Mar 19

Liderul de sindicat al Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani s-a trezit vorbind singur cum că examenul la care a participat Mihaela Huncă, inspectorul general al IŞJ Botoşani, susţinut la ministerul Educaţiei, a fost unul serios. Printr-o astfel de declaraţie, liderul de sindicat şi-a dorit să evidenţieze competenţa profesională de care se bucură Huncă, care a câştigat concursul şi şi-a păstrat funcţia.
De cât şi-ar dovedi zelul servil de a preamări meritele Mihaelei Huncă, Liviu Axinte ar fi făcut mai bine dacă sărea în apărarea acelor şcoli săteşti şi profesori care vor dispărea din peisajul învăţământului botoşănean tocmai datorită planului de reorganizare întocmit sub coordonarea aceleaşi Mihaelă Huncă.
Marţi, în această săptămână, în Aula Liceului „A.T. Laurian” Botoşani a avut loc şedinţa de analiză a propunerilor de restrângeri de activitate din sistemul învăţământului botoşănean. Printre alte desfiinţări de şcoli şi catedre, s-a propus şi
desfiinţarea Şcolii gimnaziale Sf. Maria Botoşani, care a luat fiinţă cu scopul de a fi şcolarizaţi copii cu dizabilităţi. N-am auzit ca Liviu Axinte să ameninţe cu greva foamei dacă se va desfiinţa această instituţie care este de o importanţă socială deosebită şi care nu trebuie analizată prin prisma eficienţei financiare.
Revenind la şedinţa de restrângeri de activităţi în învăţământul botoşănean, nu le-am auzit sărind în sus că se desfiinţează şcoli şi catedre nici pe cele două găinuşe parlamentare ale PSD care ouă faţă de presa locală tot felul de mărgeluţe kitsch despre „laborioasa” lor activitate. Mă refer la senatorul Doina Federovioci şi deputatul Tamara Ciofu.
Dacă tot şi-au asumat cele două rolul de a promova protecţia socială a celor care le furnizează voturi, să o facă şi pentru bieţii copii de şcoală primară şi gimnazială pe care şefa IŞJ, colega lor de partid, îi pedepseşte la propriu să se deplaseze zilnic kilometri întregi până la şcoala din localitatea învecinată.
Revenind la liderul de sindicat Liviu Axinte, nu l-am auzit pe acesta răcnind ca un leu la senatorul şpăgar Şerban Mihăilescu care şi-a propus să iniţieze un proiect de lege ca elevii să voteze de la vârsta de 16 ani. În fond, Miky Şpagă vrea să coboare vârsta majoratului la 16 ani, pentru că votul este un apanaj al persoanelor majore. Coborând vârsta de majorat la 16 ani, şi răspunderea penală pentru infracţiunile comise se va aplica tot de la această vârstă. De ce-o fgi vând Miky Şpagă ca doi elevi care s-au încăierat de la o fată să ajungă după gratii, luaţi direct din sala de clasă?  Pentru că vrea să profite de mintea lor necoaptă şi să transforme în roboţi votanţi ai PSD.
Miky nu-i prost. Învăţământul românesc este fieful PSD-ului. Coborând vârsta de vot la 16 ani, elevii sunt sub controlul profesorilor şi vor putea fi uşor de urmărit cum votează. Iar votul lor se va duce către PSD, cum le vor cere profesorii.
Ce fac liderii de sindicat din învăţământ? Tac, că şi ei sunt umili servitori ai PSD-ului, partidul pentru a cărui cauză luptă alături de corpul didactic.
Ce face opoziţia în tot acest timp? Dacă nu doarme, face coadă la DNA.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia