Apr 15

Înnădiţi să strângă bani din sponsorizări fără a da cuiva socoteală cât s-a strâns şi cum au fost cheltuiţi, viceprimarul Cosmin Andrei i-a anunţat pe agenţii economici din Botoşani că face o nouă colectă de sponsorizări.
Viceprimarul susţine că noua colectă de sponsorizări este în beneficiul sărbătoririi Zilelor oraşului Botoşani , adică de Sf. Gheorghe. Andrei s-a plâns că Primăria a alocat pentru această sărbătoare suma de 50 mii lei dar consilierii municipali n-au aprobat cheltuiala aşa că este nevoit să recurgă la sponsorizări din partea oamenilor de afaceri.
Ce nu ne-a spus viceprimarul este şi motivul pentru care consilierii municipali n-au aprobat cele 50 mii lei.  Unul din motivele refuzului consilierilor a fost motivat de faptul că primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei n-au explicat şi pe ce se va cheltui suma solicitată. Cum cei doi n-au fost obişnuiţi să dea explicaţii consilierilor sau botoşănenilor de cum au cheltuit anumite sume de bani din bugetul local, aşa că nici de această dată n-au oferit explicaţiile de rigoare.
Dealtfel cei doi n-au dat vreodată explicaţii nici pentru banii strânşi din sponsorizări. Niciodată de când este primar Ovidiu Portariuc noi n-am ştiu câţi bani s-au strâns din sponsorizări şi nici cum au fost cheltuiţi.
De doi ani încoace toate evenimentele publice organizate de Primăria Botoşani au fost cedate spre organizare fie unei firme din Bucureşti, fie din Iaşi. Anul acesta sărbătoarea oraşului a fost cedată spre organizare unei firme din Iaşi. Deşi consilierii locali au cerut explicaţii primarului de ce este dată organizarea evenimentului firmei din Iaşi şi nu îşi asumă organizarea primăria, economisind astfel sume importante de bani, acesta pur şi simplu i-a ignorat refutând orice explicaţie.
Dacă la DNA Suceava ar fi procurori cu coloană vertebrală şi total independenţi de politic s-ar fi efectuat un control de rutină şi la Primăria Botoşani să afle câţi bani s-au adunat din sponsorizări şi cum au fost ei cheltuiţi. De exemplu, la Ploieşti procurorii DNA au fost curioşi să afle cum a procedat cu sponsorizările preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Curiozitatea lor s-a soldat cu depunerea preşedintelui după gratii.
Dar cum la DNA Suceava procurorii par a fi din plămădeală social-democrată, primarul Ovidiu Portariuc şi clica lui dau cu tifla consilierilor locali ori de câte ori aceştia vor să afle cum cheltuie primarul banii publici.
Cred că nici de această dată nu vom şti câţi bani se vor aduna din sponsorizări şi care sunt patronii care au pus banul în mâna viceprimarului. Putem doar intui că printre aceste firme se vor afla cele care au lucrări finanţate de primărie, respectiv Conrec, Victor Construct, Electroalfa precum şi patronii Ovidiu Daniliuc, Bârsan de la Roma şi ei cu lucrări în municipiul Botoşani. Dar şi aceştia nu vor fi prea darnici că şi pe la ei este sărăcie mare. Aşa că şantajul la adresa agenţilor economici va fi la ordinea zilei, important fiind să iasă banul. Scopul scuză mijloacele, nu-i aşa?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia