Mar 24

Inspectorii de la Direcţia de Luptă Antifraudă, selectaţi de Guvernul Ponta după cum au fost interesele locale ale PSD, sunt acum folosiţi de premierul care şi-a tras şi funcţşia de ministru al Finanţelor ca să-i demoleze pe micii comercianţi.
Aduşi de la Suceava, iaşi sau Bacău, ca nu cumva să fie botoşăneni şi să fie recunoscuţi cât de cretini sunt în profesie, inspectorii DLF aplică micilor comercianţi amenzi insuportabile, imposibil de plătit. Mai mult, închid unităţile comerciale lăsându-i muritori de foame pe angajaţii care n-au nicio vină în toată această aşa-zisă acţiune de combatere a evaziunii fiscale.
De exemplu, în bazarul Tati, unde sunt tarabele unor comercianţi ce abia-şi scot bani de pâine şi pentru întreţinerea copiilor, pentru că unul controlat a avut mai puţin 5 lei când i s-a numărat banii din vânzări, i s-a dat o amendă de 3.000 de lei. Omul plângea că nici dacă face evaziune fiscală până la sfârşit de an tot nu poate scoate banii ca să poată plăti amenda. Aşa că omul a decis să-şi închidă afacerea şi să se înscrie la şomaj. Ce-a câştigat statul de pe urma acestui control? S-a ales cu un şomer în plus.
Amendaţi au fost şi cei care la verificarea numerarului din vânzări au avut plus sau minus doi, trei lei. Cică numerarul trebuie să iasă la bănuţi că aşa scrie la lege. La lege nu scrie şi cât de tâmpiţi sunt cei puşi s-o aplice. În procesul de vânzare te poţi înşela la dat rest.
Luni dimineaţă, în cadrul emisiunii „Deşteptarea” de la Radio Europa FM a fost prezentat cazul unui patron de magazin alimentar din Rădăuţi – Suceava. Pentru că i s-a găsit lipsă la numerar 50 de lei, la o vânzare zilnică de 30 mii lei, i s-a închis magazinul pentru o lună de zile. Omul are angajaţi 100 de salariaţi. Bieţii oameni au rămas fără venituri timp de-o lună de zile pentru că un cretin de la DLF n-a judecat şi în spiritul legii.
Patronul a virat anul trecut la stat 2,2 milioane lei cu titlu de impozite şi taxe. Închis magazinul vreme de o lună de zile, la o vânzare lunară de un milion de lei, numai din TVA statul a pierdut 240 mii lei. Plus că 100 de salariaţi au de suferit.
De când puterea a fost preluată de PSD, toţi cei care muncesc în sistemul privat şi îşi asigură existenţa de pe urma muncii lor sunt hăituiţi continuu de Fisc. Oamenii s-au săturat şi-i închid afacerile.
Sunt oprit zilnic pe stradă pentru a mi se prezenta fel de fel de cazuri de abuzuri ale organelor fiscale. Ştiţi ce le răspund? Aţi votat PSD-ul, acum vă primiţi răsplata. La câtă ură s-a adunat în sufletul celor care lucrează în sistemul privat, poate premierul Ponta să reducă toate taxele şi impozitele că toţi cei care acum suportă asuprirea PSD-ului nu vor mai vota în veci cu acest partid. Şi nici membrii sau rudele lor. Dolineaschi, Portariuc, Federovici (foto) şi Ciofu să ia aminte că vor trebui să dea socoteală pentru abuzul de putere practicat acum de PSD, folosindu-se de instituţiile statului ca mijloc de represiune economică.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia