Jan 25

Un grup de bigoţi, ca să nu-i numesc într-un fel mai dur deşi o merită cu prisosinţă, contestă introducerea cardului de sănătate pe motiv de unealtă a diavolului. În puţintica lor minte care l-ea mai lăsat-o religia ce le-a orbit raţiunea, au descoperit ei că în structura cardului stă ascunsă cifra „666”, simbolul puterii diavoleşti.  Însă mult hulita cifră malefică a început să piardă teren în faţa unei alte descoperiri epocale a grupului de bigoţi. Cuvântul „card” este de fapt „drac”, numai că diavolul şi-a sucit numele ca să nu fie descoperit când va pătrunde în cadrul de sănătate. Spre neputinţa diavolului, că şi ei au puterile limitate, puterea de credinţă a bigoţilor s-a dovedit mai puternică decât forţele lor malefice şi, astfel, au fost descoperiţi pitiţi, ascunşi, mascaţi sub denumirea de „card”.
Trecând peste ironia de faţă, problema acestui grup de bigoţi format din slujbaşi ai bisericii a căror minte a cam luat-o razna, format din credincioşi a căror putere de pricepere nu depăşeşte puterea de înţelegere a slujbaşilor bisericii retardaţi mintal în privinţa unui minim de cunoştinţe referitoare la cultura şi civilizaţia lumii, devine periculoasă pentru sănătatea publică a cetăţenilor.
Câtă vreme aceşti bigoţi se adună prin biserici şi case de rugăciuni şi-şi storc puţina minte ca să se roage unui Dumnezeu despre care nu cunosc nimic, manifestările lor religioase nu produc rău societăţii decât într-o măsură nesemnificativă.
Dar când acest grup protestează public şi încearcă să compromită o măsură administrativă a statului ce se vrea să producă o reformă a sistemului public de sănătate, o măsură care ne priveşte şi ne avantajează pe toţi cetăţenii acestei ţări, atunci amestecul lor devine periculos şi trebuie contracarat.
În fond cine sunt reprezentanţii acestei grupă idioate, cretine, care duc adevărata credinţă şi religie în derizoriu? Îi întâlnim şi la ortodocşi, şi la pocăiţi, şi la catolici sau alte culte despre care marea majoritate a românilor nici n-a auzit. În sânul Bisericii Ortodoxe Române avem mai multe exemple de grupări ale slujbaşilor bisericii care au recurs la manifestaţii publice, nu de puţine ori chiar împotriva ierarhilor Bisericii.
Să ne aducem aminte de acel grup de măicuţe care-l urmăreau prin ţară pe Patriarhul Teoctist. De acele manifestări bigote, de tip medieval, de la mănăstirea vasluiană Tanacu unde preotul Daniel Corogeanu practica forme religioase ce numai în obscuritatea Evului Mediu se mai puteau întâlni.
Din păcate pentru BOR, pentru că a dat drumul la porţile Seminarului la toţi neaveniţii care au absolvit studiile pe banii şi porcul de acasă al părinţilor, pentru că a admis la Facultatea de teologie pe toţi absolvenţii de Seminar rămaşi la stadiul de semianalfabeţi, acum suportă ruşinea de a convoca Sfântul Sinod pentru a legifera religios ceea ce chiar unii preoţi contestă pe motive diavoleşti.
Sfântul Sinod a dat semnalul către preoţi să-şi vadă de cele sfinte şi să lase cardul de sănătate pe seama oficialităţilor statului. Însă problema care se pune, şi nu pentru prima dată, cu ce drept se amestecă reprezentanţii Bisericii în treburile statului de vreme ce Biserica este o instituţie separată de cele ale statului?
Problema cardului de sănătate este o problemă de ordin virtual pentru majoritatea dintre noi, mai ales dacă avem antecedente medicale. Va fi spre binele nostru, spre salvarea noastră din ghearele morţii,  având istoricul nostru medical pe un card ce poate fi repede citit de medicul de la Urgenţă.
Dacă bigoţii vor să dea ortul popii, aşteptând minunile lui Dumnezeu, este problema lor. Dar când ei încearcă să mă alinieze şi pe mine la cretinismul şi idioţenia lor, de acum totul devine o problemă de ordin social şi naţional totodată. Iar măsurile care se iau pentru a contracara efectul negativ al acestei grupări ne costă pe noi toţi. Cu aceşti bani s-ar putea salva vieţi omeneşti dar îi risipim pentru a ne salva de ignoranţa şi prostia celor duşi cu sorcova…

written by Ioan Rotundu


One Response to “Duşi cu sorcova…”

  1. 1. Anonim Says:

    La prima vedere asa este, cum spuneti dvs. In realitate, adevarul e undeva la mijloc…Nu va grabiti sa aruncati cu pietre…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia