Jan 22

Calitatea umană a mediului politic botoşănean s-a degradat tot mai mult în ultimii ani dar s-a accentuat inacceptabil din vara anului 2012 încoace. În fatidica vară a anului 2012 administraţia publică locală şi mediul parlamentar a primit o infuzie de persoane cu un statut moral şi profesional atât de degradat încât oricărui om normal îi vine greu să creadă că o societate sănătoasă la cap cum pretindem noi, botoşănenii, că suntem putea vota asemenea specimene umane.
A fost votate atunci ca primari persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală iar ca preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a fost votat Florin Ţurcanu, liberalul care la acea vreme nu avea alt merit decât că se manifestase violent faţă de contracandidaţi şi că se remarcase prin afaceri personale oneroase. Acum, că a fost condamnat, este contestat de către tot mai mulţi botoşăneni, uitând prea repede că ei l-au propulsat în actualul scaun şi i-au dat puterea în mână.
Ca parlamentari au fost votate personaje controversate şi cu statut social şi profesional îndoielnic. Roxana Anuşcă, nevasta oierului, Doina federovici – nevasta şoferului, Şerban Mihăilescu – şpăgarul, Verginel Gireadă – infractor cu cazier etc, sunt politicieni trimişi în Parlament prin votul majoritar al botoşănenilor iar acum ne fac de râs în faţa ţării.
Iată că neruşinarea unora dintre ei a întrecut orice limite. Condamnat definitiv pentru infracţiuni comise ca primar la Primăria comunei Mihai Eminescu, actualul deputat PNL şi-a manifestat dorinţa de a candida la alegerile din 2016 la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.
Neruşinatul, în ignoranţa lui izvorâtă din statutul de fost tractorist, după ce şi-a bătut joc de o comună întreagă, după ce a fraudat moral un Colegiu de alegători ca să ajungă deputat, vrea acum să se aşeze în fruntea judeţului. La cât tupeu are neruşinatul şi la câtă prostie bântuie mintea unor alegători turmentaţi în drum spre vot de către ţuica oferită de către susţinătorii candidatului, nu m-aş mira ca Gireadă să ocupe şi această funcţie.
Dar nu neruşinarea şi tupeul său mă îngrijorează ci indiferenţa cu care botoşănenii au primit vestea că infractorul Verginel Gireadă vrea să-l înlocuiască la conducerea judeţului pe proaspătul condamnat Florin Ţurcanu, ambii membri ai PNL.
Locul lui Verginel Gireadă ar fi fost după gratii şi nicidecum în Parlament, pentru că el mai are dosare pe rolul instanţelor de judecată, dosare suspendate pentru că a primit imunitate parlamentară. Un alt dosar se află în anchetă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, dacă nu cumva a şi fost înaintat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituţie competentă să-i ancheteze pe parlamentari.
Faptele de care este acuzat Verginel Gireadă în acest ultim dosar sunt extrem de grave şi ele sunt fotografia spectrului infracţional în care s-a scăldat Gireadă cât a fost primarul comunei Mihai Eminescu.
Cunosc bine ce acuzaţii i se aduc în acest ultim dosar şi faptul că Gireadă şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani este de datoria mea ca cetăţean al acestui judeţ să iau atitudine şi să feresc judeţul de la o altă mare ruşine pe care am şi suportat-o prin condamnarea lui Florin Ţurcanu.
După ce voi începe publicarea infracţiunilor de care este acuzat, o să vă cruciţi cine este cel care vrea să conducă judeţul şi să ne reprezinte în faţa ţării. Stau şi mă întreb unde este atitudinea civică a botoşănenilor care se mândresc cu valorile umane date de judeţul nostru acestei ţări şi cum de pot răbda ca personalitatea acestor valori umane să fie terfelită, călcată în picioare, umilită de un profitor atât de mizerabil moral cum este acest Verginel Gireadă?
Oameni buni, treziţi-vă la viaţă până ce cancerul  imoralităţii acestor politicieni nu va da în metastază şi va distruge definitiv şi iremediabil imaginea comunităţii întregului judeţ!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Neruşinatul, vrea să fie preşedinte al CJ!”

  1. 1. Putin Says:

    Mare-i gradina ta doamne…, potaia are tupeu nu gluma.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia