Feb 13

Ruşinica AlinuţeiRuşinica AlinuţeiAlina Gorghiu, copreşedinte al PNL alături de democrat-liberalul Vasile Blaga, a anunţat ieri că partidul pe care-l conduce este adânc ruşinat de ceea ce s-a întâmplat în Senatul României în ziua de joi, 12 februarie a.c.
Şi ce s-a întâmplat în această zi calendaristică de iarnă atât de ruşinos că liberala Alinuţa nu mai poate scoate capul în lumea politică şi să se pregătească de preluarea guvernării? Păi, ce să se întâmple, s-a întâmplat o minune creştin ortodoxă. Adânc credinciosul ortodox de sorginte armeană pe a cărui buletin de identitate scrie Vasrujan Vosganian, căruia DIICOT-ul i-a cerut ridicarea imunităţii, s-a rugat la Dumnezeu cu atâta foc şi viclenie milostivă că l-a convins pe Moşul să-i manipuleze pe ceilalţi senatori şi să nu voteze cum vor muşchii celor de la DIICOT.
Senatorii nu i-au ridicat imunitatea milostivului Vosganian fiind adânc emoţionaţi de discursul acestuia prin care le-a spus, cu lacrimi în ochi, că a fost la un pas de a primi Premiul Nobel pentru Literatură şi chiar dacă nu l-a primit este o cinste pentru România că are un aşa cetăţean valoros şi că n-ar fi drept ca o astfel de valoare umană de rang internaţional să ajungă după gratii.
Numai că prin bunătatea lor faţă de colegul râvnit de procurorii DIICOT de a nu-i ridica imunitatea, senatorii au stârnit mânia celor din Uniunea Europeană. Încercând să mai salveze, dacă se mai poate salva ceva din onoarea Senatului României şi a PNL-ului, copreşedinta Alina Gorghiu i-a cerut milostivului Vosganian demisia din partid. Bucuros că scapă numai cu o amărâtă de demisie care în fond nu schimbă cu nimic votul colegilor, Vosganian s-a lepădat de PNL, însă a continuat să dea cu tifla procurorilor care nu-l pot urca în dubă din cauza imunităţii.
Dar să revenim niţel la Alinuţa. Spunea liberala că partidul nu poate suporta o astfel de ruşine, adică să păstreze în rândurile sale un posibil vinovat de corupţie. Aşa ceva ar da prost la imaginea partidului.
Naţi-o frântă, că ţi-am dres-o! Ar spune hâtrul bătrân moş Gheorghe de la Pocreaca în înţelepciunea lui populară înţepătoare, adică plină de ironie. Cu Vosganian, numai suspectat de acte de corupţie, Alinuţei şi PNL-ului le este ruşine. Dar cu condamnaţii penali de la Botoşani, deputatul Verginel Gireadă şi preşedintele PNL Florin Ţurcanu nu-i este ruşine? Pe ăştia de ce-i ţine în partid?
Este limpede că Alinuţa a încercat o manipulare de imagine în favoarea PNL sacrificându-l pe Vosganian care, oricum, mai devreme sau mai tâârziu tot va ajunge pe mâna procurorilor. L-a sacrificat pentru că a izbucnit un scandal naţional şi internaţional care a afectat grav credibilitatea Senatului României de a mai lupta împotriva corupţiei.
Dacă Alinuţa ţine cu adevărat la imaginea partidului, la a-i convinge pe români că PNL-ul este un partid capabil să guverneze ţara, atunci să curăţi partidul de toate lichelele infracţionale, de toţi cei compromişi prin diverse acte de de corupţie şi să ne demonstreze că într-adevăr PNL-ul este cu totul altfel decât actualul PSD.
Să înceapă această curăţenie de primăvară în partid cu organizaţia judeţeană de la Botoşani şi atunci îi vom privi pe liberali cu mai multă încredere.
Însă tare mi-e teamă că ruşinica Alinuţei Gorghiu este una de faţadă, ipocrită, menită să ne manipuleze opţiunile politice.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ruşinica Alinuţei”

  1. 1. Alexandru Says:

    Oare se aude pana acolo sus, la Biroul National al PNL ?!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia