Feb 27

De când l-a părăsit nevasta, bietul Ovidiu Portariuc este bântuit de vise onirice care de care mai obsesive. De exemplu, vrea primarul nostru visător de cai verzi pe pereţi albaştri să amenajeze un bazin olimpic de înot în clădirea vecină cu Baia centrală şi care stă martoră a incompetenţei administraţiei publice a oraşului de peste 25 de ani.
Nimic de zis, intenţia este nobilă, numai că primarul şi-a pus sinur piedică în realizarea acestui obiectiv care i-ar bucura nu numai pe tinerii botoşăneni ci şi pe cei mai în vârstă.
Zice primarul Portariuc că ar trebui mulţi bani să investească în acest  imobil ca să-l aducă la starea de funcţionare cu un bazin de înot  iar bugetul local este prea sărac pentru aşa ceva.
În schimb, când a venit vorba de aruncat 800 mii de euro pe ruina din Centrul vechi al Botoşaniului aflată în proprietatea preotului Teodor Candrea, adică fosta clădire în care a funcţionat cândva Bucuria Copiilor, are bani. Mai are bani primarul şi să investească în această ruină vreo câteva milioane de euro, ca s-o consolideze şi apoi să-i pună lacăt pe uşa de intrare pentru că nu se va încumeta nimeni să se folosească de ea, zona fiind una pustie şi aflată sub stăpânirea ţiganilor care, de câte ori sunt prinşi furând, repede sar cu clanţa că sunt discriminaţi.
A mai visat Portariuc că este necesar Primăriei o societate de construcţii cu vreo 50-60 de angajaţi. Prin această societate să se asigure lucrări de întreţinere a străzilor şi să se construiască în regie proprie tot ce are de gând Primăria să mai zidească prin Botoşani. Nu ne-a spus primarul ce va face cu contractul de mentenanţă încheiat de Primărie cu societatea Conrec pentru întreţinerea străzilor, contract pe care ar fi vrut să-l rezilieze imediat ce s-a instalat în scaun şi n-a reuşit.
Cred că este momentul ca babele din PSD să-i găsească junelui o nevastă că altfel, nu numai el, dar o vom lua razna şi noi văzând cum toacă bugetul pe activităţi una mai păguboasă decât cealaltă. O astfel de societate care să lucreze în regie proprie şi să presteze servicii de interes public a înfiinţat pentru prima oară societatea Termica, acum Modern Calor. Au plătit salarii la câteva zeci de angajaţi, ducându-se pe apa sâmbetei câteva milioane de RON, bani care, în final, au fost băgaţi în facturile noastre de plată a energiei termice. Până la urmă au fost nevoiţi s-o lichideze, fără ca să fie stabilită vreo responsabilitate celor care au risipit banii publici.
Societatea Nova Apaserv a încercat şi ea, pe vremea când se numea Apa Grup, să înfiinţeze o societate de servicii. N-a mers şi au lichidat-o rapid. Este proaspăt şi încă la vederea noastră iniţiativa preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, societatea înfiinţată ca să gestioneze piaţa agroalimentară de la subsolul Mall. În afară că şi-a angajat neamurile, fratele chiar şef, şi i-a plătit tot din banii noştri, s-a ales şi cu o pierdere uriaşă. Preşedintele interimar al CJ, Gheorghe Sorescu, economist de profesie şi nu crescător de oi ca Ţurcanu, a pus piciorul în prag şi a decis desfiinţarea ei.
Din greşelile, costisitoare pentru noi, ale înaintaşilor săi în ale administraţiei publice, Portariuc n-a învăţat nimic sau n-are puterea de pricepere necesară să tragă învăţăminte. Aşa că vrea şi el să arunce pe apa sâmbetei câteva milioane de RON ca să angajeze 50-60 de social-democraţi înscrişi probabil pe lista PSD-ului de către mult priceputul în domeniul unor astfel de rânduieli de partid Gheorghe Vâzdoagă.
Şi pentru că i-am scrijelit numele în acest comentariu, nu pe cruce, Vâzdoagă s-a cocoşat în faţa presei cî el nu vrea ca noi, botoşănenii, să devenim detectivi în a ne urmări vecinii câtă apă consumă şi trec la plată pentru că Nova Apaserv facturează consumul la limita de condomeniu, ceea ce, zice el, este ilegal.
Curat murdar, coane Ghiţă, dar când s-a votat Regulamentul pe vremea preşedintelui Mihai Ţâbuleac consilierii judeţeni ai PSD au votat cu amândouă mâinile! Acum de ce-o faci pe ipocritul păcătuind, că nu se ştie zilele omului şi numai prin mătănii nu se obţine iertarea, mai ales când păcătoşii sunt politicieni.
Revin asupra bietului Portariuc şi rog babele din PSD să-l însoare din nou că-i tânăr şi poate contribui la creşterea natalităţii în PSD. Însurat, nu va mai avea vise onirice şi nu va mai cheltui banii din buget pe interese personale şi de partid.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia