Jan 07

Semne bune are anul pentru primarul Ovidiu Portariuc şi al lui PSD. Încă de la început de an el a ales să continue scandalurile politice începute anul trecut cu principalul partid de opoziţie care este PNL-ul ce a fuzionat cu PDL
Practic, Portariuc nu face altceva decât nsă continue politica PSD-ului de demolare a adversarilor politici pentru a nu fi stânjenit în acţiunile sale de monopol al puterii şi fraudare a banilor public.
Recent, primarul a semnat ordinul de demitere din funcţie a lui Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement. Demiterea este o decizie pur politică, Ţurcanu fiind membru democrat – liberal şi consilier municipal din partea PDL. Motivul demiterii este refuzul lui Ţurcanu de a monta patinoarul în Parcul Eminescu, aşa cum şi-ar fi dorit viceprimarul PSD Cosmin Andrei.
Refuzul lui Ţurcanu a fost unul întemeiat din toate punctele de vedere: legal, de securitate a patinatorilor, de respectare a condiţiilor de igienă sanitară colectivă şi personală dar mai ales financiar, câştigurile realizate din încasările de până acum depăşind cu mult încasările din tot sezonul trecut.
Faptul că Ţurcanu s-a dovedit a fi competent, că a condus Direcţia cu profesionalism şi a avut rezultate pozitive, faptul că a stat stavilă în calea lui Portariuc şi Cosmin Andrei de a sifona banii de la bugetul primăriei pe lucrări şi achiziţii publice inutile botoşănenilor dar utile unor firme agreate de cei doi, iată, l-a costat la acest început de an funcţia.
În locul lui Ţurcanu va fi pus un director marionetă care să execute cu sfinţenie ordinile lui Portariuc şi Andrei fără a ridica obiecţii şi fără a avea îndrăzneala de a a se opune atunci când i se cer să încalce legea.
Decizia primarului Portariuc de a-l demite pe Eugen Ţurcanu este dovada ipocriziei pe care PSD-ul continuă s-o practice şi în acest an. Premierul Ponta a anunţat că vrea colaborare cu opoziţia, le-a cerut miniştrilor să-şi facă publice priorităţile acestui an şi să asculte de vocea opoziţiei dar în realitate liderii locali PSD fac exact invers. Este dublul limbaj promovat de PSD pentru a-şi masca adevăratele intenţii.
Prin demiterea lui Ţurcanu, primarul Portariuc a mai distrus activitatea unei Direcţii care funcţiona la parametri normali. Omul acesta ţine cu orice preţ şi pe orice cale de a le arăta botoşănenilor că el este piaza lor cea rea. Încă de la început de an ne-a arătat că pentru el anul are semne bune, proaste doar numai pentru noi
Odată eliminat şi Ţurcanu din Executivul Primăriei Botoşani, Portariuc şi clica sa şi-au asigurat cale liberă în a dirija banii bugetului spre buzunarul patronilor de firme care sunt în gaşca PSD, paraua îndărăt urmând a funcţiona ceas.
Corect ar fi fost ca la început de an primarul Portariuc să fi ieşit public şi să ne fi anunţat care sunt priorităţile sale de peste an, ce investiţii va iniţia, ce modernizări va promova şi în ce părţi ale oraşului, ce măsuri de salubrizare şi înfrumuseţare a oraşului vor fi realizate etc. M-a făcut acest gest de informare publică pentru că altele sunt preocupările sale.
Un început de an păcătos ne-a oferit primarul Ovidiu Portariuc, înmulţind numărul celor care-i contestă capacităţile organizatorice şi profesionale şi făcând să creascâ îngrijorarea colectivă că soarta municipiului Botoşani a ajuns pe mâna unui incompetent care prin deciziile sale ar putea nenoroci viitorul oraşului pentru mulţi ani de acum înainte.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia