Mar 30

S-au înmulţit într-un ritm alarmant abuzurile inspectorilor de la Direcţia de Luptă Antifraudă. Oamenii aceştia, ajunşi în funcţie pe criterii politice şi nu de competenţă, îşi ascund neporiceperea profesională intrând ţepeni prin magazine şi speriindu-i pe  bieţii copii care câştigă o pâine amară la patron, stând la casă şi eliberând bonuri fiscale.
Oricât de corect ai încerca să fii, este imposibil ca totalul sumei din memoria maşinii de marcat să corespundă cu banii din sertar. Sunt cazuri de sume fracţionale la nivel de 1 sau 2 bănuţi care nu pot fi daţi ca rest. La câteva sute de bonuri fiscale eliberate zilnic la casierie, dacă lucrătoarea este una versată şi nu greşeşte la dat restul, obligatori la sfârşitul zilei va avea un plus de câţiva zeci de lei. De exemplu, eu nu iau niciodată restul de bănuţi, doar dacă se potriveşte o monedă de 50 de bani. La pâine, care costă 0,80 lei, nu iau niciodată restul de 0,20 lei pentru că nu mă interesează.
Dar când un inspector ţâfnos şi băţos că el este de la Antifraudă şi ţipă la gestionară sau patron că are plus de casă câţiva lei şi-i închide magazinul lăsând angajata muritoare de foame, avem de-a face cu un abuz de putere.  În schimb, la sfârşit de zi zelosul va putea raporta că a dat amenzi zeci de mii de lei şi a închis câteva magazine, primind felicitările şefului.
Cretinii ăştia care dacă îi întrebi ce înseamnă mişcare patrimonială, cum se contabilizează ea, care este circuitul TVA-ului, cum se poate observa dintr-o balanţă contabilă dacă ai de-a face cu o evaziune fiscală sau cu un patron corect, habar nu au de toate acestea. Dar umflă muşchii la o biată bătrână din piaţă şi-i confiscă urzicile.
La Dorohoi, datorită comportamentului brutal acestor falşi supermani fiscali, o biată fată a leşinat. Abuzurile comise sunt mult mai numeroase şi mai grave, însă cei mai mulţi tac şi rabdă de frica răzbunării.
Ce ştim cu certitudine este că atunci când s-a desfiinţat Garda Financiară, cel puţin la Botoşani, incompetenţii au fost angajaţi la DLA iar comisarii profesionişti trimişi la plimbare. Totul s-a făcut sub controlul atent al celor de la PSD iar Andrei Dolineaschi şi gaşca lui va trebui să ştie că la anul sunt alegeri şi că toate aceste abuzuri de acum ale celor de la DLA vor fi facturate de patroni iar social-democraţii vor trebui să achite nota de plată. O vor achita pierzând voturi. O să am grijă că le reamintesc patronilor şi angajaţilor acestora de bătaia de joc la care sunt supuşi în aceste zile.
Este falsă teza că cea mai mare evaziune fiscală o comit micii comercianţi. Este o teză falsă şi întreţinută cu grijă de adevăraţii evazionişti şi protectorii acestora. Din când în când ni se serveşte câte un evazionist care a încasat de la stat milioane de lei cu titlu de restituire TVA, totul pe bază de documente false. Omul este sacrificat pentru că încalcă regula jocului şi nu achită la timp taxele de protecţie.
Cum este posibil să restitui TVA în sume de milioane, zeci de milioane de euro în condiţiile în care legea cere ca înainte de a se restitui sumele trebuie efectuat un control al Fiscului. Deci, cei care fură TVA o fac cu complicitatea celor de la Fisc. Pe câţi i-au prins cei de la DLA? Pe niciunul pentru că n-au priceperea necesară s-o facă.
Bisericile spală anual sute de milioane de lei din TVA, lucrând pe-o mână cu constructorii. Este un mecanism diabolic pus la punct şi care funcţionează ceas. Culmea, la mijloc sunt şi mari sume de bani publici, dar aceşti inspectori nu verifică lucrările de construcţie a bisericilor, caselor praznicale etc.
În schimb, se dau voinici în faţa a câte unei amărâte de fete sau neveste care abia şi-a găsit un loc de muncă, se răstesc la patronii a căror afacere se târâie de azi pe mâine, ameninţă cu arestarea şi puşcăria, ei care n-au ţinut la viaţa lor în mână un Cod penal sau de procedură penală.
Adevărata evaziune fiscală o fac importatorii, exportatorii, comercianţii cu produse petroliere şi marile lanţuri de magazine care umflă cheltuielile cu mărfuri fals degradate pentru a diminua profitul. Dacă sunt aşa de capabili cei de la Antifraudă, să-i aud că au verificat un lanţ de magazine pe întreg sistemul, adică de la casierul de la punctul de lucru până la programul de evidenţă informatică în baza căruia se stabileşte rezultatul final. Vor avea surpriza să constate cum se face evaziune fiscală în Occident, metode ce acum se implementează şi pe la noi.
Toţi aceşti comercianţi umiliţi acum de inspectorii DLA să-şi mobilizeze angajaţii, neamurile, cunoştinţele şi la anul, când PSD-ul îi va incita la urnele de vot, să le amintească de coşmarul prin care trec acum. Iar cei care la anul vor ajunge la putere, la guvernare, să promită micilor comercianţi, întreprinzători că nu vor abuza cu controale, vor verifica angajaţii din sistemul fiscal şi-i va elimina pe incompetenţi şi ce este mai important, să-i umanizeze, să-i înveţe ce este buna cuviinţă şi respect faţă de cei care muncesc. Că majoritatea dintre ei sunt cu cultura la nivelul pragului de jos, ca să nu spun proşti ca noaptea!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Pentru incompetenţa DLAF, nota de plată va fi achitată la anul”

  1. 1. adrian Says:

    Buna ziua,

    Se pare ca sunteti in eroare cu privire la acronimul celor de la antifrauda care in realitate este DGAF – Directia generala antifrauda fiscala si nu DLAF care e cu totul alta institutie.
    Haideti ca nu-i greu… sa ne informam inainte de a ne apuca de povestit:))

  2. 2. eu Says:

    Ce ziceti ca multe vanzatoare incurca bancnota de 200 lei cu cea de 50 lei? Puneti-le alaturi si vedeti, ca la graba poti primi 50 lei si da usor rest de la 200. In vremea lui Ceasca averea era a statului dar inspectorii erau oameni care stiau sa citeasca si sa interpreteze o lege si mai erau si OAMENI. Acum avem ROBOTI.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia