Feb 19

Florin Egner, primarul care ne-a fericit vreme de 4 ani, înmulţind gropile de pe străzile Botoşaniului şi lăsându-ne vreme de-o iarnă în frigul Artic ce se instalase comod în apartamentele noastre, a ajuns acum un fel de editorialist de presă scrisă. E treaba respectivului ziar că-şi recruteze editorialişti din rândul primarilor incompetenţi în administraţia publică locală şi a politicienilor mincinoşi dar este treaba mea să-i tai avântul acestui Pinochio de Botoşani în a mai face afirmaţii menite să manipuleze opinia comunităţii botoşănene în scopul fraudării bugetului de către actualul primar, tot PSD, Ovidiu Portariuc.
În editorialul apărut ieri, Florin Egner afirma ca excepţionale anunţurile primarului Portariuc de a cumpăra o pensiune ruină la Lebăda şi o altă clădire ruină din Centrul vechi al Botoşanilor, investiţii total inutile pentru primărie dar plătite din banii noştri. Şi mai consideră Pinochio că refacerea serelor este o decizie atât de deşteaptă că răposatul Ceauşescu dacă ar fi trăit şi-ar fi făcut harakirii de invidie că nu i-a trecut lui prin cap o astfel de deşteptăciune.
Când am mai citit şi faptul că în toată perioada postdecembristă n-a existat vreodată atâta democraţie câtă radiază primarul Portariuc, am simţit că stomacul mi-o ia razna. Îl ştiam pe Egner linguşitor, mincinos, arogant gen Ponta, dar la nivel de orăşel de provincie, turnător la Securitate, ipocrit dar nu şi canalie politică.
Constantin Conţac a cerut CNSAS să fie verificat Florin Egner dacă a fost informator al Securităţii iar instituţia i-a comunicat că da, a fost turnător. Se pare că nu numai turnatul colegilor din Eelectrocontact la Securitate era preocuparea sa ci şi periatul şefilor pentru a profita cât mai mult de oportunităţile unei promovări profesionale pe uşa din spate.
Dar să explic de ce Egner este canalie politică. Cât a fost primar convoca consilierii municipali la şedinţe formale pentru a repeta cum se vor vota proiectele sale de hotărâre. Dispunea de o majoritate PSD şi vota tot ce-i trecea prin cap. Acum a scris că în cele două mandate ale lui Flutur democraţia n-a funcţionat ci totul era decis dictatorial de Cătălin Flutur.
Nu degeaba botoşănenii l-au poreclit Pinochio. În primul mandat, 2004 – 2008, Flutur n-a avut în CLM niciodată o majoritate de partea sa iar tot ce s-a votat a fost şi cu votul lui Florin Egner şi al celorlalţi consilieri PSD altfel toate propunerile lui Flutur ar fi fost respinse.
În al doilea mandat, Florin Egner era consilier din partea PNG şi a votat cu ambele mâini propunerile lui Flutur. Acum scrie că Flutur a fost un dictator iar Portariuc este simbolul adevăratei democraţii postdecembriste.
Auzisem că Florin Egner s-a înhăitat cu Mihai Tincu în a-l dăscăli pe primarul Portariuc iar bietul Portariuc ar fi ajuns un fel de copil handicapat dus de mână de părinţi. Mai primisem informaţii că la vârful PSD, Andrei Dolineaschi, Mihai Baltă, Doina Federovici sunt cumplit de dezamăgiţi de comportamentul lui Portariuc şi prestaţia sa ca primar al Botoşanilor.
Iată că informaţiile primite se confirmă. Aşadar, noi, botoşănenii8u, încă mai suportăm incompetenţa şi minciuna fostului primar Florin Egner, ajuns acum dascăl al primarului Portariuc. Că Portariuc se simte mândru cu un astfel de dascăl e problema lui, dar că sfaturile dascălului le aplică în defavoarea intereselor noastre comune este de acum o problemă a întregii comunităţi, ne priveşte pe toţi şi avem obligaţia de a fi solidari în a ne apăra propriile interese.
Mi s-a spus că Egner îl presează pe Portariuc să cumpere ruina preotului Teodor Candrea numită Bucuria Copiilor cu 800 mii eu8ro, o sumă catastrofal de mare, pentru că ar avea şi el promis un comision. Puţini ştiu că după ce n-a mai fost primar, pentru afacerile murdare din perioada mandatului Egner a fost trimis îăn judecată, condamnat în primă instanţă de judecată şi achitat în recurs după intervenţia unor „sfinţi”.
Înţelepciunea populară spune că prostul dacă nu-i fudul nu-i prost destul. Canalia politică dacă nu-şi revarsă forţele malefice asupra energiilor umane pozitive nu-i destul de canalie. Loveşte acum în Flutur, uitând că acesta l-a ajutat în cele mai grele momente ale vieţii sale, ale soţiei sale şi a băiatului fără a ţine pică pe el pentru mizeriile lansate în spaţiul public în campania electorală din vara anului 2004 şi nici de minciunile promovate imediat ce Egner a pierdut acele alegeri .
Nu scriu aceste rânduri pentru a-l apăra pe Flutur ci pentru botoşănenii cu bun simţ care să cunoască adevărul şi să nu se lase manipulaţi de năpârcile atinse de filoxera roşie a socialismului cu faţă umană fondat de Ion Iliescu şi care continuă să fie piaza rea a adevăratei democraţiei româneşti.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Amice Florine, tot canalie politică ai rămas!”

  1. 1. costi dima Says:

    dle rotundu mare dreptate aveti in ce spuneti despre egner.nu mai merita acest individ sa mai ocupe functii publice cit o trai!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia