şi care vor continua să poarte haina de preot şi să se bucure de respectul credincioşilor. Un amic preot, ce posedă multă ştiinţă de carte, eu o definesc a fi cultură generală, îmi spunea că „Domn’ Ionică, cei mai mari atei sunt printre noi, preoţii!” Multă dreptate are amicul!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Vieţi dramatice ale unor preoţi ortodocşi”

  1. 1. judecatorul de instruire Says:

    Dom Rotundu da cu traficantul de tigari de la Paltinis,postasul Romanescuce se mai aude ? S-a musamalizat

  2. 2. mihai Says:

    pentru preotul Daniel de la Vlaicu am toata stima dar pentru debilu de Macuc imi vine sa borasc pe el…mare greseala face domnul Rotundu ca nu se duce cu televiziunea la el deoarece comite o gramada de abateri…sa iasa sa il vada lumea la televizor pe impostor….nu ne mai jucam domnule Rotundu mergeti si televizati acest marlan ca sa il dea lumea afara…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia