Feb 08

Primarul Ovidiu Portariuc anunţase cu ceva timp în urmă că el este de o transparenţă profesională cum n-ar mai fi un alt primar pe meleagurile româneşti. Şi ca să ne demonstreze cu fapte că vorbele sale au conţinut şi nu sunt goale, a anunţat că va supune dezbaterii botoşănenilor bugetul pentru anul 2015 iar dezbaterea va avea loc la sala polivalentă, ca să poată participa cât mai mulţi botoşăneni interesaţi.
Probabil că primarul a simţi că murmurul de nemulţumire tot mai auzit al botoşănenilor faţă de modul cum administrează oraşul ar putea da prost în faţa presei, aşa că a schimbat locaţia.
Nu în una mai încăpătoare, ci în aula Liceului „A.T. Laurian”. Apoi a sunat goarna ca să adune activul de răspândaci ai PSD. Aşa s-a făcut că vineri, 6 noiembrie, când a avut loc mult trâmbiţata dezbatere, în aulă au luat loc 50 de membri ai PSD.
Bine instruiţi încă din vremurile fostului PCR, activul de bază al PSD prezent in corpore au aplaudat fiecare inepţie rostită de primar. Cât despre cifrele din buget, bieţii de ei n-au priceput mai nimic, mulţi dintre ei având şi probleme cu auzul.
Au luat cuvântul cei aleşi cu grijă ca să nu scape vreo vorbă nepotrivită cu atmosfera festivă, puţinul lor discurs fiind aplaudat vioi, nu frenetic, pentru că aplaudacii erau la vârsta când preoţii parohi stau cu ochii pe ei.
Cel mai zelos la cuvânt şi mai adulator faţă de primar a fost sfetnicul Mihai Tincu, ieşit din umbră la lumina zilei să-l vadă toată suflarea botoşăneană cât de priceput este el în a-l sfătui pe primar. Se pare că omul este priceput, de vreme ce şi-a falimentat propriile societăţi de confecţii şi acum este pe cale să- falimenteze şi Primăria Botoşani prin sfaturile profesioniste din domeniul falimentului pe care i le dă zilnic primarului.
Întâlnirea de sâmbătă, din aula Liceului Laurian” a fost o mare cacealma pusă la cale de liderii PSD pentru a-l credibiliza pe primarul incompetent, noi, botoşănenii contribuabili, fiind luaţi de proşti. Poate chiar suntem, de vreme ce nici o reacţie publică n-a apărut legat de modul în care primarul Portariuc a dezbătut public bugetul care, într-un fel sau altul, ne afectează pe toţi.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia