Jan 08

Social-democraţii sunt hotărâţi să nu se mai lase arestaţi şi plimbaţi prin public cu cătuşe la mâini. Şerban Nicolae, senatorul de Mehedinţi, considerat vocea PSD-ului în Senat, a depus un proiect de lege prin care să fie modificat Codul de procedură penală în sensul că arestarea să opereze numai asupra persoanelor care au comis acte violente, nu şi asupra baronilor locali care fură banii publici, aspra corupţilor sau a înalţilor funcţionari de stat care-şi umplu buzunarele cu mita primită pentru a facilita furturile din banii publici.
Nici cătuşe nu mai vor baronii din PSD. Propunerea legislativă, dacă va fi aprobată, permite încătuşarea numai a persoanelor violente sau care s-au sustras urmăririi penale, şirul lung de corupţi care aşteaptă să fie încătuşaţi de procurorii DNA voind să scape de o astfel de umilinţă care le ştirbeşte statutul de baron local cu puteri nelimitate şi asupra cărora legea devine tot mai neputincioasă.
Abia s-a stins ecoul scandalului cu Legea amnistiei şi graţierii că, iată, un alt social-democrat vrea să pună stavilă asaltului procurorilor DNA asupra corupţiei şi corupţilor. Recent, un demnitar german afirma că nici în anul 2015 România nu va intra în spaţiul Schengen pentru că n-a demonstrat suficientă voinţă de a lupta împotriva corupţiei. Ştie el demnitarul neamţ ce ştie de a fost aşa de ferm în declaraţie. Iată că, graţie batonului de Mehedinţi, senatorul Şerban Nicolae, aflăm şi noi cam care va fi strategia Guvernului PSD condus de Victor Ponta în lupta împotriva corupţiei.
În fond, cine este acest baronaş de Mehedinţi care aruncă cu noroi asupra imaginii interne şi externe a României, punând stavilă liberei circulaţii a românilor prin a fi primiţi în spaţiul Schengen?
S-o luăm metodic. Omul a fost consilierul preşedintelui Ion Iliescu şi cât a lucrat la Cotroceni a beneficiat de locuinţă din partea RA-PPS. N-a plătit chiria şi a plecat de la Cotroceni în 2004, odată cu emanatul Iliescu, şi a lăsat în urmă o datorie către RA-PPS din chirii suma de 111.949,17 euro, la care se adaugă o dobândă de 45.561,13 lei. N-a plătit nici acum datoria, amânând-o de pe un an pe altul folosindu-se de chichiţele avocăţeşti care pot lungi un proces la nesfârşit.
Acelaşi baron local a propus un amendament prin care persoana care furnizează date dintr-un dosar de cercetare penală sau le face public să fie pedepsită cu închisoarea. Amendamentul trecut tacit prin Senat, are menirea de a-i feri pe baronii PSD de scurgerea de informaţii din dosarele de cercetare penală către presă, făcând imposibil măsluirea probelor de la dosar sau chiar dispariţia probelor esenţiale cu care să fie dovedită infracţiunea.
Din motive care îmi scapă, baronaşul de Mehedinţi a cerut public demisia din PSD a lui Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, şi a lui Ioan Rus, indicându-i ca principali vinovaţi de eşecul lui Ponta la Preşedinţia României. De această dată a păţit ce-a păţit şi cizmarul care s-a ridicat mai sus decât calapodul iar baronul şi-a pierdut statutul de membru al Comisiei juridice în Senat, un fel de dojană că s-a luat de cine nu trebuia.
Să mai amintim şi faptul că acelaşi baron Şerban Nicolae a cerut Senatului să-i plătească chirie în privat suma de 101,5 lei pe noapte, deşi el cu mânuţa lui declarase că dispune de o locuinţă personală pe măsură (500 mp), lângă Bucureşti.
Iată, dar, numai câteva repere care definesc personalitatea baronului PSD de Mehedinţi care nu mai acceptă să-şi vadă colegii încătuşaţi şi băgaţi după gratii, iniţiativa legislativă fiind şi o măsură de prevedere pentru propria sa persoană.
Dar eu încerc să pătrund dincolo de iniţiativa baronului şi să încerc să înţeleg, pe lângă susţinerea politică a parlamentarilor PSD, ce garanţii mare are Şerban Nicolae şi de la cine că modificarea Codului de procedură penală va fi acceptată. Cam intuiesc cine l-ar putea ajuta şi de ce dar încă nu-mi exprim public gândurile, aşteptând eventuale dovezi că mă înşel în raţionamentul meu.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia