Mar 11

Mihai Tincu (foto), patronul lungului şir de societăţi cu „Rapsodia” în titulatura lor, dar şi implicat politic începând cu anul 2012, a postat la articolul intitulat „Centrul istoric şi imobilele petele de rugină” următorul comentariu: „N-am prea inteles din textul dumneavoastra de ce ar trebui sa fiu exclus din PSD ? Pentru ca nu va plac spatiile Rapsodiei? Nici mie nu-mi place cum scrieti dar n-as fi indraznit niciodata sa va cer sa n-o mai faceti. In fond dintr-asta mancati o paine (paine mancati, nu ?) Oricum , mi-a placut textul cu visele onirice. E ca si cum ai spune cercul Rotund.”
În primul rând ţin să-i mulţumesc că a rămas cititor fidel Jurnalului, cu ani în urmă dându-ne şi câte o mână de ajutor. În ce priveşte faptul că nu-i face plăcere despre ce subiecte abordez şi conceptul folosit, este dreptul său dee cititor să facă aprecieri. Dar ţin să-i atrag atenţia că, potrivit contorului public al site-ului, zilnic numărul de cititori oscilează între 6 şi 10 mii, alteori chiar mai mulţi. Toţi aceştia apreciază ce scriu şi cum scriu. Aşa că, pentru o pată de mucegai nu dărâmi locuinţa, tratezi pata.
Sigur că îmi câştig pâinea şi din activitatea publicistică. Câştig o pâine neagră, dar o câştig cinstit. Azima, cozonacul, tortul le mănâncă cei care sunt patroni şi au în cont sute de mii de euro adunaţi din evaziune fiscală, situaţie în care se află şi Mihai Tincu.
Ca patron, a falimentat rând pe rând mai multe societăţi, toate cu datorii la stat. În întreaga lume oamenii de afaceri caută soluţii să eludeze legea şi să dea statului cât mai puţini bani. Şi Mihai Tincu a procedat la fel, lucru pentru care nu-l condamn, dimpotrivă, îi apreciez abilitatea.
Dacă este să condamn pe cineva, atunci îi condamn pe inspectorii fiscali care au dat dovadă de incompetenţă profesională, neştiind cum să verifice un circuit financiar într-o societate cu capital privat şi unde s-au dus banii încasaţi din producţia vândută.
În ce priveşte excluderea din PSD, ar fi ceva normal dacă şi partidul din care face parte ar fi descoperit respectul faţă de alegători. Mihai Tincu este consilier municipal, ajungând în această funcţie cerând electoratului botoşănean să-l voteze.
A fost votat dar dumnealui nu pare să-i şi umple cu respect pe cei care l-au votat. De vreme ce ridică mâna şi votează sancţiuni pentru botoşănenii care nu respectă legile în vigoare, este imoral din partea sa să nu respecte legile urbanismului, lăsând clădirea proprietatea firmei ce-o patronează neîntreţinută. Strică imaginea acelui perimetru de pe strada Săvenilor. Dacă proprietarul clădirii ar fi fost un om simplu, aş fi înţeles, dar Mihai Tincu este o persoană publică cu statut de reprezentare a comunităţii din care face parte. Acest statut îl obligă să fie un exemplu, inclusiv în modul prin care-şi administrează afacerile private.
Şi eu, şi Mihai Tincu, ne-am petrecut copilăria şi ne-am format profesional şi ideologic în regimul comunist. Numai că el a pus umărul la construcţia socialismului multilateral dezvoltat şi a reprezentat clasa muncitoare cu rol de conducător iar eu am lucrat din prima zi de activitate numai în mediul privat.
Pentru că singura proprietate privată, rezultat al unei forme de asociere în scop de obţinerea a profitului,  care a rezistat în regimul comunist a fost cooperaţia de consum. N-am înţeles nici atunci şi nici acum de ce Ceauşescu   nu a naţionalizat averea cooperaţiei de consum şi s-o treacă în proprietate publică, având şi salariaţii ei, ca şi muncitorii, tripla calitate de proprietar, producător, şi beneficiar. Pe hârtie, pentru că în realitate n-a avut nimeni nimic.
Mihai Tincu s-a adaptat repede la economia de piaţă, are simţul înmulţirii banului, mai ales dând cu tifla statului prin a nu plătit impozitele şi taxele, dar ideologic a rămas tributar vechiului regim comunist. Aici ne deosebim şi din această cauză nu-i place cum scriu. Adevărul doare, mai ales când sunt demascaţi impostorii şi profitorii de favoruri publice obţinute prin fraudă morală.
Dar dacă tot este considerat Mihai Tincu sfetnicul de noapte al primarului Ovidiu Portariuc, să-i sugereze acestuia să-i cumpere ruina. Ne-ar costa mai puţin decât cele 800 mii de euro pe care Portariuc intenţionează să-i dea părintelui Teodor Candrea pe paragina ce-a fost odată Bucuria copiilor. E o sugestie!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Replică la comentariul lui Mihai Tincu”

 1. 1. Mihai Says:

  Va de mine, domnule Rotundu , vad ati termintat-o cu popii si bisericile si ati inceput rafuiala cu capitalismul salbatic reprezentat de persoana domniei mele. Va marturisesc ca n-am nici timp nici chef sa intru intr-o sarabanda a replicilor de tip “comentariile comentariilor”. Banii pe care i-am castigat va asigur ca sunt mult mai albi decat cei ai domnilor care va subventioneaza si pe care aveti mare grija sa nu-i atingeti macar cu o floare. Eu n-am avut niciodata nevoie sa fac tratamente de albire a averilor , trecandu-le pe numele copiilor , nevestei sau al vecinului de palier. Declaratia mea de avere este publica si poate tocmai de aceea starneste atatea resentimente.

 2. 2. Alexandru Says:

  Din cate stim noi, alegatorii, d-l Tincu, impreuna cu ceilalti consilieri , conform art. 7 aliniatul 1 din Legea 393/2004 a depus un juramant pe care ar trebui sa-l si respecte : “”"Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac, cu buna credinta, tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor orasului. Asa sa-mi ajute Dumnezeu !”"” O fi devenit d-l Tincu ateu intre timp ateu si s-a lepadat de juramant ?!

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Domnule Tincu, v-aş rămâne profund îndatorat dacă aţi menţiona public numele celor care mă plătesc ca să nu mă ating de ei. Dacă n-o veţi face, atunci îi daţi dreptate preşedintelui Băsescu care i-a caracterizat pe politicieni drept nişte ticăloşi ai unei „clase politice ticăloşite”.

 4. 4. Falitul bogat Says:

  Tincule, de ce nu stai tu la umbră şi ieşi la lumina reflectoarelor? Bătrâne, DNA-ul se simte bine printre voi, social-democraţii. Grijă mare bătrâne, că ai multe bube financiare cu societăţile tare şi s-ar putea să-i ţii de urât lui Vanghelie în arestul Capitalei.

 5. 5. Ahli SEO Says:

  I read this article completely about the difference of newest and preceding technologies, it’s amazing article.|

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia