Mar 18

Ieri, cercetătorul ştiinţific de grad I din cadrul Staţiunii de Ovine Popăuţi, Gheorghe Hrinca (foto)  a fost chemat la Poliţia Botoşani de către agentul principal Alina Cosmovici. Motivul ar fi fost că directorul interimar al Staţiunii, Ionică Nechifor, ar fi depus o reclamaţie prin care îl acuza pe Hrincă că l-a ameninţat şi că a creat în instituţie o stare conflictuală care afectează bunul mers al activităţii.
Ridicolă situaţie. În primul rând că dacă ar fi fost aşa, Nechifor, ca director interimar al Staţiunii, avea la dispoziţie reglementările Regulamentului de Ordine Interioară ca să rezolve conflictul  sau îl putea aduce la cunoştinţa preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Sin, cu care se laudă că se are în cele mai strânse relaţii prieteneşti. Fac aici o paranteză şi nu pot să nu remarc că Nechifor o fi prieten cu profesorul Sin pentru că ambii au făcut cunoştinţă cu legea penală. Ionică Nechifor a fost judecat şi sancţionat penal în mai multe rânduri pentru acte de violenţă fizică iar profesorul Sin a fost condamnat la 4 ani închisoare cu suspendare în dosarul ICA a lui Dan Voiculescu. Deci, o asemuire între cei doi există, dar în plan penal şi nicidecum profesional.
În realitate, Ionică Nechifor avea de susţinut examenul de titularizare pe postul de director al Staţiunii iar Hrincă se înscrisese la concurs. Nechifor a adresat reclamaţia Poliţiei cu scopul vădit de a-l determina pe acesta, prin şicane poliţiste, să nu mai participe la concurs.
„Nu am mai discutat cu Nechifor de peste 3 luni de zile. Cum puteam să-l ameninţ sau să-i creez necazuri dacă eu n-am dialogat cu el” – a declarat la telefon Gheorghe Hrincă. „Poliţista mi-a cerut să semnez un document cum că am fost avertizat. N-am semnat pentru că nu am înţeles pentru ce sunt avertizat. Chiar dacă mi s-a vorbit politicos, faptul că eu am fost considerat deja un pericol pentru Nechifor m-am simţit umilit” – a mai declarat Hrincă.
Nu ştiu ce hram poartă acest agent principal de poliţie Alina Cosmovici dar am impresia că ea şi-a asumat rolul de a face jocul lui Ionică Nechifor, acela de a-l determina pe Hrincă să cedeze în faţa incompetenţei profesionale şi manageriale a lui Nechifor şi să-l lase pe acesta să-şi facă de cap.
Cu ani în urmă Hrincă a mai fost timorat de Poliţie prin fostul ofiţer de la Economic Petrică Muraraşu. Şi acest ofiţer s-a pus în  slujba unor interese private ca ulterior să se dovedească că el era de fapt un protector al evazioniştilor cu alcool.
Dacă Alina Cosmovici ar fi avut curiozitatea ca înainte de a-.l chema pe Hrincă la Poliţie să se intereseze cine este acest Ionică Nechifor, adică dacă mergea la colegul de la caziere judiciare şi verifica trecutul „cinstitului reclamant” putea constata şi singură că este manipulată de un infractor versat, chiar dacă între timp o fi obţinut reabilitarea.
Apoi, mai trebuia să se informeze poliţista şi despre cine este personajul acela „atât de periculos” care ameninţă integritatea fizică a lui Nechifor şi ar fi aflat că „banditul” este un reputat cercetător ştiinţific proaspăt premiat de Academia Română pentru o lucrarea ştiinţifică de excepţie. Judeţul Botoşani nu are prilejul de a se lăuda prea des cu personalităţi ale vieţii ştiinţifice premiate de Academia Română. Deocamdată Gheorghe Hrincă este singurul care a adus această glorie judeţului.
Aşa stând lucrurile, nu cred că trebuia umilit prin a fi considerat un pericol social pentru Nechifor şi să fie avertizat că este un potenţial infractor care ar fi bine să-şi bage minţile în cap.
Cr5ed că poliţista Alina Copsmovici ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă diplomaţie şi flerul său profesional s-o fi avertizat că este atrasă de Nechifor într-un joc murdar. N-a fost să fie!
Ionică Nechifor a fost demis din funcţia de director interimar al Staţiunii dar starea conflictuală ce a creat-o în această instituţie de cercetare în domeniul ovinelor nu s-a stins. Nechifor se va răzbuna în stilul său inconfundabil.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Premiantul Academiei Române umilit la Poliţie”

  1. 1. Gica Says:

    Se vede ca Ion lucreaza numai cu politia.Asa se impune un analfabet care cu oameni mai pregatiti decit el.Dupa cite am auzit acest Doctor la ajutat si pe Ion sa ajunga Doctor .Asa se multumeste unui OM care te ajuta in viata .Bravo Ioane

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia