Mar 10

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că şi în acest an sunt programate evenimente legate de Zilele municipiului Botoşani, organizate, după cum se ştie, la sărbătoarea Sf. Gheorghe, patronul spiritual al oraşului nostru. Numai că în acest an, potrivit declaraţiei viceprimarului Cosmin Andrei, nu se vor aloca bani de la bugetul local, toate cheltuielile de organizare urmând a fi acoperite din sponsorizări.
Spunea vicele că se vor distribui câteva mii de sarmale, pahare cu vin şi se vor ţine slujbe religioase la biserica Sf. Gheorghe. Este ştiut că această sărbătoare nu mai este de mulţi ani a botoşănenilor ci a fost confiscată de către partidul care a dat primarul.
De când primarul oraşului este social-democratul Ovidiu Portariuc, orice eveniment public este şi un eveniment de imagine pentru PSD.
Dar trecând peste acest aspect, partea  de organizare a sărbătorii rămasă nouă de fiecare dată necunoscută este la cât se ridică suma de bani strânsă cu titlu de sponsorizări. Indiferent de evenimentul organizat: zile ale oraşului, târguri, zile ale recoltei, de fiecare dată patronii au fost obligaţi să contribuie cu anumite sume de bani.
Cine a îndrăznit să refuze, a doua sau a treia zi a primit control la firmă. De la Protecţia Consumatorului, ANAF, Mediu, Sănătate toţi inspectorii acestor instituţii au dat năvală peste patronul „indisciplinat”. Toate aceste controale sau soldat cu amenzi întotdeauna mai mari decât suma cerută de Portariuc cu titlu de sponsorizare.
Prin această modalitate i s-a dat de înţeles patronului că este maiavantajos pentru el să achite sponsorizarea decât să plătească amenzi de pe urma controalelor.
Legea spune că sumele colectate din sponsorizări trebuie evidenţiate extracontabil şi justificate cu documente cum au fost cheltuite. Niciodată Portariuc n-a procedat aşa iar când i s-a cerut public să spună ce sume s-au strâns din sponsorizări şi cum au fost ele cheltuite s-a făcut că plouă.
Se pare că Portariuc şi-a perfecţionat mecanismul. Când la astfel de sărbători se alocau şi sume din bugetul local, Curtea de Conturi avea drept de control să verifice cum s-au cheltuit banii, inclusiv cei din sponsorizări. De aici s-au scurs informaţii cum că primarul Portariuc s-ar fi înfruptat copios din banii de la sponsorizări.
Iată că acum vicele Cosmin Andrei a anunţat că nu se mai alocă bani de la bugetul local ci totul se va acoperi din sponsorizări. Mai pe înţeles, Curtea de Conturi nu mai are a-şi băga nasul pentru că nu sunt implicaţi bani publici. Să fie primiţi şi de această dată banii!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Să fie primiţi şi de această dată banii!”

  1. 1. Viorel Says:

    Este o intreaga mafie acolo.Multi bani se dau la televiziunea de casa a lui
    Portariuc,Telemoldova Iasi si asociatiei Dialog Deschis.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia