Mar 17

Arestările operate de către procurorii DNA în rândul demnitarilor din statul român a scos la suprafaţă şi micimea caracterului lor. Oamenii aceştia au ajuns să ocupe, promovaţi politic de partidul din care provin, importante funcţii în stat dar şi de reprezentare a României peste graniţă.
La nivelul onor astfel de înalte funcţii se presupune că ocupantul este o persoană extrem de bine pregătită politic şi profesional şi are o puternică personalitate creionată de cariera sa profesională dar mai ales de valorile morale şi etice care-i călăuzesc paşii.
Dfin păcate, la români, promovările se fac în raport de contribuţia financiară şi electorală la partid, de gaşca politică care-l susţine şi nu de respectul de care se bucură în societate. Cu cât personajul ajuns după gratii a deţinut o funcţia mai înaltă în stat, cu atât mai mic s-a dovedit a-i fi caracterul.
Să luăm în discuţie cazul cel mai recent. Cel petrecut luni după amiază la sediul DNA din Bucureşti. Citat să dea relaţii despre activitatea sa de la Comisia de evaluare şi despăgubire a proprietăţilor confiscate de către stat, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, când i s-a adus la cunoştinţă că este reţinut şi i s-a cerut să întindă mâinile să fie încătuşat, s-a opus. A fost nevoie ca mascaţii să-i răsfrângă mâinile la spate şi să-i pună cătuşele. Aşa se explică că Georgescu a fost luni primul demnitar care a ieşit pe uşa DNA cu mâinile încătuşate la spate.
Georgescu, cel care prin deciziile luate a afectat cariere politice şi profesionale, şi-a pierdut imediat cumpătul când s-a simţit jignit în demnitatea sa de erou naţional al luptei împotriva corupţiei, ignorând faptul că şi el făcea parte din acea categorie, doar că o perioadă norocul i-a surâs..
Elena Udrea, ajunsă după gratii într-o cameră din arestul Capitalei, după nişte mofturi de curtoazie cu privire la starea celulei, nu numai că s-a acomodat imediat dar a declarat satisfăcută că-i place la nebunie fasolea gătită la cazanul comun. Ea, care lua masa la Paris şi care purta geantă de 5.000 de euro, iată că se simte mai în largul ei când şterge castronul de zeama de fasole cu resturile de pâine rămase.
Femeia aceasta a crezut că ajunsă demnitar al statului face parte din categoria celor cu înaltă educaţie. Se amăgea doar, pentru că feleşagul ei rămăsese cel cu care plecase în viaţă din Pleşcoiul natal.
Ministrul Finanţelor., Darius Vâlcov, după ce a plecat de la DNA cu ştiinţa că este inculpat pentru luare de mită de vreo 2 milioane de euro când a fost primar al oraşului Slatina, s-a dus glonţ la Antena 3, simţindu-se pe deplin satisfăcut de mocirla morală în care se scaldă răspopitul Mihai Gâdea, Oreste cel dus cu sorcova şi Badea cel răvăşit la cerebel, toţi trei asistaţi şi susţinuţi în comentariile aberante de către Ciuvică, cel care a renunţat la statutul de intelectual respectabil pentru cel de prostituat moral ispitit de banii murdari ai familiei Voiculescu.
În loc să-şi ducă crucea cu demnitate, să continue să-şi respecte statutul de ministru până în ultima zi de activitate, el s-a întors la statutul de primar de provincie obişnuit să înjure birjăreşte când lucrurile nu se potrivesc cu interesele sale.
Când funcţiile în stat vor fi ocupate de persoane educate şi pregătite profesional şi prestigiul ţării noastre în lume va fi unul respectabil. Până atunci vom continua să fim arătaţi cu degetul.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia