Jan 27

După ce l-a îndepărtat pe Eugen Ţurcanu din fruntea Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, primarul Ovidiu Portariuc a trecut la înfăptuirea planurilor sale. Iar planurile sale sunt de majorare a schemei de personal a Direcţiei pentru că are nişte obligaţii de noi angajări, obligaţiile fiind atât de ordin personal cât şi de partid.
Deja prin Primărie se şi rostesc numele celor care vor fi angajaţi, deşi primarul n-a anunţat public posturile nou create pentru că organigrama trebuie aprobată de consilierii locali.
Joi, în şedinţa CLM, primarul va obţine aprobarea consilierilor municipali pentru majorarea schemei Direcţiei cu 9 noi posturi cu care să acopere şi necesarul de resurse umane pentru Biroul de intervenţii pentru parcări neregulamentare, compartiment ce se va înfiinţa în cadrul Direcţiei. Portariuc este sigur că noua organigramă va fi aprobată pentru că are o majoritate confortabilă de voturi în rândul consilierilor municipali.
Problema este însă alta. Ridicând mâna să aprobe nevoie personale şi de partid ale primarului Portariuc, consilierii practic ne bagă nouă mâna în buzunar. Pentru că noile posturi create, despre care specialiştii spun că nu este nevoie, înseamnă bani în plus pentru salarii. Iar aceşti bani nu pot fi luaţi decât de la investiţii.
Parcă mai zilele trecute se plângea primarul Portariuc că nu are bani pentru investiţii din cauza lui Flutur, de pe urma căruia a moştenit o corecţie financiară guvernamentală de 16 milioane lei noi, bani pe care Primăria trebuie să-i returneze Guvernului Ponta.
Mi-am exprimat un punct de vedere pe acest subiect şi am concluzionat că Portariuc nu va restitui Guvernului Ponta niciun leu din corecţia financiară pentru că toată tevatura cu corecţiile financiare pusă la cale de Ponta imediat ce a ajuns premierul României cu scopul de a-i duce cu preşul pe cei de la Comisia europeană că nu se fură banii alocaţi n-a ţinut.
Iar dacă n-a ţinut şi cei de la Comisia europeană nu s-au lăsat păcăliţi, acum premierul stinge debitele create artificial prin aceste corecţii financiare. Altfel spus, Primăria nu va plăti aceste 16 milioane de lei către Guvern dar nici nu-i are pentru investiţii pe acest an. De fapt, prin manevra cu corecţia financiară tocmai faptul că n-a alocat bani la investiţii voia Portariuc să ne îmbrobodească ca să nu pricepem.
Pentru că nu suntem aşa proşti cum ne crede, noi am priceput şi-i vom aduce aminte la alegerile din iunie 2016. În schimb, prin majorarea organigramei DSPSA cu posturi inutile, prin plata salariilor va produce un gol la banii alocaţi pentru investiţii şi aşa puţini. Copii de la Cişmea vin pe jos la şcolile din Botoşani pentru că n-au o şcoală în Cişmea, n-au nici microbuz şcolar, n-au primit ajutorul primarului să le fie pus la dispoziţie transportul gratuit cu microbuzele societăţii Microbuzul SRL, măsură mai mult decât necesară.
Nu avem în Botoşani suficiente locuri în grădiniţe dar avem bani să plătim noi angajaţi, prieteni de gaşcă cu primarul sau recomandaţi de partidul conducător care este PSD-ul. Cred că Portariuc, cel puţin la acest început de an, prea o face de oaie. Înfiinţarea acestui Birou de intervenţii pentru parcări neregulamentare este de fapt un mijloc de jecmănire a proprietarilor de maşini care se vor trezi supuşi unor noi abuzuri. De această dată nu de către cei de la HSR ci direct de către cel pe care l-au votat. La ce este nevoie de un astfel de birou când avem sute de poliţişti locali plătiţi tot din banii noştri şi pe care nu-i vedem niciodată când avem nevoie de ei?
Însă majorarea organigramei, pe total Primărie Botoşani, se va face cu 22 de posturi, din acestea 9 fiind rezervate pentru DSPSA. Aşa că gaura la banii pentru investiţii va fi una serioasă.
Sper ca după votul de joi să pot publica numele acelor consilieri municipali care au ridicat mâna să voteze în susţinerea intereselor lui Portariuc pe seama buzunarului nostru. Măcar să ştim şi noi cine ne bagă mâna în buzunar şi să-i putem recunoaşte în alegerile locale de la anul.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ovidiule, prea o faci de oaie!”

  1. 1. CRISTI Says:

    Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email [email protected]

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia