Feb 26

După ce ieri toată ziua s-a purtat trufaş şi a bravat faţă de jurnaliştii iscoditori despre anchetarea de cptre DNA a surorii şi mamei sale, răspunzând gen „Hai, mă, voi sunteţi serioşi? Eu vizitez un spital”, spre seară Vitor Ponta s-a plâns pe reţeaua de socializare că sora şi mama sunt supuse unui linşaj public.
Măi, să fie, dar când Antena 3, la ordinul său, îi linşa public pe Traian Băsescu şi fiica lui Ioana pentru terenurile cumpărate la Nana, se bucura ca un drac împeliţat.
Problema este una  destul de serioasă. Sora sa, Alexandra Herţanu, după ce a ieşit de la DNA, la întrebarea dacă era conştientă de ce făcea soţul său, a răspuns trufaş că ea este conştientă tot timpul. Se pare că în familia Ponta toţi sunt caracterizaţi de o doză de tupeu iar Victor este posesorul celei mai mari doze.
Sora şi cumnatul sunt implicaţi în activităţi de fraudare a fondurilor europene şi de evaziune fiscală. Încă nu ştim cu certitudine care este prejudiciul dar se anunţă a fi unul consistent, de ordinul milioanelor de dolari, că aşa s-au obişnuit să fure cei din gaşca politică de vârf.
Şi dacă ne-am fi aflat într-o ţară africană, odată ce familia premierului este anchetată pentru grave infracţiuni de corupţie acesta ar fi demisionat. La noi, premierul Victor Ponta devine tot mai trufaş şi mai tupeist pe măsură ce tot mai mulţi membri din familia sa ajung să fie anchetaţi de către procurorii DNA.
Un personaj ca Ponta., suspectat de implicaţie în sinuciderea procurorului Panait, de măsluire a anchetei privind marea afacere Mega Power, de pregătire a unei lovituri de stat, de fraudare a unui referendumului, de blocare a votului de pentru cei din diaspora, dovedit ca plagiator  etc. , este imposibil să nu fi fost la curent cu afacerile membrilor din familia sa. Nu era vorba de oricine ci de mamă, soră şi cumnat.
Cum mai poate Ponta sămai reprezinte România înm calitate de premieri la întâlniri internaţionale sau să primească premieri din alte ţări când toţi aceştia ştiu că membri ai familiei sale sunt implicaţi în fraudare de bani publici şi comunitari.
Constituţional, preşedintele Klaus nu are nicio pârghie de acţiune spre a-l demite sau forţa să demisioneze. Numai Ponta este cel care poate decide să demisioneze ca un gest de onoare. Dar la Ponta nu putem vorbi de onoare.
Ciudat mai este şi altceva. Deşi Ponta continuă să fie un arogant şi să-şi trateze adversarii politici cu superioritate, românii continuă să aibă încredere în el. Un sondaj recent îl situează la încredere pe primul loc pe preşedintele Klaus, pe locul doi pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi pe locul trei Victor Ponta.
Ce să mai înţeleagă străinii de la noi? Mama şi sora fură banii poporului iar poporul declară că are încredere în cel care reprezintă familia de hoţi.
Şi ca totul să fie in stilul lui Caragiale, cum spuneam, ieri după amiază Ponta s-a bocit precum babele pe contul său de socializare că familia sa este linşată public. Dar când furau banii noştri cum se simţeau?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia