Feb 15

În tradiţia creştin-ortodoxă există convingerea că păcatele pe care le comitem şi care urmează a fi sancţionate de Dumnezeu când vom părăsi această lume sau când ne vom înfăţişa la Judecata de Apoi sunt contabilizate într-un registru ceresc de Sf. Petru.
Povestea asta cu contabilizarea păcatelor de către Sf. Petru este una de speculaţie religioasă pentru a-i înspăimânta pe cei creduli şi a-i ţine preotul paroh sub controlul Bisericii.
În schimb. mult mai real şi adevărat este faptul că pe pământ cei care ne înregistrează „păcatele”, nu cele faţă de Dumnezeu ci cele faţă de legile statului sau structurile puterii, respectarea statului de drept sunt serviciile secrete. Iar în România aceste servicii au devenit în momentul de faţă mult mai zeloase şi mai puternice decât Securitatea lui Ceauşescu.
Să luăm aminte doar la declaraţia fostului şef al SRI, George Maior, care a recunoscut că instituţia pe care a condus-o are ofiţeri acoperiţi în presă. Şi mai recent, Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a confirmat faptul că alegerile prezidenţiale de anul trecut au fost influenţate de către implicaţiile unor atacuri cibernetice şi de propaganda promovată de anumite servicii speciale în favoarea unui anumit candidat.
Sunt doar două declaraţii care ne dau convingerea că viaţa noastră nu mai are intimitatea dorită şi că tot ce facem, întreprindem în interesul familiei sau a viitorului nostru este strict monitorizat de către un serviciu secret sau altul.
Să luăm cazul Elenei Udrea care l-a acuzat public pe generatul Florian Coldea de spionaj al vieţii noastre şi de implicarea SRI-ului în acţiuni diversioniste menite să convingă legislativul ţării să le aprobe legile Big Brodher.
De ce ar avea atâta nevoie SRI de aceste legi, că nici un act de terorism nu s-a comis pe teritoriul României şi nici nu s-au semnalat astfel de ameninţări, lucru confirmat chiar de fostul general SRI care a fost şef peste Secţiunea de Luptă Împotriva Terorismului? Vă spun eu de ce şi ştiu acest lucru chiar din interiorul lor. SRI operează înregistrări de convorbiri telefonice fără nici un mandat de la judecător. Când fraierii de politicieni pun la cale prin telefon diferite operaţiuni de jumulire a banului public, ei sunt înregistraţi. Aceste probe ilegale ajung la procurorii DNA care le folosesc ca argumente la judecător pentru a obţine mandat de ascultare. Înregistrările ilegale nu pot fi folosite probe în instanţa de judecată dar oferă informaţii preţioase procurorilor DNA de a intra pe firul actelor de corupţie.
Înregistrările efectuate cu mandatul judecătorului au doar menirea de a administra probe oficiale, numai că aceste probe au pornit de la altele administrate ilegal de SRI, DIICOT, STS. Iar judecătorii nu cunosc această tehnică de devoalare a unei infracţiuni, tehnică ilegală, sau dacă o cunosc tac, închid ochii, pentru a nu-şi face de lucru cu cei de la DNA.
Practic, SRI insistă pentru legile Big Brodher pentru a legaliza ceea ce acum practică ilegal iar povestea cu atacurile iminente ale teroriştilor este diversiunea creată pentru a forţa legislativul să le facă voia.
Lupta pentru controlul vieţii noaste de către SRI este crucială pentru propria lor putere şi pentru cei pe care ei îi acceptă în cercul lor de putere. Când Curtea Constituţională a respins cele două legi, SRI a dorit să le dea judecătorilor de aici o lecţie, un avertisment. Precum Ceauşescu care ne explica lipsa cărnii de pe piaţă dând vina pe câte un măcelar păcătos care ascunsese o bucată de carne, aşa şi SRI ni l-a prezentat pe Tony Greblă drept simbolul corupţiei care domină Curtea Constituţională. Infracţiunile comise de Tony Greblă erau cunoscute de SRI şi DNA dar au aşteptat momentul propice să le folosească în interesul loor. Iar momentul s-a ivit când generalul Florian Coldea a fost acuzat că face jocuri de putere care nu sunt în interesul poporului. SRI şi DNA au creat diversiunea cu Tony Greblă, diversiune care a prins la public şi a aruncat dezvăluirea Elenei Udrea despre SRI într-un con de umbră.
Tot recent, deputatul PSD şi mogulul postului România TV, Sebastian Ghiţă, cel acuzat de Udrea că şi-a pus pe picioare postul cu 500 mii euro primiţi de la Dorin Cocoş la cererea expresă a generalului Coldea, a anunţat că ţara noastră colcăie de spioni prieteni şi ostili nouă. De unde ştie Ghiţă aşa ceva? Iată o nouă manipulare pusă la cale de SRI prin omul lor de încredere cu care derulează contracte de afaceri în valoare de milioane de lei.
Mai avem exemplul senatorului Varujan Vosganian. Imediat ce nu i s-a ridicat imunitatea, procurorii DIICOT  au anunţat că-i vor găsi noii infracţiuni şi vor reveni cu o altă cerere de ridicare a imunităţii. Dacă procurorii DIICOT ştiu şi de alte infracţiuni comise de Vosganian de ce nu le-a adus la cunoştinţa Parlamentului?
Mai mult, în scenă a intrat şi ANI care a anunţat căp verifică averea lui Vosganian de pe vremea când era ministrul Economiei. Dar până acum cine i-a oprit s-o facă? Va-m dat aceste două exemple pentru că metoda procurorilor de a-i hărţui pe cei intraţi în vizorul lor nu este una nouă.
Această metodă se practica la greu de procurorii comunişti. Arestau omul pentru o presupusă infracţiune. Dacă se dovedea că nu el este vinovatul, îl ţineau în arest până îi găseau altă infracţiune comisă cu mulţi ani în urmă. Această metodă era aplicată pe scară largă de fostul procuror şef de la Procuratura Dorohoi, Ioan Amariei, cel pe care premierul Năstase l-a pus şef la PNA.
Iar dacă judecătorii aveau oarece rezerve în vinovăţia celui trimis în judecată, procurorul de şedinţă îi amintea că nu este nici el cheie de biserică. iar judecătorul tăcea şi-l condamna pe nefericit la pedeapsa cerută de procuror.
Şi acum procurorii DNA îi ameninţă pe judecători că dacă nu-i condamnă pe cei trimişi în judecată prin rechizitoriul lor vor păţi ce-au păţit şi alţi colegi ai lor.
Procurorii DNA au refuzat să ancheteze situaţia reclamată de Elena Udrea la adresa generalului Coldea pe motiv că nu a fost îndeplinită o anume procedură. Cazul semnalat de Udrea este atât de grav şi de periculos pentru democraţia noastră încât se cerea cercetat şi prin sesizarea din oficiu.
Nu va fi cercetat generalul Coldea şi nici escrocul de Sebastian Ghiţă, cel care a făcut afaceri murdare cu Sorin Vântu, pentru că între ei există cârdăşia ascultărilor telefonice ilegale, adevărata sursă de administrare a probelor împotriva celor corupţi. Numai că probele astfel administrate sunt ilegale şi de aici la a fi ascultaţi toţi cei care suflăm româneşte nu-i decât un pas. Iar generalul Ccoldea vrea să-l facă ameninţând şi şantajând Parlamentul, Curtea Constituţională, Preşedinţia.
Aşadar, adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru ci SRI, DIICOt, STS, DNA, ANI şi care vor mai fi şi nu le ştim. Quo Vadis? este titlul uni roman semnat de polonezul Henryk Sienkiewicz, Chiar aşa, încotro mergem?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia