Feb 05

Senatorul nevastă de şofer are preocupări din ce în ce mai ciudate. Doina Federovici, social-democrata originară din Coşul, o zonă dominată de ţigani, cândva renumiţi lingurari, pare a fi puternic atrasă de veşmintele kaki. Recent, ea l-a interpelat în Senat pe ministrul Apărării Naţionale, nimeni altul decât colegul său de partid Mircea Duşa, cerându-i să se aplece financiar asupra pensiilor militarilor. Cică aceşti moş Teacă  care au luptat asiduu pe la popotele unităţilor militare cu cotletele de porc şi ţuica cazonă ar fi fost prejudiciaţi la pensie în sensul că nu li s-au acordat toate majorările din ultima perioadă.
Burtoşii de mila cărora plânge Doiniţa cea îmbrăcată în veşminte strălucitoare cum a văzut ea în copilărie că se îmbrăcau pirandele lingurărese, au pensii care se numără în mii de lei şi pot fi văzuţi mai toată ziua, cel puţin prin Botoşani, la coniacuri şi cafele prin barurile de cartier, că la cultura pe care o au aceşti moş Teacă nici că pot avea o altă îndeletnicire.
Avem prin judeţ şcoli începute pe vremea când era premier Călin Popescu Tăriceanu şi care nici acum nu s-au finalizat ca să poată învăţa elevii în ele. Avem un procent extrem de mare de şcoli neautorizate sanitar pentru că au WC-ul în fundul grădinii, fără uşi şi geamuri şi fără apă curentă.
Pe la ţară nu mai avem grădiniţe iar pe unde au supravieţuit numărul de locuri este limitat.  La Văculeşti, unde primar este tot o loază social-democrată, elevii din clasele I – IV învaţă în clase unde frigul frige mai mult decât cel de afară. Elevii din satele Libertatea şi Pleşani din comuna Călăraşi merg pe jos mulţi kilometri până la şcoala din Călăraşi pentru că nu au un microbuz şcolar. Distribuţia merelor în şcoli precum şi laptele şi cornul a ajuns o bătaie de joc patronată de Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului judeţean Botoşani iar inspectorul general al IŞJ, social-democrata Mihaela Huncă îi este complice prin tăcere şi toleranţă.
Avem în judeţ sate neelectrificate, cum este Balta Roşie de la Flămânzi, avem zone neelectrificate chiar la nivelul municipiului Botoşani unde pastorul şef este Ovidiu Portariuc, alt social-democrat cu familia destrămată.
Toate aceste probleme sunt dureros de reale în comunitatea judeţului Botoşani dar Doiniţa noastră nu are ochi să le vadă şi urechi să le audă şi să le aducă la cunoştinţa miniştrilor de resort prin interpelări.
Doiniţa a ouat în Senat o mărgică şi repede a venit la Botoşani şi a cotcodăcit precum găina babei din povestea lui Creangă un comunicat de presă ca să se laude ce înalte şi folositoare nouă preocupări are ea. Femeia asta şi-a pierdut dimensiunea bunului simţ de natură civică.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Mărgica ouată de Doiniţa în Senat”

  1. 1. Scoala de soferi Jetx Says:

    We do take into consideration all of the ideas you’ve available for the submit. They’re just begging and definately will absolutely function Scoala de soferi Jetx. Nonetheless, a discussions are extremely short for freshies. May possibly you please lengthen all of them somewhat through following period? Appreciate the particular post.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia