Apr 03

Hotărât lucru, mai marii din PSD, baroni locali şi de rang naţional, parlamentari sau trepăduşi şi-au propus să pună economia românească pe chituci. Mincinosul Victor Ponta iese pe la televiziuni şi ne împuie capul că economia duduie, avem creştere economică, avem încasări de miliarde de lei în plus la buget, dar când vine vorba de investiţii se lasă o tăcere totală. Când vine vorba de majorat alocaţiile la copii, iarăşi tăcere de mormânt. Oamenii mor cu zile la poarta spitalului pentru că sistemul este subfinanţat şi Ponta ne anunţă că are în vistierie strânse miliarde de lei.
Acum social-democraţii au ca sarcină să-i prostească pe români că dacă noul Cod fiscal va fi votat în Parlament, Raiul va coborî din cer peste români. Mult trâmbiţatele reduceri de taxe şi impozite care de fapt se rezumă doar la reducerea TVA-ului de la 24 la 20%, ascund de fapt un viitor dezastru al finanţelor ţării.
Vă dau numai un exemplu. Acum doi ani premierul Ponta a anunţat majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 50%. A ieşit scandal mare iar Ponta urma să candideze la Preşedinţia României. Aşa că a renunţat la majorare prin reglementare fiscală în plan naţional şi a legiferat ca primăriile să poată majora taxele şi impozitele cu până la 20%, menţionând că majorarea nu este obligatorie.
Dar ce-a făcut ipocritul de Ponta. Primarii care n-au majorat cu 20% taxele şi impozitele locale n-au mai primit bani de la bugetul naţional pentru echilibrare. Altfel spus i-a obligat pe primari să facă majorarea, el pozând în mironosiţă politică.
Prin actualul Cod fiscal se propune o majorare a taxelor şi impozitelor locale cu până la 50% şi iar Ponta a specificat că majorarea este la latitudinea primarilor.
Aşa este, numai că primarii care nu vor aplica majorarea nu vor mai primi bani de la Guvern. Impozitul pe clădiri, pe teren şi maşini este sursă de venit pentru bugetul local. Această sursă nu acoperă nevoile anuale ale unei primării aşa că bugetul local este completat cu sume de echilibrare alocate de la bugetul de stat. Legea spune că anumite persoane pot fi scutite de plata acestor impozite prin hotărâre consiliului local.
Iată cu ce minune divină se prezintă în pragul sărbătorii Paştelui şi  în faţa botoşănenilor 3 magi din PSD Botoşani. Deputaţii Tamara Ciofu, Andrei Dolineaschi şi senatorul Doina Federovici s-au împăunat că au depus amendament la Parlament ca familiile care au copii cu handicap şi persoanele cu handicap de grad I să fie scutite de plata acestor impozite.
Toate aceste persoane primesc lunar importante sume de bani de la bugetul de stat sau cel al asigurărilor sociale. Unele au suprafeţe mari de teren, altele venituri financiare importante iar cei care au şi maşină nu mai sunt de compătimit. De ce să fie toţi aceştia mai presus de lege iar ţăranii săraci lipiţi pământului, fără niciun fel de venit să fie buni de plată? Dacă cei săraci sunt scutiţi de la plata impozitelor, cei fără loc de muncă la fel, cei asistaţi social aidoma, rămân să plătească aceste impozite doar cei care muncesc.
Urmând logica populistă a celor 3 magi PSD, ar trebui să nu mai muncească nimeni, să ne declarăm asistaţi social şi să trăim din ce ne dă statul, noi fiind scutiţi de orice obligaţie faţă de stat. De ce-or fi vrând cei 3 magi ai PSD să lase bugetul local fără venituri, de ce încurajează nemunca, de ce acum ANAF-ul condus de Ponta demolează afacerile micilor întreprinzători? Pentru că PSD-ul ştie că va pierde puterea şi atunci lasă în urmă prăpăd ca să poată apoi să le spună românilor ce prost o duc sub o eventuală guvernare liberală şi ce bine o duceau cub Ponta şi al lui PSD.
Va mai trece ceva timp până ce şi botoşănenii vor înţelege ce înseamnă guvernarea PSD şi cât de păguboasă este ea pentru traiul lor.
Este limpede că aberaţia celor 3 magi ai PSD Botoşani nu va fi susţinută nici de propriul partid pentru că este în atributul consiliului local să stabilească cine poate fi scutit de plata acestor impozite. De ce să fie băgaţi toţi în aceiaşi boală, când fiecare are o situaţie materială şi financiară diferită? Pentru a avea şi cei 3 magi cu ce se lăuda în faţa botoşănenilor care n-au priceperea necesară să înţeleagă „minunea”.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia