Mar 09

Liberalul Victor Orban a anunţat că în curând PNL va adopta un nou Statut care, printre altele, prevede că membrii de partid aflaţi în funcţie de conducere şi condamnaţi definitiv îşi pierd funcţiile. Cei aflaţi în curs de cercetare, arestaţi preventiv sau în curs de judecată vor fi suspendaţi din funcţiile deţinute şi din PNL.
Precum ştim cu toţii, actualul preşedinte al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu a fost condamnat definitiv şi irevocabil la închisoare cu suspendare. În condiţiile în care noul Statut va fi adoptat, Ţurcanu îşi va pierde funcţia de co-preşedinte al PNL Botoşani dar şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.
Se pare că începutul de an 2015 nu este deloc favorabil liberalului Florin Ţurcanu care tocmai a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani tot ca o consecinţă a condamnării sale.
Numai că liberalii fac curăţenie de primăvară în interiorul PNL dar nu duc la buncăr tot gunoiul. Primarii, consilierii locali şi judeţeni nu vor fi afectaţi de noile prevederi statutare pentru că ei sunt excluşi de la aceste prevederi.
Odată cu Florin Ţurcanu vor mai trebui trimişi la plimbare din PNL şi deputatul Verginel Gireadă, şi el condamnat definitiv dar şi Ionică Nechifor, vicepreşedinte de organizaţie judeţeană, posesor de cazier, fiind condamnat pentru fapte penale.
Ar mai trebui suspendat din partid şi senatorul Vuirel Grigoraş, cu dosar pentru evaziune fiscală pe seama cupoanelor de călătorie a pensionarilor, cercetare suspendată deocamdată pentru că beneficiază de imunitate parlamentară.
Chiar dacă liberalii nu curăţă partidul de toţi membrii certaţi cu legea, este un început care merită remarcat. Cei daţi afară din PNL se pot înscrie în PSD că în acest partid cei certaţi cu legea sunt la ei acasă.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Numărătoare inversă pentru Ţurcanu la şefia PNL”

  1. 1. cetatean Says:

    daca liberalii vor vota o asemenea masura,vor creste cu siguranta in sondaje.Cat despre Turcanu…sper sa fie cat de curand doar o amintire,una neplacuta desigur.O vorba romaneasca spune ,,cu ce mana dai…Sa faca bine acest individ si sa se gandesca la cat rau a facut acestui judet cat a fost,cum credea el,,nr 1

  2. 2. Claudiu Says:

    Nu este Victor Orban ci Ludovic Orban.
    Victor Orban este prim-ministrul Ungariei !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia