Apr 02

Despre Costel Lupaşcu este greu să găseşti pe cineva care să-ţi  vorbească cu respect despre cariera lui profesională, că despre cariera oolitică vorbesc faptele sale.
Perceput ca un modest asistent medical pe la Spitalul de recuperare „Sf. Gheorghe” Botoşani, omul a mirosit că mult mai bine ar trăi dacă s-ar rostui în viaţă pe seama unor învârteli politice. PSD-ul i s-apărut a fi şi partidul care i s-ar potrivit cel mai bine, mai ales că era cuprins de admirare ori de câte ori avea ocazia de-al întâlni pe Chinezul.
Cum, nu ştiţi cine este Chinezul?  Unii îl consideră copilul din flori al prefectului Costică Macaleţi, lucru pe care şi fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac, l-a confirmat public în câteva rânduri. Alţii se mulţumesc să-l numească pe Chinezul pupila prefectului, susţinând că tot pe calea adevărului se situează. Pentru cei din PSD, oameni cu respect pentru valorile umane ale partidului precum Costică Macaleţi, îl stimează pe Chinezul sub numele de Răzvan Rotaru, fiind foarte grijulii ca în prezenţa acestuia să nu pomenească de interlopi, derbedei europeni, şpăgari, mituitori etc. ca nu cumva protejatul „domnului prefect” să creadă că se face vreo aluzie la trecutul său glorios care i-a deschis în PSD drumul direct spre funcţia de preşedinte al OT.
Acum, că v-am prezentat idolul pe care Costel Lupaşcu şi l-a ales model în viaţa politică, să aducem în prim plan şi ultima ispravă a lui Costel.
Cum spuneam, omul s-a rostuit în PSD. A pus mâna pe-o diplomă de licenţiat iar partidul i-a apreciat efortul şi l-a promovat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate  Botoşani. Din această postură care i se potriveşte ca paiul în târtiţa raţei, Costel a sabotat până la transpiraţie finanţarea Spitalului judeţean, pentru că aşa suna ordinul de la şefii din partid. Pacienţii ajunşi victime ale politicii sale de subfinanţare a spitalului au fost contabilizate la pierderi colaterale generate de lupta politică.
Pentru că prin PSD cu ct eşti mai cretinel politic ai şanse tot mai mari să urci pe scara ierarhiei, şi Costel Lupaşcu a fost remarcat la acest capitol şi a fost promovat purtător de cuvânt al PSD – Organizaţia judeţeană Botoşani. Am făcut precizarea ca să nu dau loc la confuzii cu alte partide unde scara de valori în promovare este aceiaşi.
În calitate de noua sa postură, Costel Lupaşcu s-a apucat să bată câmpii despre economia ţării, despre politica financiară şi despre cum salvatorul Ponta vrea să-i fericească pe întreprinzători dar nu poate că este sabotat de liberali.
Aşa că, l-ea reproşat Costel Lupaşcu liberalilor, n-au făcut decât ă formeze Alianţa Răului prin unificarea lor cu PDL-ul lui Boc-Băsescu, cei care au nenorocit ţara pe timpul crizei financiare mondiale. Şi, le-a tras-o Costeluş liberalilor, amintindu-le că Boc a fost cel care a introdus impozitul forfetar şi a nenorocit zeci de mii de agenţi economici.
În capul bietului fost asistent medical s-a format probabil un terci economic de factură cretină. Da, ministrul Pogea a introdus impozitul forfetar pe vremea Guvernului Boc dar l-a retras imediat Ialomiţeanu. În schimb, Guvernul Ponta l-a reintrodus începând cu anul 2013 şi este în vigoare şi acum. Din cauza reintroducerii impozitului forfetar, Ponta a reuşit performanţa ca în anii 2013 – 2014 să desfiinţeze peste 90 mii de mici societăţi. Auzise ceva Costel, dar nu l-a ajutat şi microprocesorul să înţeleagă despre ce este vorba.
Marţi, Costeluş i.a somat pe liberali să-şi pună parlamentarii să voteze Codul fiscal, altfel cu el vor avea de-a face. Impertinenţă? Nu, prostie izvorâtă din fudulie! Dacă acelaşi Costel ar fi somat-o public pe nevasta şoferului, senatorul PSD Doina Federovici să fi votat în Senat pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, somaţia sa către liberali ar fi devenit legitimă. Faptele fiind exact invers, somaţia sa dovedeşte că la el fudulia şi cu prostia fac casă bună.
Într-o discuţie cu Victor Ciobanu, locuitor al satului George Coşbuc, comuna Gorbăneşti, acesta îmi spunea despre vecinul său: „Prost, prost dar se pricepe la ticăloşii!”. Şi Costel Lupaşcu se pricepe la ticăloşii. Se pricepe pentru că liberalii dorm în papuci şi o Iau peste botic de la un neica nimeni.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia