Jan 19

În timp ce liderii opoziţiei dorm în papuci de casă sau se luptă pentru a-şi păstra puterea în partid, liderii PSD îşi întăresc poziţia în instituţiile din judeţ pregătindu-se încet, dar sigur şi eficient, pentru alegerile locale de  la anul. Scandalul de la Călăraşi creat pe seama întârzierii plăţii salariilor pentru cei din învăţământ nu este unul accidental ci bine instrumentat.
Directorul de şcoală Vasile Papuc, liderul PSD din comună, stă în această funcţie de ani buni. Fraierii din PDL cât au fost la guvernare n-au schimbat directorii de şcoală puşi de PSD, cică din motive de a nu isca scandal politic. Ei n-au făcut-o dar o face acum PSD-ul, curăţând şcolile de tot ce este director care nu respiră social-democraţie. Iar Vasile Papuc de la Călăraşi are misiunea nobilă primită de la partid şi sprijinit pe faţă de prefectul Costică Macaleţi să-i şubrezească imaginea şi credibilitatea în comună primăriţei Elena Vrajotis, o duşmancă declarată a PSD-ului.
Desigur, Vasile Papuc are o grea şi poate imposibilă misiune pentru că Elena Vrajotis nu face parte din categoria celor care se sperie şi de umbra lor. Femeia este ambiţioasă şi bătăioasă, are rezultate bune ca primar şi toată comuna o susţine.
Baragladina din fruntea învăţământului judeţean, generala Mihaela Huncă, cea care de ani şi ani a plâns la uşa PSD-ului să-i dea şi ei jucăria numită Inspectoratul Şcolar Judeţean s-o morsoace niţel precum copilul mic moţocul, a început anul cu o ofensivă asupra directorilor care nu sunt susţinătorii şi membrii PSD.
Aşa se face că la Flămânzi, unde primar este liberalul Dan Olieru, s-a pus la cale schimbarea profesoarei Rodica Abăcioae de la şcoala Cordun dar şi pe directoarea Maria Dariciuc de la Liceul tehnologic, ambele cotate ca fiind cadre didactice extrem de competente atât la catedră cât şi ca activitate de administrare. Numai că ambele profesoare nu sunt înregimentate la PSD, aşa că baragladina a decis schimbarea lor din funcţie.
Dacă schimbarea s-ar face cu selectarea unor cadre la fel de competente, dacă nu chiar mai competente, nu s-ar supăra colectivul de cadre didactice. Dar, spre exemplu, la Cordun urmează a fi instalată director profesoara Viciriuc, social-democrată cu state vechi şi a cărei soţ, şef al Ocolului Silvic din Flămânzi, este un cadru de nădejde al PSD din acest orăşel de provincie.
Deşi toată lumea bună a oraşului vorbeşte de aceste schimbări şi-şi manifestă nemulţumirea că se pune la cale schimbarea a două directoare considerate profesioniste, primarul liberal Dan Oloeru îşi vede de ale sale. Adică de ce mai poate ciupi de ici, de acolo pe seama gestionării bugetului local şi a derulării proiectelor moştenite de la fostul primar Constantin Pitorac, că el n-a reuşit să dea viaţă la nici o promisiune din cele făcute în campania electorală a anului 2012.
Revenind la ofensiva PSD de schimbare din funcţie a puţinilor directori de şcoli care nu respiră social-democrat, când cei din opoziţie se vor trezi la viaţă, mai spre primăvară, când ies animalele din hibernare, vor constata că monstrului PSD i-au crescut atâtea capete că oricât s-ar încerca să fie tăiate, nu se va mai reuşi. Degeaba aş încerca eu să-i spun lui Florin Ţurcanu că „somnul raţiunii naşte monştri” că el n-a auzit la viaţa lui de Francesco de Goya şi ar putea să mă întrebe dacă individul a crescut oi ţurcane sau karacul.
Un lucru devine tot mai cert: la Botoşani, PSD-ul dacă mai vrea să fie crezut, că susţine democraţia, să înjghebe, măcar de decor, o opoziţie politică. Are suficienţi activişti care se pricep la aşa ceva.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Opoziţia doarme, PSD-ul creează monştrul”

  1. 1. primăritza Says:

    felicitări domnul Rotundu.PRIMARITA e bataioasa dar si batausa, isi injură angajatii ca la usa cortului și mai trage si dupace pe la spate. Nu s-a gasit inca nimeni care sa o aranjeze pe nevazute, in afara de d.Vrajotis care ii mai aplica cate o corectie de nu vine cu zilele la primarie. Dar strigam felicitări și nu vedem adevaratul conflict si adevaratele nereguli din primarie și suferintele angajatilor care mai stau fara salarii si cate 2 luni. Veniti și luați interviuri cand unteti chemat dar nu sunteti sa vedeti ce se intâmpla in viata de zi cu zi. Cati angajati cu studii superioare sunt la primarie? De ce au plecat angajatii? atacul psihologic este mare iar dictatura domneste mai ceva ca pe timpul lui Ceausescu. Cine nu este de acord cu ea trebuie eliminat și multe altele…..

  2. 2. Ioan Rotundu Says:

    Comentariul de mai sus a fost postat de la IP 109.97.6.206. Nu încurajez comentariile postate de laşi şi denigratorii de profesie ai partidelor dar pe acesta l-am validat. L-am validat pentru că autorul lui evită să comenteze la subiectul abordat în comentariul meu şi încearcă să abată atenţia cititorilor pe o pistă falsă, atacând-o pe primăriţă sub masca anonimatului.
    Anul trecut am fost o singură dată în Călăraşi, de Ziua Naţională a României, când am şi filmat un reportaj. Nu am primit nici un fel de reclamaţii la adresa primăriţei dar mi s-au spus multe lucruri urâte despre directorul şcolii Vasile Papuc care a tratat Ziua Naţională cu sictir, neparticipând la evenimentele organizate de Primărie.
    Voi mai ajunge prin Călăraşi şi aştept ca autorul comentariului de faţă să mă abordeze şi să-mi relateze cu argumente cele afirmate: Sunt dispus să filmez ce-mi va relata, dacă el crede că susţine un adevăr.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia