Feb 12

Consilierul municipal Gheorghe Iavorenciuc îi stă primarului Ovidiu Portariuc ca un nod în gât. Încă de la primele şedinţe de CLM, Gheorghe Iavorenciuc a afirmat public că primarul Portariuc este prizonierul unei grupări mafiote şi că tot ce întreprinde el sunt de fapt împliniri ale intereselor acestei grupări.
Apoi, Iavorenciuc i-a reproşat primarului lipsa de maturitate politică, supuşenia faţă de cerinţele liderilor PSD în dauna intereselor botoşănenilor. L-a persiflat şi când Portariuc a anunţat că va realiza cu Primăria Suceava un parteneriat care să aducă botoşănenilor un tren de mare viteză şi un uriaş stadion situat pe undeva pe malul Siretului în apropiere de oraşul sucevean Dumbrăveni.
În cei peste doi ani şi jumătate de când este primar, Portariuc s-a simţit tot timpul dominat de Iavorenciuc şi n-a reuşit niciodată să-i dea acestuia o replică politică prin care să-şi demonstreze o eventuală superioritate.
Adevărul este că Gheorghe Iavorenciuc este un om de afaceri botoşănean care a demonstrat stabilitate şi soliditate financiară în toate acţiunile firmelor sale, fiind tot timpul unul dintre sponsorii de bază al unor acţiuni sportive şi culturale, spre deosebire de Portariuc care în afacerile firmelor tatălui său n-a excelat, dimpotrivă, le-a adus în pragul falimentului.
Apoi, Iavorenciuc este un veteran al politicii postdecembriste spre deosebire de Portariuc care s-a remarcat în politică de puţin timp şi a făcut-o într-un mod care aproape că l-a compromis în faţa botoşănenilor.
Simţindu-se în inferioritate ori de câte ori a trebuit să-l înfrunte pe Iavorenciuc, ieşit umilit din fiecare confruntare cu acesta, Portariuc a încercat să-l elimine din CLM.
La prima încercare, deşi mentorul său Mihai Tincu a depus eforturi susţinute să-i convingă pe consilierii municipali să voteze retragerea mandatului de consilier pentru Iavorenciuc, Tincu, dar mai ales Portariuc, au trăit o mare dezamăgire. Din nou Portariuc a fost umilit de Iavorenciuc care a câştigat duielul.
Ieri, iarăşi Portariuc şi gaşca lui au încercat să-l elimine pe Gheorghe Iavorenciuc din rândul consilierilor municipali. Şi din nou Portariuc a ieşit umilit din confruntare, consilierii votând în favoarea menţinerii calităţii de consilier a lui Iavorenciuc. Cu certitudine că Portariuc nu va renunţa în a scăpa de coşmarul vieţii sale care este Gheorghe Iavorenciuc şi  care de peste doi ani şi jumătate îi tulbură liniştea psihică şi politică şi nu-l lasă să se desfăşoare în plenitudinea forţelor personalităţii sale.
Probabil că va relua ofensiva în preajma Paştelui, poate chiar în Săptămâna Patimilor, încercând să scape de nodul din gât, să poată mesteca şi el în linişte bugetul Primăriei.
Ce nu înţelege Portariuc este faptul că divinitatea i l-a trimis înger păzitor pe Iavorenciuc. Când Iavorenciuc nu va mai fi alături de el, să-l oprească din a se înfrupta prea lacom din bugetul public, Portariuc va risca să devină elevul lui Viorel Hrebenciuc, sfetnicul din umbră al liderilor PSD, acum sfetnicul de după gratii.
Îi rău cu Rău, dar mai rău fără Rău!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia