Jan 11

Viorel Dimachi este un prosper om de afaceri din zona comunelor Văculeti şi Brăeşti, omul având magazine şi baruri care de-a lungul anilor i-au rotunjit frumos averea şi de pe urma cărora şi-a ridicat o mândreţe de vilă pe B-dul Eminescu din Botoşani.
De la bun început postdecembrist Dimachi s-a înscris în PNL şi a ajuns să fie cunoscut în zona celor două comune ca un liberal de ispravă, care susţinea interesele cetăţenilor în faţa monopolului social-democrat deţinut de primarii care s-au succedat la nivelul comunei Văculeşti. Ani l-a rând liberalul Dimachi a luptat împotriva monopolului puterii deţinut de PSD-istul Tudoruţă despre care se credea că va ieşi din sediul primăriei doar pe năsălie.
Rezultatul eforturilor liberalului Dimachi şi ale altor minţi democratice din comuna Văculeşti au făcut ca în urma alegerilor din 2008, Tudoruţă să piardă primăria şi primar să fie ales democrat-liberalul Iulian Vlas. În patru ani, cât Vlas a fost primar, faţa comunei Văculeşti a început să se schimbe. Dar social-democraţii s-au mobilizat puternic în alegerile din 2012 şi beneficiind de sprijinul liberalilor, cu care formau USL-ul, PSD-ul a recuperat primăria pentru pădurarul Sorin Gânga şi fostul primar Tudoruţă care a devenit viceprimar.
Din nou comuna a început să se întoarcă la viaţa mizeră pe care  localnicii au dus-o sub primarii PSD. Primarul PSD Sorin Gânga, de la instalarea în funcţie, o ţine numai în chefuri şi afaceri oneroase pe bani publici iar investiţiile începute de primarul Vlas au fost în mare parte abandonate. Chiar Dimachi m-a solicitat în toamna anului trecut pentru a reclama cum primarul Gânga şi-a bătut joc de cetăţenii vecini cu strada principală a satului Văculeşti, cărora primarul le-a închis accesul la stradă prin supraînălţarea terasamentului prin asfaltare, fără a crea şi căi de acces în şi din curtea oamenilor.
Cunoscut luptător împotriva destrăbălării morale şi financiare promovată la nivel de comună de primarii PSD, Dimachi era considerat portavoce a cetăţenilor în Consiliul Local care le promova şi apăra interesele.
Dar a venit perioada campaniei  electorale pentru alegerile prezidenţiale şi Ponta a emis celebra ordonanţă a migrării politice. Ce s-a întâmplat cu Dimachi nu ştiu, dar cert este că el a cedat ameninţărilor primarului Gânga şi s-a înscris în PSD. Aşa a ajuns cerberul liberal, luptător de ispravă împotriva satanei roşii care a pătruns în viaţa cetăţenilor precum un cancer să lustruiască pantofii primarului PSD Gânga, cel pe care până nu demult îl condamna public pentru modul său incompetent în care conduce comuna.
Se spune prin sat că Dimachi ar fi fost ameninţat de Gânga că dacă nu trece la PSD îi va distruge afacerile, ţinându-l în control de dimineaţă până seara, pentru că şefii lui de la PSD Botoşani i-au promis că-i trimit în sprijin toate unităţile cu drept de control de la nivelul judeţului.
Probabil, şi aici fac doar o speculaţie, afacerile lui Dimachi, ca ale majorităţii întreprinzătorilor privaţi, nu sunt tocmai curate. Ceva evaziune fiscală s-o fi practicând, aşa că între a-şi păstra afacerile şi a face politică contra primarului, Dimachi a ales să treacă la PSD. Numai că decizia sa a schimbat raporturile de forţe în CL iar acum primarul dispune de o majoritate de vot şi trece prin CL orice-i pofteşte inima.
Câtă vreme în CL era o majoritate a opoziţiei, abuzurile şi ilegalităţile primarului erau stopate în mare parte. Acum, că dispune de propria majoritate, nimic nu-i mai stă în cale, dovadă chiolhanurile prelungite cu zeci şi sute de invitaţi. Omul acesta conduce primăria aşa cum administra pădurea. Ce nu ştie el este că din pădure puteai fura fără să se vadă, din banii publici, mai devreme sau mai târziu, tot ce fură sau risipeşte acum va trebui să dea socoteală. Guvernarea PSD nu-i veşnică!
În ce-l priveşte pe Dimachi, ca om credincios ce se consideră şi care a ridicat o troiţă la şoseaua ce duce spre Dorohoi, din egoism pentru propriile interese nu i-a trădat numai pe săteni ci şi propria credinţă în Dumnezeu. Păcat!

written by Ioan Rotundu


One Response to “S-a lepădat de PNL pentru satana roşie”

  1. 1. PSD Says:

    damache…cel mai pervers om posibil din judet. de data asta a jucat prost si se va intoarce totul inpotriva lui. halal liberal. daca ar verifica cineva ar descoperi ca e pensionat pe caz de boala.. PSIHICA.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia